Sitruunapiirakka
Rapea muropohja ja pehmoinen sitrustäyte, siinäpä täydellinen yhdistelmä! Sitruunapiirakka on kätevä tarjottava, sillä voit leipoa sen valmiiksi edellisenä päivänä. Noin 0,75€/annos.*
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 100gvoita
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2dltomusokeria
- 1tlvaniljasokeria
Täyte
- 3(390 g)luomusitruunaa
- 2dltomusokeria
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
Koristelu
- sitruunaviipaleita
- syötäviä kukkia
- tuoretta minttua
Valmistus
yli 60 min- Nypi voi, jauhot ja sokerit keskenään kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Raasta kahdesta sitruunasta kuori (1 rkl). Purista kaikista sitruunoista mehu ja siivilöi se. Mehua tarvitaan 1 1/2 dl.
- Sekoita kulhossa kananmunat, keltuaiset ja tomusokeri. Älä vatkaa, jotta täytteeseen ei synny ilmakuplia. Sekoita munaseokseen sitruunanmehu ja -kuori sekä kuohukerma. Kaada täyte pohjalle.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä täysin ja siirrä piirakka peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli ennen tarjoamista. Koristele piirakka sitruunaviipaleilla, syötävillä kukilla ja mintulla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi