• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uunipuuro ja vadelmakastike

Uunipuuro ja vadelmakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 62,9 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Vadelmakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele uunivuoka. Mittaa vuokaan riisi, suola, vesi ja maito. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Puuroa ei tarvitse sekoittaa kypsymisen aikana. Tarkista, että kaikki neste on imeytynyt riiseihin.
  2. Vadelmakastiketta varten kiehauta vesi kattilassa ja lisää jäiset vadelmat sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita 1/2 dl vettä ja perunajauhot. Kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon kierrevatkaimella sekoittaen. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja kiehauta.
  3. Jäähdytä vadelmakastike ja ripottele kuortumisen estämiseksi pinnalle sokeria. Tarjoa kastike esimerkiksi lasikannusta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 62,9 kcal263 kJ
  • Proteiinia2,06 g
  • Hiilihydraatteja11,7 g
  • Rasvaa0,81 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua