Hyppää sisältöön
PäärynäpiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Päärynäpiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Klassinen päärynäpiirakka saa makua tilkasta karvasmanteliöljyä. Mantelitäyte tekee päärynäpiirakasta pehmeän ja täyteläisen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta

Pohja

  • 125 g suolaamatonta voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • (1 rkl vettä)

Täyte

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g kuoretonta mantelijauhetta
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tippaa Dr. Oetker karvasmanteliaromia
  • 3 (600 g) päärynää

Toscakuorrutus

Koristeluun

  • tomusokeria

Ravintosisältö

  • Energia
    1 707 kJ / 408 kcal
  • Rasva
    25,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,3 g
  • Hiilihydraatit
    36 g
  • josta sokereita
    20,7 g
  • Proteiini
    7 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pohja. Sekoita yleiskoneessa tai käsin huoneenlämpöinen voi, jauhot, sokeri ja keltuainen. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka pakkaseen puoleksi tunniksi, kunnes pohja on jäätynyt. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
  3. Sekoita kaikki mantelitäytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kolme tippaa karvasmanteliaromia varovasti - ei suoraan pullosta, jotta aromia ei tule vahingossa liikaa.
  4. Valmista toscakuorrutus. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  5. Kuori päärynät, halkaise ne kahtia pystysuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa päärynöihin viiltoja, kuitenkin niin, että ne pysyvät vielä koossa.
  6. Asettele mantelitäyte piirakan pohjalle ja asettele hieman viuhkamaisesti avatut päärynät kevyesti massan päälle. Älä paina päärynöitä pohjaan. Lisää toscakuorrutusta piirakan päälle, mutta vältä päärynöiden päälle laittamista, jotta piirakka säilyy kauniina.
  7. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
  8. Siivilöi jäähdytetyn piirakan päälle tomusokeria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (64 arviota)

  • Mp
    5 vuotta sitten
    Päärynästä tuli hyvää, varovaisesti uunin kanssa kun itsellä meni asteen kuivakaksi taikinareunat. Mantelimaustetta en ostanut erikseen
  • Ilona
    6 vuotta sitten
    Hyvä kakku