• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Riisipuuro mikrossa

Riisipuuron voit valmistaa helposti myös mikroaaltouunissa. Näin vältyt puuron sekoittamiselta.
Riisipuuro mikrossa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 74,1 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valitse puuron valmistamiseen laakea, noin kahden litran vetoinen keraaminen vuoka. Sekoita vesi ja riisit ja kypsennä täysteholla 8 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon maito. Kypsennä täysteholla (700 W) 10 minuuttia ja sekoita puuroa välillä. Vähennä teho puoleen ja anna kypsyä noin 18 minuuttia.
  3. Jos puuro on löysää, jatka kypsentämistä parin minuutin erissä puoliteholla. Anna puuron jälkikypsyä 3-4 minuuttia peitettynä.
  4. Mausta suolalla ja lisää manteli. Tarjoa maidon tai puolukkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 74,1 kcal310 kJ
  • Proteiinia2,72 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa1,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8