SitruunapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Rapea muropohja ja kirpeä sitrustäyte, siinäpä täydellinen yhdistelmä! Sitruunapiirakka on kätevä tarjottava, sillä voit leipoa sen valmiiksi edellisenä päivänä. Tarjoa kermavaahdon kanssa, jos haluat taittaa täytteen kirpakkuutta.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
 
voita
tai
3 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
tomusokeria
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai
1
 
kananmuna
tai

Täyte

3 (390 g)
 
luomusitruunaa
tai
2
 
tai
2
 
tai
3 dl
 
tomusokeria
tai
1 prk (2 dl)
 
Pirkka kuohukermaa
tai

Koristelu

 
sitruunaviipaleita
tai
 
syötäviä kukkia
tai
 
tuoretta minttua
tai

Ravintosisältö

Energia
1 605 kJ / 384 kcal
Rasva
19,8 g
josta tyydyttynyttä
12,2 g
Hiilihydraatit
43,8 g
josta sokereita
26,5 g
Proteiini
6,5 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nypi voi, jauhot ja sokerit keskenään kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Raasta kahdesta sitruunasta kuori (1 rkl). Purista kaikista sitruunoista mehu ja siivilöi se. Mehua tarvitaan 1 1/2 dl.

Sekoita kulhossa kananmunat ja keltuaiset. Sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri. Älä vatkaa, jotta täytteeseen ei synny ilmakuplia. Lisää munaseokseen ensin sitruunanmehu ja -kuori samalla sekoittaen. Kaada lopuksi joukkoon kuohukerma koko ajan sekoittaen. Anna seoksen seistä hetki ja sekoita huolellisesti, jotta tomusokeri liukenee. Sekoita ja kaada täyte pohjalle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä täysin ja siirrä piirakka peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli ennen tarjoamista. Pohja pehmenee jääkaapissa säilytettäessä. Koristele piirakka sitruunaviipaleilla, syötävillä kukilla ja mintulla. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
    Hinta 3,49/kpl
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
    Hinta 2,59/kpl
    5,91/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Hinta 3,59/kpl
    6,19/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (300 arviota)

