Suklaaéclairit eli suklaavaahto-tuulihatutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaaéclairit eli suklaavaahto-tuulihatut

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Ranskalaiset éclairit maistuvat kahvin kanssa.

    Ainekset

    20 kpl
    2 dl
     
    vettä
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    200 g
     
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai
    1 1/2 tl
     
    pikakahvijauhetta
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    kuohukermaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 428 kJ / 341 kcal
    Rasva
    25,6 g
    josta tyydyttynyttä
    15,6 g
    Hiilihydraatit
    21,7 g
    josta sokereita
    13,4 g
    Proteiini
    5,5 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiehauta vesi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot ja vanilliinisokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi.

    Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.

    Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta noin 8 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperille pellille.

    Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä.

    Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla noin 4 minuuttia. Sekoita suklaata välillä. Sekoita keskenään kuuma vesi ja kahvijauhe. Lisää kahvi ja keltuaiset voimakkaasti vatkaten sulan suklaan joukkoon. Jäähdytä seos. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto suklaaseoksen joukkoon. Suklaavaahto saa jäähtyä jääkaapissa puolisen tuntia.

    Pursota suklaavaahtoa tuulihattujen täytteeksi. Ripottele tuulihattujen pinnalle tomu­sokeria juuri ennen tarjoilua.

    Vinkki! Suklaaèclairit voi pakastaa ja sulattaa ilman käärettä vadilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Plussa-etu −25 %
      Fazer taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
    • Pirkka pikakahvi 100g pussi RFA
      Hinta 2,99/kpl
      29,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,75/kpl
      0,88/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      Hinta 2,05/kpl
      5,12/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Hinta 2,09/kpl
      10,45/kg
    • Plussa-etu −25 %
      Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
    • Kulta Katriina Pikakahvi RFA 100g
      Hinta 4,45/kpl
      44,50/kg
    • Nescafé Brasero 100g pikakahvi
      Hinta 3,39/kpl
      33,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,2 (19 arviota)

    • Leipuri luttine
      3 vuotta sitten
      Puutteellinen resepti. Rasvavesiseoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muuten taikinasta tulee luirua!
    • #Leipurit
      7 vuotta sitten
      Ohje on todella huono ja sillä ei tule kuvan mukaisia leivoksia :o täyttä shaissea!
    • tane
      7 vuotta sitten
      OON SYÖNY TODELL äA PALJON ETTÄ MAHASSA RIEPoo
    • aresi
      7 vuotta sitten
      paskea