Vadelmamutakakku
Vadelmainen mudcake eli mutakakku on ihanan kostea ja mehevä. Takuu varma hitti juhlapöydässä!
16 annosta30 - 60 min205 kcal / annos (60g)
Ainekset
16 annosta
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat vehnäjauholla.
- Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan.
- Kaada puolet taikinasta vuokaan. Murskaa jäiset vadelmat murusiksi. Ripottele vadelmamurut taikinan pinnalle ja kaada loput taikinasta vadelmien päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.
- Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa vadelmamutakakku jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 205 kcal855 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Nam
oi nam
Tosi hyvän näköstä
Tosi hyvän näköstä