Omenaherkku
Raikkaista omenoista ja täyteläisestä mascarponesta syntyy helposti herkullinen jälkiruoka. Viimeistele annokset kanelilla ja kaurakekseillä.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 600ghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
- 1dlsokeria
- 1dlvettä
- 1tlkanelia
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1tlk(2,5 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristeluun
- kanelia
- kaurakeksejä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori omenat, poista omenakota ja lohko omenat pieniksi kuutioksi. Siirrä kuutiot kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, vesi sekä kaneli. Kuumenna miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet. Jäähdytä sose.
- Vatkaa mascarponen rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon jäähtynyt omenasose. Voit säästää osan omenasoseesta annosten koristeluun. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa omenaseoksen joukkoon.
- Jaa omenaherkku annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin noin 1/2 tunniksi. Koristele annokset kanelilla, kaurakekseillä ja omenasoseella juuri ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa omenaherkun edellisenä päivänä valmiiksi.Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Läski, tämän reseptin ravintosisältötietoja ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä.
Missä ravintosisältö?
Omenaherkku on tarkoitus nauttia kylmänä.
Syödäänkö nämä lampimänä vai kylmänä? :)