• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kahvi-suklaapiirakka

Kahvi-suklaapiirakka on paksumpi versio mokkapaloista. Piirakka säilyy pitkään mehevänä. Todellisen herkun saat kun tarjoat lisäksi jäätelöä. Voit tehdä ohjeella myös kakun.
Kahvi-suklaapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 318 kcal / 100 g

Ainekset

10-12 palaa

Kuorrutus

Koristeeksi

    • koristerakeita tai karamelleja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja kaada joukkoon kahvi. Lisää seos muna-sokerivaahtoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Lisää kahvi, tomusokeri, kaakao ja vanilliinisokeri. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle pohjalle. Koristele koristerakeilla tai karamelleilla . (Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä.)

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paistaa taikinan myös sydänvuoassa (2 l). Lisää tällöin paistoaikaa 5-10 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kuorruta ja koristele. (Voit myös halkasta pohjan ja täyttää sen esimerkiksi vadelma- tai appelsiinihillolla.)

Ravintosisältö per 100 g

  • 318 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia3,97 g
  • Hiilihydraatteja49 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11