• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uuniomenat ja karkkivaahto

Uuniomenat ja karkkivaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 96,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Karkkivaahto

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Asettele omenat voideltuun uunivuokaan. Jaa voi omenoiden koloihin. Valuta päälle vaahterasiirappia ja ripottele pinnalle kanelia. Kaada vuokaan vesi.
  2. Kypsennä omenoita 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Valele omenia vuoassa olevalla liemellä.
  3. Kastiketta varten mittaa karkit muovipussiin. Pane pussi pyyheliinan väliin ja nuiji pastillit karkeaksi rouheeksi esim. lihanuijalla. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon karkkirouhe. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,3 kcal403 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja11,3 g
  • Rasvaa5,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua