Suklaaéclairit eli suklaavaahto-tuulihatut
- Annosmäärä20 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ranskalaiset éclairit maistuvat kahvin kanssa.
Ainekset
20 kpl
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vanilliinisokeria
- 3 kananmunaa
Täyte
- 200 g taloussuklaata
- 1 rkl vettä
- 1 1/2 tl pikakahvijauhetta
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 dl kuohukermaa
Ravintosisältö
- Energia1 428 kJ / 341 kcal
- Rasva25,6 g
- josta tyydyttynyttä15,6 g
- Hiilihydraatit21,7 g
- josta sokereita13,4 g
- Proteiini5,5 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kiehauta vesi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot ja vanilliinisokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi.
- Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta noin 8 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä.
- Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla noin 4 minuuttia. Sekoita suklaata välillä. Sekoita keskenään kuuma vesi ja kahvijauhe. Lisää kahvi ja keltuaiset voimakkaasti vatkaten sulan suklaan joukkoon. Jäähdytä seos. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto suklaaseoksen joukkoon. Suklaavaahto saa jäähtyä jääkaapissa puolisen tuntia.
- Pursota suklaavaahtoa tuulihattujen täytteeksi. Ripottele tuulihattujen pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Suklaaèclairit voi pakastaa ja sulattaa ilman käärettä vadilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (6,25/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(31 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min3,4(10 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,1(25 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(31 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,8(28 arviota)
- yli 60 min5,0(11 arviota)
- yli 60 min4,1(60 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (20 arviota)
- Leipuri luttine5 vuotta sittenPuutteellinen resepti. Rasvavesiseoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muuten taikinasta tulee luirua!
- #Leipurit8 vuotta sittenOhje on todella huono ja sillä ei tule kuvan mukaisia leivoksia :o täyttä shaissea!
- tane8 vuotta sittenOON SYÖNY TODELL äA PALJON ETTÄ MAHASSA RIEPoo
- aresi8 vuotta sittenpaskea