• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklainen vadelmapiirakka

Kahvin kanssa maistuu suklainen vadelmapiirakka, jonka pinnassa on ihana valkosuklaakuorrutus.
Suklainen vadelmapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 palaa
  • 30 - 60 min
  • 275 kcal / annos (85g)

Ainekset

16 palaa

Kuorrutus

    • 80gvalkosuklaata
    • 1/2pkt(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2dltomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 30 cm (taikina saattaa tulla yli paistettaessa, mikäli vuoka on pienempi). Ripottele lopuksi jäiset vadelmat taikinan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyyttä tikulla paistamisen loppuvaiheessa. Mikäli tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on kypsä.
  4. Paloittele suklaa kattilaan ja sulata varovasti lieden pienimmällä lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kerma vähitellen joukkoon. Lisää sen jälkeen tuorejuusto ja tomusokeri, ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pakastepussiin, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ristikoksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi värjätä kuorrutuksen karamellivärillä vaaleanpunaiseksi.

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4
  • mökkiniksi27.7.2016

    Vadelmapiiraasta tuli maukasta

  • Kuluttajapalvelu14.3.2016

    Sokerin määrä on reseptissä oikein. Muna-sokerivaahdon muodostumiseen vaikuttavat mm. raaka-aineiden lämpötila. Vaahto valmistuu nopeammin huoneenlämpöisistä munista, ja tupla-annosta tehdessä vatkausaika toki on hieman pidempi kuin yksinkertaisessa annoksessa.

  • ihan näin vain...13.3.2016

    Eikö tuossa munan ja sokerin mittakaavassa tuo sokeri jo ruosku hampaissa? Ainakaan kaksin kertaista taikinaa uskalla tehdä tuolla ohjeella kun 4 munaa ja siihen 6dl sokeria niin kauankohan mahtaa vatkaamiseen mennä aikaa?