Suklaahuntukakku
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tämä suklainen kahvikakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
25 palaa
250 g | voita tai leivontamargariinia tai |
3 dl (250 g) | sokeria tai |
5 | kananmunaa tai |
4 dl (250 g) | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
sitruunan raastettu kuori tai | |
2 rkl | sitruunanmehua tai sitruslikööriä tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 rkl | kaakaojauhetta (tummaa) tai |
1 dl | vispikermaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 517 kJ / 363 kcal |
Rasva | 19,3 g |
josta tyydyttynyttä | 11,7 g |
Hiilihydraatit | 41,5 g |
josta sokereita | 28,3 g |
Proteiini | 5 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka ja nosta se jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos useassa erässä taikinaan koneen hitaalla teholla sekoittaen.
Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu tai likööri.
Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45–55 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoaa reunoista.
Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Kääri kakku folioon ja säilytä sitä kylmässä tai pakasta se.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(39 arviota)
- alle 30 min4,4(9 arviota)
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- yli 60 min4,0(81 arviota)
- 30 - 60 min4,9(9 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min3,3(166 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (69 arviota)
- Tiina1 vuosi sittenMuutin ohjeen gluteenittomaksi ja olen tehnyt monen monta kertaa. Huippu kakku ja maukasta
- #Jonde_yt2 vuotta sittenIhan ok👍
- KOTILEIPOJA9 vuotta sittenÄÄRETTÖMÄN HYVÄÄ JA HELPPO TEHDÄ