Hyppää sisältöön
Uuniomenat ja MariannevaahtoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uuniomenat ja Mariannevaahto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Uuniomenat ovat monen suosikki jälkiruoka. Tarjoa Mariannevaahdon kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
  • 4 isoa tai 8 pientä hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
  • n. 1 dl rusinoita
  • n. 3 rkl siirappia
  • kanelia
  • n. 3 rkl vettä
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 3/4 dl (n. 50 g) Fazer Marianne crush -karamellirouhetta

Ravintosisältö

  • Energia
    475 kJ / 113 kcal
  • Rasva
    2,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,6 g
  • Hiilihydraatit
    19,9 g
  • josta sokereita
    19,2 g
  • Proteiini
    0,7 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Asettele omenat uunivuokaan. Täytä omenoiden kolot rusinoilla, valuta päälle siirappia ja ripottele pinnalle kanelia. Kaada vesi vuoan pohjalle.
  2. Kypsennä omenoita 225 asteessa, kunnes omenat ovat pehmeitä. Pieniä ja pehmeitä omenoita noin 20 minuuttia, isoja ja kovahkoja 30–40 minuuttia. Valele omenia 1–2 kertaa paistamisen aikana vuokaan valuneella siirappiliemellä.
  3. Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon karamellirouhe. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Vinkki! Voit täyttää uuniomenoiden kolot myös mantelirouheella tai kookoshiutaleilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (1 arvio)