SuklaapizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaapizza

Noin 2,30€/annos.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl

Makea pizzapohja

    • 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
    • 2tlsuolaa
    • 1 1/2rklhunajaa
    • 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
    • 7dl(n. 500 g)vehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia)
    • 3rkloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva ja hunaja loppuun vesimäärään.
  2. Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
  3. Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
  4. Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.
  5. Rouhi suklaat. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Halkaise viinirypäleet tarvittaessa. Leikkaa päärynät ohuiksi siivuiksi pitkittäin.
  6. Paista pizzapohjia 250 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
  7. Levitä hasselpähkinä-kaakaolevitettä pizzapohjille. Ripottele päälle suklaarouheet. Jatka paistamista vielä 200 asteessa uunin keskitasolla 3-5 minuuttia, kunnes suklaa hieman sulaa.
  8. Viimeistele pizzat pistaasipähkinärouheella, viinirypäleillä ja päärynäviipaleilla. Pöläytä reunoille vielä tomusokeria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua