Päärynäpiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Klassinen päärynäpiirakka saa makua tilkasta karvasmanteliöljyä. Mantelitäyte tekee päärynäpiirakasta pehmeän ja täyteläisen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 125 g suolaamatonta voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl sokeria
- 1 kananmunan keltuainen
- (1 rkl vettä)
Täyte
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 100 g kuoretonta mantelijauhetta
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 3 tippaa Dr. Oetker karvasmanteliaromia
- 3 (600 g) päärynää
Toscakuorrutus
- 25 g voita
- 50 g Pirkka mantelilastuja
- 1/2 dl sokeria
- 1/4 dl kuohukermaa
- 2 tl vehnäjauhoja
Koristeluun
- tomusokeria
Ravintosisältö
- Energia1 707 kJ / 408 kcal
- Rasva25,5 g
- josta tyydyttynyttä12,3 g
- Hiilihydraatit36 g
- josta sokereita20,7 g
- Proteiini7 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista pohja. Sekoita yleiskoneessa tai käsin huoneenlämpöinen voi, jauhot, sokeri ja keltuainen. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka pakkaseen puoleksi tunniksi, kunnes pohja on jäätynyt. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
- Sekoita kaikki mantelitäytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kolme tippaa karvasmanteliaromia varovasti - ei suoraan pullosta, jotta aromia ei tule vahingossa liikaa.
- Valmista toscakuorrutus. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoittaen muutaman minuutin ajan.
- Kuori päärynät, halkaise ne kahtia pystysuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa päärynöihin viiltoja, kuitenkin niin, että ne pysyvät vielä koossa.
- Asettele mantelitäyte piirakan pohjalle ja asettele hieman viuhkamaisesti avatut päärynät kevyesti massan päälle. Älä paina päärynöitä pohjaan. Lisää toscakuorrutusta piirakan päälle, mutta vältä päärynöiden päälle laittamista, jotta piirakka säilyy kauniina.
- Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
- Siivilöi jäähdytetyn piirakan päälle tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(313 arviota)
- 30 - 60 min3,3(45 arviota)
- 30 - 60 min4,6(57 arviota)
- yli 60 min3,3(166 arviota)
- 30 - 60 min4,0(23 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,2(151 arviota)
- yli 60 min4,0(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (64 arviota)
- Mp5 vuotta sittenPäärynästä tuli hyvää, varovaisesti uunin kanssa kun itsellä meni asteen kuivakaksi taikinareunat. Mantelimaustetta en ostanut erikseen
- Ilona6 vuotta sittenHyvä kakku