• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaahuntukakku

Suklaahuntukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 palaa
  • yli 60 min
  • 374 kcal / 100 g

Ainekset

25 palaa
    • 250gvoita tai leivontamargariinia
    • 3dl(250 g)sokeria
    • 5kananmunaa
    • 4dl(250 g)vehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • sitruunan raastettu kuori
    • 2rklsitruunanmehua tai sitruslikööriä

Kuorrutus

    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1dlvispikermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka ja nosta se jääkaappiin odottamaan.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos useassa erässä taikinaan koneen hitaalla teholla sekoittaen.
  4. Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu tai likööri.
  5. Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot.
  6. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45-55 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoaa reunoista.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.
  8. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Kääri kakku folioon ja säilytä sitä kylmässä tai pakasta se.

Ravintosisältö per 100 g

  • 374 kcal1 560 kJ
  • Proteiinia5,22 g
  • Hiilihydraatteja42,7 g
  • Rasvaa20,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8