Matchajäätelö
Vihreällä teellä maustettu matchajäätelö on japanilainen jälkiruoka, joka on helppo valmistaa myös ilman jäätelökonetta. Noin 0,70 €/annos*.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2kananmunaa
- 1dlglukoosisiirappia (Dansukker)
- 1rklmatchajauhetta
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa kerma vaahdoksi. Riko toiseen kulhoon huoneenlämpöiset kananmunat ja lisää joukkoon glukoosisiirappi. Vaahdota ne paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Siivilöi matchajauhe ja vaniljasokeri kananmuna-siirappiseokseen samalla sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita varovasti kaapimella tasaiseksi.
- Kaada jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutamia kertoja noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa: Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa mainittu aika tai kunnes rakenne on sopivaa. Siirrä jäätelö vuokaan tai pakasterasiaan ja nosta pakastimeen tarvittaessa vielä hetkeksi kelmulla tai kannella peitettynä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Makine, voit hyvin tehdä matchajäätelön myös etukäteen. Jos pakastat sitä ohjeen aikaa pidempään, ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoamista. Jäätelöä kannattaa myös muistaa sekoita pakastamisen alkupuolella muutamia kertoja noin 20 minuutin välein.
Kannattaako matcha-jäätelö valmistaa noin tuon 4 tuntia ennen tarjoilua, vai voisiko sen tehdä huoletta etukäteen pakastimeen? Jos voi tehdä etukäteen, niin mikäköhän olisi sopiva aika antaa sulaa ennen tarjoilua?