• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenapaistos

Omenapaistoksen taikinakuoren alla on vaahterasiirapilla ja kanelilla maustettuja omenoita.
Omenapaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 390 kcal / annos (160g)

Ainekset

8 annosta
    • n. 600ghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
    • 1/2dlPirkka vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
    • 1tlkanelia

Taikina

    • 150gvoita
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2tlleivinjauhetta

Pinnalle

    • 1dl(50 g)pekaanipähkinöitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
  2. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat ja kuutioi lohkot. Levitä omenat vuokaan. Valuta siirappi ja ripottele kaneli omenoiden päälle. Sekoita omenoita nostellen, jotta ne maustuvat tasaisesti.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Nostele taikina omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle rouhittuja pekaanipähkinöitä. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 390 kcal1 620 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13