BrownieTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Brownie

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Brownie on helppo resepti suklaanhimoon. Parhaimmillaan herkku on, kun jätät sen sisältä rohkeasti pehmeäksi.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
1 pkt (200 g)
 
tai
200 g
 
voita
tai
4
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 dl
 
tai
1 dl
 
perunajauhoja
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 753 kJ / 420 kcal
Rasva
28 g
Hiilihydraatit
36 g
Proteiini
6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Paloittele suklaa kattilaan tai kulhoon. Lisää voi. Sulata seos kattilassa matalalla lämmöllä tai mikrossa tiuhaan sekoittaen.
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää kaakao, perunajauho ja suola ja kääntele sekaisin.
Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 cm x 20 cm) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä brownieta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi. Anna jäähtyä ennen paloittelemista.
Tarjoa brownie sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    3,502 kpl
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    1,39/kpl
    13,90/kg
  • Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    3,09/kpl
    20,60/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    1,09/kpl
    2,18/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    1,19/kpl
    2,38/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,99/kpl
    3,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -34 %
    3,002 kpl
    2,29/kpl
    18,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (481 arvostelua)

  • En tykkä leipoa
    2 päivää sitten
    Ei kannata toi kuva catfishas ihan täysin ja tossa ei ollu tommosta rapeita kuorta vaan maistuu mikrokakulle ja tuntuu muovailuvahalta. Sorry not sorry ja ostin leivontatarvikkeet s-marketista hhaha.
  • Leiputi
    7 päivää sitten
    Tosi hyvää suosittelen.
  • Aifsgu
    1 kuukausi sitten
    Aivan huono resepti ei kannata
  • Aloittelija
    1 kuukausi sitten
    En suosittele. Aivan kauhean makuinen lopputulos. Mielestäni oli liikaa kananmunaa.
  • Nea keri
    2 kuukautta sitten
    Todella kuivaa ja kovaa en suosittele.
  • Hohhoijaa
    2 kuukautta sitten
    No nyt oli kyllä varsinainen pettymys. Tein täysin reseptin mukaan ja tuli todella kuivaa. :(
  • Tarkkuutta termeihin
    4 kuukautta sitten
    Resepti ei ole gluteeniton. Pirkka tumma leivontasuklaa saattaa sisältää jäämiä viljoista/gluteenista!!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Tarkkuutta termeihin, kiitos palautteestasi. Päivitämme reseptiä.
  • Fan Yang
    4 kuukautta sitten
    Very good recipe, easy to make and the taste is just great! Thanks!
  • Tepa
    6 kuukautta sitten
    Näyttää tosi hyvältä ja ajattelin kohta kokeilla 😀
  • ♡♡
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyviä! Itse laitoin vahingossa liian leveääseen😅 vuokaan, mutta ei se makua haitannut!
  • Namimami
    11 kuukautta sitten
    Todella hyvää! Paistan aina halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoassa 35min. Sekaan olen joskus heittäny roihittua pähkinää tai valkosuklaapaloja, ilmanki toimii vaniljakastikkeen kanssa.
  • Manna
    11 kuukautta sitten
    Tein tällä ohjeella ekaa kertaa ja onnistui hyvin. Annoin olla sen 30min uunissa eikä itsellä jäänyt mitenkään liian raa'aksi. Vuokana käytin 25x17 cm. Lopputulos oli mehukas suklaapaukku. Tarjosin kylkeen vaahdotettua vaniljakastiketta, kelpasi vieraillekin.
