• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uuniomenat ja Mariannevaahto

Uuniomenat ja Mariannevaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 93,2 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4isoa tai 8 pientähapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • n. 1dlrusinoita
    • n. 3rklsiirappia
    • kanelia
    • n. 3rklvettä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 3/4dl(n. 50 g)Fazer Marianne crush -karamellirouhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Asettele omenat uunivuokaan. Täytä omenoiden kolot rusinoilla, valuta päälle siirappia ja ripottele pinnalle kanelia. Kaada vesi vuoan pohjalle.
  2. Kypsennä omenoita 225 asteessa, kunnes omenat ovat pehmeitä. Pieniä ja pehmeitä omenoita noin 20 minuuttia, isoja ja kovahkoja 30-40 minuuttia. Valele omenia 1-2 kertaa paistamisen aikana vuokaan valuneella siirappiliemellä.
  3. Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon karamellirouhe. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit täyttää uuniomenoiden kolot myös mantelirouheella tai kookoshiutaleilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 93,2 kcal390 kJ
  • Proteiinia0,99 g
  • Hiilihydraatteja17,6 g
  • Rasvaa1,82 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille