Uunipuuro ja vadelmakastike
Uunipuuro ja vadelmakastike - taivaallinen yhdistelmä jälkiruoaksi tai välipalaksi! Valmistaminen on helppoa ja lopputulos palkitseva.
6 annostayli 60 min62,9 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 3/4tlsuolaa
- 2dlvettä
Vadelmakastike
- 5dlvettä
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Voitele uunivuoka. Mittaa vuokaan riisi, suola, vesi ja maito. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Puuroa ei tarvitse sekoittaa kypsymisen aikana. Tarkista, että kaikki neste on imeytynyt riiseihin.
- Vadelmakastiketta varten kiehauta vesi kattilassa ja lisää jäiset vadelmat sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita 1/2 dl vettä ja perunajauhot. Kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon kierrevatkaimella sekoittaen. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja kiehauta.
- Jäähdytä vadelmakastike ja ripottele kuortumisen estämiseksi pinnalle sokeria. Tarjoa kastike esimerkiksi lasikannusta.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 62,9 kcal263 kJ
- Proteiinia 2,06 g
- Hiilihydraatteja11,7 g
- Rasvaa0,81 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
2 tuntia uunissa ja silti neste ei ole imeytynyt. 1 litra pelkkää maitoa ois ollu pro. Empä enää kokeile tällöisiä ohjeita kun on omat jotka on parempia kun monet muut.