Maapähkinävoi-brownieTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maapähkinävoi-brownie

  • Annosmäärä28 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tuhti ja makea suklaabrownie saa maapähkinävoista hieman suolaisen pinnan. Tätä herkkua riittää pienikin pala.

    Ainekset

    28 annosta
    1 levy (200 g)
     
    tai
    200 g
     
    voita
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai

    Maapähkinävoitahna

    1 dl (100 g)
     
    maapähkinävoita
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 294 kJ / 549 kcal
    Rasva
    34,8 g
    josta tyydyttynyttä
    18,8 g
    Hiilihydraatit
    48,7 g
    josta sokereita
    36,1 g
    Proteiini
    8,9 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa.

    Lisää rasva-suklaaseokseen loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Sekoita maapähkinävoi ja sokeri keskenään.

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (24 x 32 cm). Lusikoi päälle maapähkinävoitahna. Vedä veitsellä marmorikuvioita taikinaan.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Leikkaa brownie 28 palaan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Urtekram smooth maapähkinävoi 230g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      16,91/kg
    • Urtekram crunchy maapähkinävoi 230g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      16,91/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (137 arviota)

    • Erkki Esimerkki
      4 kuukautta sitten
      Brownietaikina sopi kahteen pieneen astiaan, suklaapaloja taikinan sisälle ennen maapähkinävoita (Siihen ei tarvitse lisätä sokeria), suolahiutaleita vielä päälle ennen 30min 175asteen uunnitusta ja hyvää tulee!
    • Leipuri
      1 vuosi sitten
      Tein reseptin mukaan mutta ilman maapähkinävoita, tuli hyvää.
    • Tinja
      4 vuotta sitten
      Hyvää tuli suosittelen
    • Tinja
      4 vuotta sitten
      Kiitos Maija vinkistä paistan 10min💖
    • Tinja
      4 vuotta sitten
      Toivottavasti hyvää tulee oon just tekemäs, sulatan tässä samalla voita.😍 Kuulostaa ainaki tosi hyvältä reseptiltä.✌🏻✌🏻😍😍🥰🥰
    • vinkvink
      6 vuotta sitten
      Tein vajaa 2cm paksun ja annoin olla uunissa 10min koostumuksesta tuli täydellinen...ainoa juttu on se että kun brownie on niin ohut niin sen täytyy antaa jäähtyä kokonaan että se pysyy kasassa
    • Leipuri
      7 vuotta sitten
      Ei hyvää
    • Kakkumaakari
      7 vuotta sitten
      Eikö tähän tule leivinjauhetta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kakkumaakari, reseptiin ei tule leivinjauhetta. Tuloksena on tahmea tuhti brownie.
    • Anne
      7 vuotta sitten
      Maapähkinävoin saa helpommin lusikoitua päälle, kun on ensin hiukan kuumentanut maapähkinävoi seosta :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Maija ja kiitos palautteestasi! Ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat aina viitteellisiä, sillä uunit ovat erilaisia ja oikean paistoajan löytää tämän vuoksi kokeilemalla. Brownien kuuluu jäädä meheväksi, eli leivonnaista kannattaa tarkkailla paiston aikana. Palautteesi välitetään tiedoksi reseptin kehittäjille.
    • Maija
      7 vuotta sitten
      Paistoaika on aivan liian pitkä!! Pilasin täysin brownieni, jonka kuuluisi olla ihanan tahmeaa, luottamalla tähän ohjeeseen. Oikea paistoaika olisi ehkä 10 minuuttia.
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Leipoja, makeutettu ja makeuttamaton käyvät varmasti kummatkin. Makeutetutkin maapähkinävoit ovat yleensä varsin vähäsokerisia ja useimmiten sopivat hyvin suolaisiinkin ruokiin.
    • leipoja
      8 vuotta sitten
      Onko tässä käytetty maapähkinävoi makeuttamatonta vai valmiiksi makeutettua? Kumpaakin löytyi lähikaupan hyllyltä.