Uuniomenat ja Mariannevaahto
Uuniomenat ovat monen suosikki jälkiruoka. Tarjoa Mariannevaahdon kanssa.
4 annosta30 - 60 min93,2 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 4isoa tai 8 pientähapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
- n. 1dlrusinoita
- n. 3rklsiirappia
- kanelia
- n. 3rklvettä
- 1tlk(2 dl)Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 3/4dl(n. 50 g)Fazer Marianne crush -karamellirouhetta
Valmistus
30 - 60 min- Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Asettele omenat uunivuokaan. Täytä omenoiden kolot rusinoilla, valuta päälle siirappia ja ripottele pinnalle kanelia. Kaada vesi vuoan pohjalle.
- Kypsennä omenoita 225 asteessa, kunnes omenat ovat pehmeitä. Pieniä ja pehmeitä omenoita noin 20 minuuttia, isoja ja kovahkoja 30-40 minuuttia. Valele omenia 1-2 kertaa paistamisen aikana vuokaan valuneella siirappiliemellä.
- Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon karamellirouhe. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit täyttää uuniomenoiden kolot myös mantelirouheella tai kookoshiutaleilla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 93,2 kcal390 kJ
- Proteiinia 0,99 g
- Hiilihydraatteja17,6 g
- Rasvaa1,82 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi