Suklainen vadelmapiirakka
Kahvin kanssa maistuu suklainen vadelmapiirakka, jonka pinnassa on ihana valkosuklaakuorrutus.
16 palaa30 - 60 min275 kcal / annos (85g)
Ainekset
16 palaa
- 2kananmunaa
- 3dlsokeria
- 150gvoita tai leivontamargariinia
- 5dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 2tlvanilliinisokeria
- 2dlmaitoa
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
Kuorrutus
- 80gvalkosuklaata
- 1/2dlPirkka kuohukermaa
- 1/2pkt(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2dltomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 30 cm (taikina saattaa tulla yli paistettaessa, mikäli vuoka on pienempi). Ripottele lopuksi jäiset vadelmat taikinan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyyttä tikulla paistamisen loppuvaiheessa. Mikäli tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on kypsä.
- Paloittele suklaa kattilaan ja sulata varovasti lieden pienimmällä lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kerma vähitellen joukkoon. Lisää sen jälkeen tuorejuusto ja tomusokeri, ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pakastepussiin, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ristikoksi.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi värjätä kuorrutuksen karamellivärillä vaaleanpunaiseksi.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 275 kcal1 150 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja36 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vadelmapiiraasta tuli maukasta
Sokerin määrä on reseptissä oikein. Muna-sokerivaahdon muodostumiseen vaikuttavat mm. raaka-aineiden lämpötila. Vaahto valmistuu nopeammin huoneenlämpöisistä munista, ja tupla-annosta tehdessä vatkausaika toki on hieman pidempi kuin yksinkertaisessa annoksessa.
Eikö tuossa munan ja sokerin mittakaavassa tuo sokeri jo ruosku hampaissa? Ainakaan kaksin kertaista taikinaa uskalla tehdä tuolla ohjeella kun 4 munaa ja siihen 6dl sokeria niin kauankohan mahtaa vatkaamiseen mennä aikaa?