  • Liinuska
    3 kuukautta sitten
    Ihanan sitruunainen piirakka, jonka meinasin jo jättää tekemättä kriittisten arviointien vuoksi. Uteliaisuus kuitenkin voitti ja meillä tykkäsivät kaikenikäiset. Menee ehdottomasti jatkoon!
  • Pääsiäisen herkku.
    3 kuukautta sitten
    Oikein raikas piirakka. Sopivan kirpsakka. Pohja oli sopivan pehmeä oltuaan yön yli jääkaapissa.
  • Kerta riitti
    3 kuukautta sitten
    Arvioin tässä kohtaa reseptin vain kahden tähden arvoiseksi, koska oli niin valtava pettymys, että täytteen pinta alkoi ruskistua uunissa. Laitoin hölmönä päälle leivinpaperin, joka tarttui pintaan ja nyt se ei ole yhtään sen kauniimpi. En tiedä mitä on voinut mennä väärin, koska toteutin reseptiä täydellisesti. Olen joskus muinoin tehnyt sitruunapiirakkaa ja silloin se onnistui täydellisesti ja päällinen jäi kuten tämänkin reseptin kuvassa on, eli vaaleaksi. Yritän huomenna piilottaa ruskeat kohdat sekä leivinpaperin jättämän jäljen kermavaahdon alle.
  • Emmääossoo
    11 kuukautta sitten
    Mitä eroa on kananmunilla ja keltuaisilla, jotka pitää sekoittaa kohdan 5 mukaan?
  • Emsu
    1 vuosi sitten
    Annan viisi tähteä, jottei keskiarvo laske ja muutkin pääsee pettymään. Piirakka itsessään ei ole hyvää.
  • Satunnainen harrastelija
    1 vuosi sitten
    Tämä on tullut tavaksi leipoa toimistolle pääsiäiseksi jo parina vuotena; eivät ole ainakaan päin naamaa valittaneet siitä, ja koen isona etuna sen ettei kaltaiseni sokerihiirikään halua syödä koko piirakkaa yhdeltä istumalta. Itse käytän kahdesta sitruunasta mainitun 1 rkl kuorta ja mehua, mehun jatkona täyteen 1,5 dl mittaan käytän kaupasta ostettua valmista sitruunamehua ja kolmas sitruuna menee viipaleina koristeluun.
  • AA
    1 vuosi sitten
    Kiitos. Ihana. Teen varmasti.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Vähän leipova, reseptiä ei ole testattu appelsiinilla. Appelsiini on sitruunaa makeampaa. Jos haluat kokeilla vaihtaa sitruunan appelsiiniin, tomusokerin määrää kannattaa vähentää.
  • Vähän leipova.
    1 vuosi sitten
    Voisiko kakun tehdä appelsiinistä? Ei tulisi niin kirpeän makuista.
  • Lemon Love
    1 vuosi sitten
    Ihanan sitruunainen piirakka. Laitoin täytteeseen 2 dl sokeria ja ihan tarpeeksi se on.
  • Kokeileva leipuri
    2 vuotta sitten
    Kaikinpuolin hyvä piirakka. Tavallista sokeria vain käytin. Ei pohja kova ja täyte minun suuhun sopiva.
  • Innokas leipuri
    2 vuotta sitten
    Tuli tosi kirpsakka täyte. Pohjan tein puolet isompana koska alkuperäinen taikinan koko ei riittänyt käyttämääni vuokaan. Muuten ihana resepti.
  • Sitruunan ystävä
    2 vuotta sitten
    Moni sanoi että pohjasta tuli liian kova, joten tein tomusokeri-muropohjan sijaan kauramuropohjan tavallisella sokerilla. Siitä tuli pehmeä mutta reunoilta sopivan rapea ja kauran maku sopii sitruunan kanssa. Täyte oli maultaan hyvin sitruunainen, voin kuvitella ettei se ole ihan jokaisen mieleen jos ei pidä sitruunan mausta, mutta minusta se oli oikein herkullista ja raikasta ja kermavaahto sopi hyvin kaveriksi. :)
  • Testattu on
    2 vuotta sitten
    Laitoin kommenttien seurauksena 2,5 dl tomusokeria täytteeseen ja se oli oikein sopiva määrä. Pohja tosiaan hiukan kova varsinkin reunoista tosin täytteen alla pehmeämpi, mutta oli kyllä aika mauton.
  • Nam maiskis!
    2 vuotta sitten
    Raikas ja sitruunainen! Tri hieman enemmän taikinapohjaa sillä meillä tykätään että pohjaa riittää, ei siitä kova tullut (vaikka moni niin kokee) Käytin 2,5 sitruunaa ja nammaiskis! Koristeluun vielä minttua ja kukkia. Hurmasi kahvipöydässä
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Torta di limone, harmillista että pohjasta on tullut hyvin kova. Vien palautteesi reseptin tekijöille tiedoksi. Tämän tyyliseen piirakkapohjaan ei tule leivinjauhetta.
  • Torta di limone
    3 vuotta sitten
    Onko pohjan aineksista unohtunut leivinjauhe? Oli todella kova pohja
  • Milla
    3 vuotta sitten
    Aivan liian sitruunainen. Ei riittänyt kermavaahto vahvuutta taittamaan. Kukaan perheestä ei pystynyt syömään ja roskiin meni.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Milla, todella ikävää kuulla, että mausta on tullut liian sitruunainen. Tarkoitus on, että piirakassa on miellyttävä, mutta selvästi sitruunainen maku. Resepti on testattu K-Koekeittiössä. Sitruunoiden maussa on aina jonkin verran luontaista vaihtelua, mikä on mahdollisesti aiheuttanut tässä tapauksessa poikkeavan voimakkaan maun piirakkaan. Sitruunan keltaista kuoriosaa raastettaessa kannattaa myös huomioida, ettei sitruunan kuoren alla olevaa vaaleaa ja maultaan karvasta osaa kannata raastaa mukaan. Palautteesi välittyy resepteissä vastaaville henkilöille.
  • LaPu
    3 vuotta sitten
    Sitruunapiirakasta tuli nimensä mukainen, todella sitruunainen. Pohjaan en ollut tyytyväinen, oli kova ja mauton. Tavallinen muropohja, ilman tomusokeria, olisi parempi. Myös sitruunan määrä oli liian vahva. Seuraavan kerran osaan sitä hiukan pienentää.