• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenaherkku

Omenaherkku on suussasulava jälkiruoka, joka on helppo valmistaa.
Omenaherkku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (180g)

Ainekset

5-6 annosta

Koristeluun

    • kanelia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori omenat, poista omenakota ja lohko omenat pieniksi kuutioksi. Siirrä kuutiot kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, vesi sekä kaneli. Kuumenna miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet. Jäähdytä sose.
  2. Vatkaa mascarponen rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon jäähtynyt omenasose. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa omenaseoksen joukkoon. Jaa omenaherkku annosmaljoihin ja ripottele päälle kanelia. Nosta jääkaappiin noin 1/2 tunniksi. Tarjoa kaurakeksien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa omenaherkun edellisenä päivänä valmiiksi.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 280 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13
  • K-Kuluttajapalvelu5.9.2016

    Omenaherkku on tarkoitus nauttia kylmänä.

  • At2.9.2016

    Syödäänkö nämä lampimänä vai kylmänä? :)