SuklaajäädykeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaajäädyke

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihana suklaajäädyke on täydellinen juhlapöydän herkku, joka valmistetaan etukäteen pakastimeen. Koristele jäädyke rapealla mantelipraliinilla. Noin 0,75€/annos.*
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
1 levy (200 g)
 
tai
4
 
kananmunaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai

Mantelipraliini

1/2 ps (à 100 g)
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
ripaus
 
tai

Valmistus

yli 60 min
Vuoraa leipävuoka (1,5 l) tuorekelmulla.
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen).
Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vaahdota ensimmäisessä kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Vaahdota lopuksi kerma omassa kulhossaan. Kun teet tässä järjestyksessä, ei vatkaimia tarvitse pestä vaahdotusten välissä.
Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää myös kermavaahto ja sekoita taikinakaapimella. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Kaada seos leipävuokaan. Peitä tuorekelmulla ja pakasta vähintään 4–5 tuntia tai yön yli.
Paahda manteleita kuivalla pannulla muutama minuutti. Rouhi jäähtyneet mantelit veitsellä.
Mittaa sokeri ja vesi teräskattilaan. Lämmitä matalalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Nosta lämpöä ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos on saanut kauniin karamellisen värin. Älä sekoita! Kun sokeri on karamellisoitunut, ota kattila pois liedeltä.
Levitä rouhitut mantelit tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada kuuma karamelli manteleiden päälle levyksi. Kääntele peltiä, jotta karamelli levittyy tasaisesti. Lisää pinnalle ripaus sormisuolaa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja paloittele.
Kumoa jäädyke tarjoiluvadille, poista kelmu ja anna pehmetä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele lopuksi praliinipaloilla ja tarjoa heti.
Vinkki! Jäädykkeen voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo edellisenä iltana tai pari päivää ennen tarjoiluhetkeä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    3,502 kpl
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    2,99/kpl
    29,90/kg
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    3,89/kpl
    31,12/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    3,59/kpl
    6,19/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    1,39/kpl
    13,90/kg
  • Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    3,09/kpl
    20,60/kg
  • Urtekram Manteli 100g luomu
    Urtekram Manteli 100g luomu
    4,75/kpl
    47,50/kg
  • Foodin manteli 200g luomu
    Foodin manteli 200g luomu
    5,69/kpl
    28,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Maldon 125g sormisuola savuarominen
    Maldon 125g sormisuola savuarominen
    4,39/kpl
    35,12/kg
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    8,35/kpl
    33,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (48 arviota)

  • Maippi64
    3 kuukautta sitten
    Hei Mitä voisi käyttää mantelin tilalla jos on manteliallergia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Maippi64, tarvittaessa mantelipraliinin voi jättää pois ja koristella jäädykkeen esimerkiksi karpaloilla tai rouhitulla suklaalla.
  • Mummo lumessa
    3 kuukautta sitten
    "Suklaahydyke" ei liene edes sana eikä se oikein kirjoitettunakaan tarkoita samaa kuin jäädyke. Jäädyke on helppo ja monimuotoinen herkku, jonka tumpelokin kokki saa onnistumaan. Mausteita, marjoja ja hedelmiä voi käyttää mielin määrin. Alkoholin lisääminen voi juoksettaa kerman, mutta sekään ei pilaa lopputulosta. Jos jäädyke tuntuu kalsealta nimeltä, voi perheelle ja ystäville kertoa tarjottavan olevankin parfeeta (parfait). Tunnelma kohoaa heti 😉
  • Tuuli
    1 vuosi sitten
    Lisäsin tähän rommia, tuli herkullista. Kiitos reseptistä! :)