• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklainen vadelmarahka

Suklainen vadelmarahka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7-8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 265 kcal / annos (90g)

Ainekset

7-8 annosta
    • 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 100gtaloussuklaata
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlk(2 dl)vispikermaa
    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa

Koristeluun

    • 1/2dlmantelilastuja paahdettuna
    • 50gtaloussuklaata lastuina

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta pakastevadelmat pinnoitetussa kattilassa. Sekoita soseeksi. Sulata suklaapalat kuuman vadelma­soseen joukkoon.
  2. Nosta kattila liedeltä ja mausta suklaa-vadelmasose sokerilla. Anna soseen jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtyneen soseen joukkoon ensin rahka ja sitten kermavaahto. Jaa vadelmarahka kuppeihin tai annosmaljoihin ja nosta kylmään.
  4. Paahda mantelilastut pannulla. Vuole suklaasta lastuja esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Koristele annokset manteli- ja suklaalastuilla.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 265 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2