Brownie
Brownie on helppo resepti suklaanhimoon, ja kaiken lisäksi leivonnainen on gluteeniton. Parhaimmillaan herkku on, kun jätät sen sisältä rohkeasti pehmeäksi. Noin 0,45€/annos.
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1pkt(200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 200gvoita
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1dlperunajauhoja
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele suklaa kattilaan tai kulhoon. Lisää voi. Sulata seos kattilassa matalalla lämmöllä tai mikrossa tiuhaan sekoittaen.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää kaakao, perunajauho ja suola ja kääntele sekaisin.
- Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 cm x 20 cm) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä brownieta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi. Anna jäähtyä ennen paloittelemista.
- Tarjoa brownie sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää! Paistan aina halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoassa 35min. Sekaan olen joskus heittäny roihittua pähkinää tai valkosuklaapaloja, ilmanki toimii vaniljakastikkeen kanssa.
Tein tällä ohjeella ekaa kertaa ja onnistui hyvin. Annoin olla sen 30min uunissa eikä itsellä jäänyt mitenkään liian raa'aksi. Vuokana käytin 25x17 cm. Lopputulos oli mehukas suklaapaukku. Tarjosin kylkeen vaahdotettua vaniljakastiketta, kelpasi vieraillekin.
Sisältö ihan lierua vaikka annoin jähmettyä kauan. Laitoin myös uunin yli 20 min ekstraa.
Erittäin huono resepti. Sisältä ei millään paistunut vaikka oli uunissa vaikka kuinka, ja ulkokuori alkoi maistua palaneelta. Ei kannata tehdä!
Hei, saisiko videon brownien valmistuksesta?
Olisi kiva nähdä valmistuohjeet konkreettisesti, kiitos palautteestasi, välitän toiveesi videosta eteenpäin tiedoksi.
Tein tismalleen ohjeen mukaan vuokaa myöten. Kohosi hyvin ja näytti herkulliselta, koostumuskin täydellinen ollen sisältä pehmeä ja päältä kypsä. Mutta. Aivan liikaa kaakaojauhetta! Maku oli tosi voimakas, en olisi pystynyt syömään palastakaan ilman vaniljajäätelöä.
Todella hyvä (siis TODELLA hyvä) resepti, juuri sopivan suklainen! Ohjeessa mainittu vuoka kuulostaa kieltämättä hieman pieneltä, itse käytin 15 cm x 25 cm kokoista vuokaa, mikä ei kovin paljon isompi ole, mutta onnistui siinä minulla täydellisesti. Suosittelen kokeilemaan! :)
Paras ohje! Muistuttaa aika paljon mutakakkua brownien sijasta. Lisäsin taikinaan 1dl rouhittua mantelia ja kaakaojauhetta laitoin vajaan desin, toimi. Paistoin irtopohjavuoassa halkaisija 25cm 30min paistoajalla keskitasolla, pohja jäi mukavan valuvaksi keskeltä palamatta kuitenkaan
Nää on ihan sssssika hyviä. Vähän liikaa suklaata mut ihsm
Nyt on ne uunissa. Jouduin vähän improvisoimaan, mutta ei se haittaa. Taikina oli tosi hyvää ja oli ihan kivaa tehdä. Sitten katsotaan miltä maistuu kun on paistettu uunissa ja tultu lenkiltä.
Kommentoin nyt ennen kuin teen tätä mutta ohjeessa oleva vuoan (tai mikälie) koko tuntuu hiukan pieneltä (tai sit oon vaa huono leipomaan) mut joo
miten näin pienestä vuoasta voi tulla 10 kpl?
Resepti on kerrassaan herkullinen, mutta siinä on (paino)virhe: vuoka ei voi mitenkään olla noin pieni. Jokainen vähänkin kakkuja tehnyt näkee heti, ettei 4 munan taikina mahdu noin pieneen vuokaan. Kuvassa olevien paloja tulisi tämän kokoisesta noin 6, ei 10 kuten ohjeessa sanotaan. Laitoin isompaan vuokaan ja hyvin onnistui. Ehkä voisitte korjata typon sen sijaan että vaan "laitatte palautetta" reseptin laatijalle.
Kotikokki, brownien valmistukseen on käytetty ohjeessa mainitun kokoista, korkeaa vuokaa. Halutessaan brownien voi toki paistaa suuremmassa vuoassa. Tällöin browniesta tulee matalampi, mikä myös todennäköisesti vähentää paistoaikaa. Brownien kypsymistä kannattaa seurata paiston aikana,
Ei hyvää, ikävä kuulla ettei leivonta ole onnistunut. Välitän palautteesi reseptin tekijöille tiedoksi.
Olen tehnyt jo kaksi kertaa ja otin pois uunista n. 10 min etuajassa. Silti molemmilla kerroilla sisältä liian kypsä ja maistui liian tummalta ja kitkerältä. Olisi varmaan maistunut paremmalta jos olisi jättänyt kaakaojauheen pois.
Mulla samanlainen kokemus, päältä palanut vain ja sisältä ihan litkua.
coooool
Täydellinen brownie!
Ikävä kuulla, että brownie ei ole ohjeella onnistunut. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Brownien sisus saa jäädä sisältä kunnolla pehmeäksi. Uunien tehoissa voi olla vaihtelua, joten brownieta kannattaa tarkkailla paiston aikana.
Tein täysin ohjeen mukaan. Vuoan kokoa myöten. Sisältä täysin raaka, päältä palanut mustaksi.