Tähtipullat
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 1/2 dl | maitoa tai |
25 g | hiivaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 rkl | kardemummaa tai |
1 | kananmuna tai |
100 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
n. 7 dl (n. 500 g) | vehnäjauhoja tai |
Voiteluun | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
Koristeluun | |
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 307 kJ / 312 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4,7 g |
Hiilihydraatit | 43,8 g |
josta sokereita | 10 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Leikkaa jäinen murotaikina puoliksi, siirrä toinen puolikas pakastimeen muuta käyttöä varten. Jätä toinen puolikas sulamaan pullien koristelua varten.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja noin neljäsosa jauhoista voimakkaasti puuhaarukalla tai yleiskoneessa vatkaten. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot vähitellen alustaen. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
Jaa kohonnut taikina 15 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Kohota vielä hyvin. Voitele kohonneet pullat.
Kauli sulanut murotaikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota levystä tähtimuotilla pipareita. Nosta jokaisen pullan päälle tähtipipari.
Voitele tähdet ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.