  • Joo
    1 vuosi sitten
    Sisältö ihan lierua vaikka annoin jähmettyä kauan. Laitoin myös uunin yli 20 min ekstraa.
  • 1
    1 vuosi sitten
    Erittäin huono resepti. Sisältä ei millään paistunut vaikka oli uunissa vaikka kuinka, ja ulkokuori alkoi maistua palaneelta. Ei kannata tehdä!
  • Olisi kiva nähdä valmistuohjeet konkreettisesti
    1 vuosi sitten
    Hei, saisiko videon brownien valmistuksesta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Olisi kiva nähdä valmistuohjeet konkreettisesti, kiitos palautteestasi, välitän toiveesi videosta eteenpäin tiedoksi.
  • Liikaa kaakaojauhetta
    1 vuosi sitten
    Tein tismalleen ohjeen mukaan vuokaa myöten. Kohosi hyvin ja näytti herkulliselta, koostumuskin täydellinen ollen sisältä pehmeä ja päältä kypsä. Mutta. Aivan liikaa kaakaojauhetta! Maku oli tosi voimakas, en olisi pystynyt syömään palastakaan ilman vaniljajäätelöä.
  • Innokas leipuri
    1 vuosi sitten
    Todella hyvä (siis TODELLA hyvä) resepti, juuri sopivan suklainen! Ohjeessa mainittu vuoka kuulostaa kieltämättä hieman pieneltä, itse käytin 15 cm x 25 cm kokoista vuokaa, mikä ei kovin paljon isompi ole, mutta onnistui siinä minulla täydellisesti. Suosittelen kokeilemaan! :)
  • SuperSusu
    2 vuotta sitten
    Paras ohje! Muistuttaa aika paljon mutakakkua brownien sijasta. Lisäsin taikinaan 1dl rouhittua mantelia ja kaakaojauhetta laitoin vajaan desin, toimi. Paistoin irtopohjavuoassa halkaisija 25cm 30min paistoajalla keskitasolla, pohja jäi mukavan valuvaksi keskeltä palamatta kuitenkaan
  • Pottuaivo888
    2 vuotta sitten
    Nää on ihan sssssika hyviä. Vähän liikaa suklaata mut ihsm
  • Pottuaivo888
    2 vuotta sitten
    Nyt on ne uunissa. Jouduin vähän improvisoimaan, mutta ei se haittaa. Taikina oli tosi hyvää ja oli ihan kivaa tehdä. Sitten katsotaan miltä maistuu kun on paistettu uunissa ja tultu lenkiltä.
  • Pottuaivo888
    2 vuotta sitten
    Kommentoin nyt ennen kuin teen tätä mutta ohjeessa oleva vuoan (tai mikälie) koko tuntuu hiukan pieneltä (tai sit oon vaa huono leipomaan) mut joo
  • helou
    2 vuotta sitten
    miten näin pienestä vuoasta voi tulla 10 kpl?
  • Kotikokki
    2 vuotta sitten
    Resepti on kerrassaan herkullinen, mutta siinä on (paino)virhe: vuoka ei voi mitenkään olla noin pieni. Jokainen vähänkin kakkuja tehnyt näkee heti, ettei 4 munan taikina mahdu noin pieneen vuokaan. Kuvassa olevien paloja tulisi tämän kokoisesta noin 6, ei 10 kuten ohjeessa sanotaan. Laitoin isompaan vuokaan ja hyvin onnistui. Ehkä voisitte korjata typon sen sijaan että vaan "laitatte palautetta" reseptin laatijalle.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kotikokki, brownien valmistukseen on käytetty ohjeessa mainitun kokoista, korkeaa vuokaa. Halutessaan brownien voi toki paistaa suuremmassa vuoassa. Tällöin browniesta tulee matalampi, mikä myös todennäköisesti vähentää paistoaikaa. Brownien kypsymistä kannattaa seurata paiston aikana,
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Ei hyvää, ikävä kuulla ettei leivonta ole onnistunut. Välitän palautteesi reseptin tekijöille tiedoksi.
  • Ei hyvää
    2 vuotta sitten
    Olen tehnyt jo kaksi kertaa ja otin pois uunista n. 10 min etuajassa. Silti molemmilla kerroilla sisältä liian kypsä ja maistui liian tummalta ja kitkerältä. Olisi varmaan maistunut paremmalta jos olisi jättänyt kaakaojauheen pois.
  • Kiva :))
    3 vuotta sitten
    Mulla samanlainen kokemus, päältä palanut vain ja sisältä ihan litkua.
  • mooi
    3 vuotta sitten
    coooool