Porkkanalaatikko raasteesta
Porkkanalaatikko on perinteinen jouluruoka, joka maistuu muulloinkin. Tämä laatikko on tehty raastetuista porkkanoista.
- 10 annosta
- yli 60 min
- 57,2 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 1 1/2dlPirkka puuroriisiä
- 1/2lvettä
- 1/2lPirkka maitoa
- 1/2kgporkkanoita
- 1-2rklsokeria tai siirappia
- 1 1/2tlsuolaa
- ripausvalko- tai mustapippuria
- (ripausmuskottipähkinää)
Pinnalle
- voinokareita
Valmistus
yli 60 min- Keitä riisi vedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Lisää maito, raastetut porkkanat, munat, sokeri ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää pinnalle muutama voinokare. Kypsennä porkkanalaatikkoa 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia.
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 57,2 kcal239 kJ
- Proteiinia 2,26 g
- Hiilihydraatteja9,23 g
- Rasvaa1,19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kokeiluun meni! Eilisen riisipuuro sai uuden elämän. Vähän epäilin tuota raastinhommaa, mutta sehän on oivallinen tapa saada porkkanoiden vitamiinit talteen, toinen tapa oisi sitten höyrytys. Käytin lisäksi paikallisia luomu porkkanoita niin eiköhän tule makua laatikkoon. Raakapakastan suurimman osan, mutta uunissa pitää paistaa testierä niin saa vähän vihiä mausta.
En raasta porkkanoita sillä rouheemmalla terällä, vaan hienommalla. Käytän myös enemmän porkkanoita, mitä ohjeessa on mainittu. Muskottipähkinää sekä ripaus valkopippuria mausteeksi. Keitän riisipuuron kypsäksi ja terästän sitä kasvisliemikuutiolla, siihen lisään porkkanaraasteen. Pakastan ja paistan jouluaattona (pinnalle reilusti korppujauhoa ja voinokareita.)
Siitä lähtien kun ensi kerran opin, kauan sitten, porkkanalaatikon TUORE RAASTEESTA en ole muuta tehnytkään.++++ On paljon maukkaampi kuin lötsöstä keitetystä porkkanasta tehty
Voiko Pirkka maidon korvata Valion maidolla?
Minkä kokoiseen astiaan tämä on tehty?
Äiti, harmillisesti vuoan tarkasta koosta ei ole tietoa. Halutessaan porkkanalaatikon voi paistaa myös useammassa pienessä vuoassa.
liikaa riisiä tai aivan liian vähän porkkanaa... tuoksuukin riisipuurolle.. maku ihan ok kunhan vähän oikoo riisin ja porkkanan määrää..
Tämä raasteesta tehty on ollut parikymmentä vuotta meidän perheen ehdoton suosikki. Kerran tein välillä perinteistä laatikkoa porkkasoseesta ja ilmeistä näki kaikkien pettymyksen... Ehdotomasti paras!