• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PäärynäpiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Päärynäpiirakka

Klassinen päärynäpiirakka saa makua tilkasta karvasmanteliöljyä. Mantelitäyte tekee päärynäpiirakasta pehmeän ja täyteläisen.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 125gsuolaamatonta voita
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 3/4dlsokeria
    • 1keltuainen
    • (1 rkl vettä)

Täyte

    • 100ghuoneenlämpöistä voita
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 100gmantelijauhetta
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 3tippaaDr. Oetker karvasmanteliaromia
    • 3(600 g)päärynää

Toscakuorrutus

    • 25gvoita
    • 50gPirkka mantelilastuja
    • 1/2dlsokeria
    • 1/4dlkuohukermaa
    • 2tlvehnäjauhoja

Koristeluun

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pohja. Sekoita yleiskoneessa tai käsin huoneenlämpöinen voi, jauhot, sokeri ja keltuainen. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka pakkaseen puoleksi tunniksi, kunnes pohja on jäätynyt. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
  3. Sekoita kaikki mantelitäytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kolme tippaa karvasmanteliaromia varovasti - ei suoraan pullosta, jotta aromia ei tule vahingossa liikaa.
  4. Valmista toscakuorrutus. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  5. Kuori päärynät, halkaise ne kahtia pystysuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa päärynöihin viiltoja, kuitenkin niin, että ne pysyvät vielä koossa.
  6. Asettele mantelitäyte piirakan pohjalle ja asettele hieman viuhkamaisesti avatut päärynät kevyesti massan päälle. Älä paina päärynöitä pohjaan. Lisää toscakuorrutusta piirakan päälle, mutta vältä päärynöiden päälle laittamista, jotta piirakka säilyy kauniina.
  7. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
  8. Siivilöi jäähdytetyn piirakan päälle tomusokeria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua