Toffee-suklaapeltipiirakkaReseptin takana bloggaaja

Toffee-suklaapeltipiirakka

Rento toffee-suklaapeltipiirakka valmistuu vaivattomasti valmiista murotaikinasta. Reseptin on laatinut Nanna Rintala Kaikki äitini reseptit -blogista.

  • 20 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

20 palaa
    • 1pkt(400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)
    • 100ghuoneenlämpöistä voita
    • 2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 2rkltummaa kaakaojauhetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 5dlkuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata pakastetaikina ja kaulitse tai painele se sormin ohueksi uunipellin (noin 33 x 37 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Ota toffeesuklaarakeista kourallinen sivuun. Rouhi loput pienemmäksi ja sulata mikrossa 2-3 kertaa 25 sekuntia kerrallaan aina välillä sekoittaen. Rakeet eivät sula sisältä kokonaan, mutta muuttuvat pehmeiksi.
  3. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sulatetut toffeesuklaarakeet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää kaakaojauhe ja suola. Vatkaa seos mahdollisimman sileäksi. Maistaessa saa kuitenkin tuntua karkin raemaisuus.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita puolet kermasta täytteen joukkoon ja laita puolet odottamaan viileään. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä viileään odottamaan tarjoilua.
  5. Levitä kermavaahto piirakan päälle ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle säästämäsi toffeesuklaarakeet kokonaisia tai rouhittuina.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua