Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
PäärynäpiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Päärynäpiirakka

Klassinen päärynäpiirakka saa makua tilkasta karvasmanteliöljyä. Mantelitäyte tekee päärynäpiirakasta pehmeän ja täyteläisen.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 125gsuolaamatonta voita
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 3/4dlsokeria
    • 1kananmunan keltuainen
    • (1 rkl vettä)

Täyte

    • 100ghuoneenlämpöistä voita
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 100gmantelijauhetta
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 3tippaaDr. Oetker karvasmanteliaromia
    • 3(600 g)päärynää

Toscakuorrutus

    • 25gvoita
    • 50gPirkka mantelilastuja
    • 1/2dlsokeria
    • 1/4dlkuohukermaa
    • 2tlvehnäjauhoja

Koristeluun

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pohja. Sekoita yleiskoneessa tai käsin huoneenlämpöinen voi, jauhot, sokeri ja keltuainen. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka pakkaseen puoleksi tunniksi, kunnes pohja on jäätynyt. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
  3. Sekoita kaikki mantelitäytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kolme tippaa karvasmanteliaromia varovasti - ei suoraan pullosta, jotta aromia ei tule vahingossa liikaa.
  4. Valmista toscakuorrutus. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  5. Kuori päärynät, halkaise ne kahtia pystysuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa päärynöihin viiltoja, kuitenkin niin, että ne pysyvät vielä koossa.
  6. Asettele mantelitäyte piirakan pohjalle ja asettele hieman viuhkamaisesti avatut päärynät kevyesti massan päälle. Älä paina päärynöitä pohjaan. Lisää toscakuorrutusta piirakan päälle, mutta vältä päärynöiden päälle laittamista, jotta piirakka säilyy kauniina.
  7. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
  8. Siivilöi jäähdytetyn piirakan päälle tomusokeria.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Valio voi 500g suolaamaton
    Valio voi 500g suolaamaton
    5,49/kpl
    10,98/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,45/kpl
    1,45/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,59/kpl
    0,79/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,45/kpl
    1,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl
    2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl
    2,60/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl
    5,50/kg