Brownie
Brownie on helppo resepti suklaanhimoon, ja kaiken lisäksi leivonnainen on gluteeniton. Parhaimmillaan herkku on, kun jätät sen sisältä rohkeasti pehmeäksi. Noin 0,45€/annos.
- 10 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1pkt(200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 200gvoita
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1dlperunajauhoja
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele suklaa kattilaan tai kulhoon. Lisää voi. Sulata seos kattilassa matalalla lämmöllä tai mikrossa tiuhaan sekoittaen.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää kaakao, perunajauho ja suola ja kääntele sekaisin.
- Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 cm x 20 cm) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä brownieta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi. Anna jäähtyä ennen paloittelemista.
- Tarjoa brownie sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Resepti on kerrassaan herkullinen, mutta siinä on (paino)virhe: vuoka ei voi mitenkään olla noin pieni. Jokainen vähänkin kakkuja tehnyt näkee heti, ettei 4 munan taikina mahdu noin pieneen vuokaan. Kuvassa olevien paloja tulisi tämän kokoisesta noin 6, ei 10 kuten ohjeessa sanotaan. Laitoin isompaan vuokaan ja hyvin onnistui. Ehkä voisitte korjata typon sen sijaan että vaan "laitatte palautetta" reseptin laatijalle.
Kotikokki, brownien valmistukseen on käytetty ohjeessa mainitun kokoista, korkeaa vuokaa. Halutessaan brownien voi toki paistaa suuremmassa vuoassa. Tällöin browniesta tulee matalampi, mikä myös todennäköisesti vähentää paistoaikaa. Brownien kypsymistä kannattaa seurata paiston aikana,
Olen tehnyt jo kaksi kertaa ja otin pois uunista n. 10 min etuajassa. Silti molemmilla kerroilla sisältä liian kypsä ja maistui liian tummalta ja kitkerältä. Olisi varmaan maistunut paremmalta jos olisi jättänyt kaakaojauheen pois.
Ei hyvää, ikävä kuulla ettei leivonta ole onnistunut. Välitän palautteesi reseptin tekijöille tiedoksi.
Mulla samanlainen kokemus, päältä palanut vain ja sisältä ihan litkua.
coooool
Täydellinen brownie!
Tein täysin ohjeen mukaan. Vuoan kokoa myöten. Sisältä täysin raaka, päältä palanut mustaksi.
Ikävä kuulla, että brownie ei ole ohjeella onnistunut. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Brownien sisus saa jäädä sisältä kunnolla pehmeäksi. Uunien tehoissa voi olla vaihtelua, joten brownieta kannattaa tarkkailla paiston aikana.