• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Töhnämunat

Suklaamoussella täytetyt suklaamunat eli töhnämunat ovat pääsiäisen makea herkku.
Töhnämunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 kpl

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa 1/2 dl kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä noin 30-asteiseksi.
  2. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja lusikoi seos pursotinpussiin. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
  3. Kasta veitsi kuumaan veteen ja kuivaa se. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti kuumalla veitsellä ja nosta yllätys pois. Pursota suklaamousse suklaamunien sisälle ja koristele nonparelleilla. Tarjoa heti.

Kommentoi

Arvosana reseptille22
  • Mussemuna27.3.2016

    Älkää käyttäkö enää tuota karmeaa nimitystä töhnämuna sen paremmin kuin möhnämunakaan. Se on inhottavaa!

  • Kuluttajapalvelu24.3.2016

    Suklaasuu, töhnämunat on hyvä syödä pian täytteen lisäämisen jälkeen, jotta suklaamuna ei pääse liikaa pehmenemään. Halutessaan täytteen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

  • Suklaasuu23.3.2016

    Voiko nämä tehdä edelkisenä päivänä ja kuljettaa tarjoiltavaksi? Tai tehdä täytteen valmiiksi edellisenä päivänä ja täyttää seuraavana?

  • Pääsiäistipu22.3.2016

    Minusta töhnis sekä möhnis ovat huonoja nimiä. Miten olisi mömmömuna?

  • möhnis19.3.2016

    Möhnämuna eli möhnis – ei töhnämuna.