SuklaajäädykeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaajäädyke

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihana suklaajäädyke on täydellinen juhlapöydän herkku, joka valmistetaan etukäteen pakastimeen. Koristele jäädyke rapealla mantelipraliinilla.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
1 levy (200 g)
 
tai
4
 
kananmunaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai

Mantelipraliini

1/2 ps (à 100 g)
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
ripaus
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 661 kJ / 397 kcal
Rasva
26 g
josta tyydyttynyttä
13,9 g
Hiilihydraatit
33,8 g
josta sokereita
32,8 g
Proteiini
6,1 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vuoraa leipävuoka (1,5 l) tuorekelmulla.

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen).

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vaahdota ensimmäisessä kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Vaahdota lopuksi kerma omassa kulhossaan. Kun teet tässä järjestyksessä, ei vatkaimia tarvitse pestä vaahdotusten välissä.

Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää myös kermavaahto ja sekoita taikinakaapimella. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada seos leipävuokaan. Peitä tuorekelmulla ja pakasta vähintään 4–5 tuntia tai yön yli.

Paahda manteleita kuivalla pannulla muutama minuutti. Rouhi jäähtyneet mantelit veitsellä.

Mittaa sokeri ja vesi teräskattilaan. Lämmitä matalalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Nosta lämpöä ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos on saanut kauniin karamellisen värin. Älä sekoita! Kun sokeri on karamellisoitunut, ota kattila pois liedeltä.

Levitä rouhitut mantelit tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada kuuma karamelli manteleiden päälle levyksi. Kääntele peltiä, jotta karamelli levittyy tasaisesti. Lisää pinnalle ripaus sormisuolaa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja paloittele.

Kumoa jäädyke tarjoiluvadille, poista kelmu ja anna pehmetä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele lopuksi praliinipaloilla ja tarjoa heti.

Vinkki! Jäädykkeen voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo edellisenä iltana tai pari päivää ennen tarjoiluhetkeä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    Hinta 2,99/kpl
    29,90/kg
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Hinta 3,99/kpl
    31,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (53 arviota)

  • Maippi64
    1 vuosi sitten
    Hei Mitä voisi käyttää mantelin tilalla jos on manteliallergia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Maippi64, tarvittaessa mantelipraliinin voi jättää pois ja koristella jäädykkeen esimerkiksi karpaloilla tai rouhitulla suklaalla.
  • Mummo lumessa
    1 vuosi sitten
    "Suklaahydyke" ei liene edes sana eikä se oikein kirjoitettunakaan tarkoita samaa kuin jäädyke. Jäädyke on helppo ja monimuotoinen herkku, jonka tumpelokin kokki saa onnistumaan. Mausteita, marjoja ja hedelmiä voi käyttää mielin määrin. Alkoholin lisääminen voi juoksettaa kerman, mutta sekään ei pilaa lopputulosta. Jos jäädyke tuntuu kalsealta nimeltä, voi perheelle ja ystäville kertoa tarjottavan olevankin parfeeta (parfait). Tunnelma kohoaa heti 😉
  • Tuuli
    2 vuotta sitten
    Lisäsin tähän rommia, tuli herkullista. Kiitos reseptistä! :)