Hyppää sisältöön
Suklaaéclairit eli suklaavaahto-tuulihatutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaaéclairit eli suklaavaahto-tuulihatut

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Ranskalaiset éclairit maistuvat kahvin kanssa.

    Ainekset

    20 kpl
    • 2 dl vettä
    • 100 g voita
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl vanilliinisokeria
    • 3 kananmunaa

    Täyte

    • 200 g taloussuklaata
    • 1 rkl vettä
    • 1 1/2 tl pikakahvijauhetta
    • 2 kananmunan keltuaista
    • 2 dl kuohukermaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 428 kJ / 341 kcal
    • Rasva
      25,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      15,6 g
    • Hiilihydraatit
      21,7 g
    • josta sokereita
      13,4 g
    • Proteiini
      5,5 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Kiehauta vesi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot ja vanilliinisokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi.
    2. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
    3. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta noin 8 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperille pellille.
    4. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä.
    5. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla noin 4 minuuttia. Sekoita suklaata välillä. Sekoita keskenään kuuma vesi ja kahvijauhe. Lisää kahvi ja keltuaiset voimakkaasti vatkaten sulan suklaan joukkoon. Jäähdytä seos. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto suklaaseoksen joukkoon. Suklaavaahto saa jäähtyä jääkaapissa puolisen tuntia.
    6. Pursota suklaavaahtoa tuulihattujen täytteeksi. Ripottele tuulihattujen pinnalle tomu­sokeria juuri ennen tarjoilua.
    Vinkki! Suklaaèclairit voi pakastaa ja sulattaa ilman käärettä vadilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (20 arviota)

    • Leipuri luttine
      5 vuotta sitten
      Puutteellinen resepti. Rasvavesiseoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muuten taikinasta tulee luirua!
    • #Leipurit
      8 vuotta sitten
      Ohje on todella huono ja sillä ei tule kuvan mukaisia leivoksia :o täyttä shaissea!
    • tane
      8 vuotta sitten
      OON SYÖNY TODELL äA PALJON ETTÄ MAHASSA RIEPoo
    • aresi
      8 vuotta sitten
      paskea