• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maapähkinävoi-brownie

Tuhti ja makea suklaabrownie saa maapähkinävoista hieman suolaisen pinnan. Tätä herkkua riittää pienikin pala. Tämä resepti vain n. 0,15€/annos*.
Maapähkinävoi-brownie
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 28 annosta
  • yli 60 min
  • 138 kcal / annos (30g)

Ainekset

28 annosta

Maapähkinävoitahna

    • 1dl(100 g)maapähkinävoita
    • 2rklsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa.
  2. Lisää rasva-suklaaseokseen loput taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Sekoita maapähkinävoi ja sokeri keskenään.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (24 x 32 cm). Lusikoi päälle maapähkinävoitahna. Vedä veitsellä marmorikuvioita taikinaan.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Leikkaa brownie 28 palaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 138 kcal579 kJ
  • Proteiinia2,23 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa8,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille44
  • Leipuri23.4.2017

    Ei hyvää

  • Kakkumaakari21.3.2017

    Eikö tähän tule leivinjauhetta?

  • K-Kuluttajapalvelu21.3.2017

    Kakkumaakari, reseptiin ei tule leivinjauhetta. Tuloksena on tahmea tuhti brownie.

  • Anne21.10.2016

    Maapähkinävoin saa helpommin lusikoitua päälle, kun on ensin hiukan kuumentanut maapähkinävoi seosta :)

  • K-Kuluttajapalvelu31.8.2016

    Hei Maija ja kiitos palautteestasi! Ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat aina viitteellisiä, sillä uunit ovat erilaisia ja oikean paistoajan löytää tämän vuoksi kokeilemalla. Brownien kuuluu jäädä meheväksi, eli leivonnaista kannattaa tarkkailla paiston aikana. Palautteesi välitetään tiedoksi reseptin kehittäjille.

  • Maija30.8.2016

    Paistoaika on aivan liian pitkä!! Pilasin täysin brownieni, jonka kuuluisi olla ihanan tahmeaa, luottamalla tähän ohjeeseen. Oikea paistoaika olisi ehkä 10 minuuttia.

  • Kuluttajapalvelu9.2.2016

    Leipoja, makeutettu ja makeuttamaton käyvät varmasti kummatkin. Makeutetutkin maapähkinävoit ovat yleensä varsin vähäsokerisia ja useimmiten sopivat hyvin suolaisiinkin ruokiin.

  • leipoja8.2.2016

    Onko tässä käytetty maapähkinävoi makeuttamatonta vai valmiiksi makeutettua? Kumpaakin löytyi lähikaupan hyllyltä.