• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaafondant-leivokset

Suklaafondant-leivokset on helppo valmistaa kerralla suurellekin porukalle. Kauniit suklaaleivokset sopivat esimerkiksi juhlien noutopöytään.
Suklaafondant-leivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • 30 - 60 min
  • 174 kcal / annos (40g)

Ainekset

24 palaa
    • 2dlsokeria
    • 200gvoita
    • 200gtaloussuklaata
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 1tlleivinjauhetta
    • 3/4tlinkivääriä
    • 1limetin raastettu kuori ja mehu (2-3 rkl)
    • 4kananmunaa

Vuokaan

    • juoksevaa margariinia
    • vehnäjauhoja

Koristeeksi

    • tomusokeria
    • mansikoita tai ananaskirsikoita
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Kaada sulanut suklaa koko ajan sekoittaen voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Mausta taikina inkiväärillä, limetin raastetulla kuorella ja mehulla. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
  2. Voitele ja jauhota alumiinivuoka (18 cm x 30 cm, tilavuus 1,7 l). Levitä taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hiukan kosteaksi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa kakkulevy 24 palaan. Ripottele pinnalle tomusokeria. Koristele leivokset mansikoilla tai ananaskirsikoilla ja sitruunamelissalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voi pakastaa leivokset paloiteltuna paistovuoassa.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 174 kcal730 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1