• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vadelmamutakakku

Vadelmainen mudcake eli mutakakku on ihanan kostea ja mehevä.
Vadelmamutakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 205 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat vehnäjauholla.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan.
  4. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Murskaa jäiset vadelmat murusiksi. Ripottele vadelmamurut taikinan pinnalle ja kaada loput taikinasta vadelmien päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.
  5. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa vadelmamutakakku jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 205 kcal855 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20