Vadelmakiisseli
Perinteinen vadelmakiisseli maistuu sellaisenaan tai puuron kaverina. Saat loihdittua vadelmakiisselistä myös raikkaan jälkiruoan, kun tarjoat sen kermavaahdon kanssa. Noin 0,50€/annos.
4 annostaalle 15 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 6dlvettä
- 1/2dlsokeria
Suurus
- 1dlvettä
Lisäksi
- 1rklsokeria
Valmistus
alle 15 min- Laita kattilaan jäiset vadelmat, vesi ja sokeri. Kuumenna ja anna kiehua noin 2-3 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen.
- Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna. Kun kiisseli pulpahtaa, nosta kattila pois liedeltä.
- Annostele kiisseli annosmaljoihin ja ripottele pinnalle sokeria, jotta kiisseliin ei muodostu kuorta.
- Tarjoile kiisseli jäähtyneenä sellaisenaan tai halutessasi vaahdotetun kerman kanssa.
Tiesitkö että...
Voit lisätä halutessasi kiisseliin 1 tl vaniljasokeria. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvää