Suklaatryffelit
Ihanat suklaatryffelit hurmaavat kenet tahansa eikä perusmassaan tarvita kuin muutama raaka-aine! Kierittele tryffelit kauniiksi haluamissasi kuorrutteissa. Noin 0,20€/annos.*
55 kplyli 60 min
Ainekset
55 kpl
- 50gvoita
Kuorrutus
- 1/2dlkookoshiutaleita
- 1/2dlmatchajauhetta
- 1/2dlmarjajauhetta
Valmistus
yli 60 min- Paloittele suklaa ja hienonna se tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa, kunnes se on jauhemaista ja kaada jauhe kulhoon. Voit myös rouhia suklaan erittäin hienoksi veitsellä.
- Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma vähitellen suklaajauheen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi huoneenlämpöinen voi joukkoon.
- Nosta kulho peitettynä jääkaappiin noin 3 tunniksi, kunnes massa on sopivan jähmeää muotoiltavaksi.
- Kaada kuorrutteet lautasille. Tee suklaaseoksesta kahden lusikan avulla pieniä nokareita tai käytä kumihanskoja ja ota massasta paloja käsin. Pyörittele nokareet halutessasi palloiksi tai jätä epäsymmetrisiksi. Kieritä palaset kuorrutteissa. Säilytä tryffelit ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Jos haluat, voit koristella tryffelit ripauksella sormisuolaa. Jos haluat kuorruttaa tryffelit pelkällä kaakaolla, tarvitset sitä 1 1/2 dl. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi