• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea appelsiinijäätelökakku

Rapea appelsiinijäätelökakku sopii kesäiseen kahvipöytään. Resepti vain noin 1,50 €/annos*.
Rapea appelsiinijäätelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 295 kcal / annos (140g)

Ainekset

n. 10 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää sulatettu rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää (halkaisija 20 cm). Levitä taikina ympyröiden sisälle. Paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Leikkaa toinen pohja lämpimänä 10 sektoriin. Anna jäähtyä.
  3. Viipaloi reilu puolet mansikoista täytettä varten ja jätä loput koristeeksi. Jätä koristeluun tulevien mansikoiden kannat paikoilleen ja puolita pitkittäin. Paloittele jäätelö ja sulata suklaa.
  4. Nosta kokonainen keksipohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle mansikkaviipaleet ja jäätelö. Aseta toisesta keksipohjasta leikatut sektorit jäätelön päälle limittäin kanneksi. Koristele mansikoilla ja viimeistele kakku valuttamalla pinnalle suklaaraitoja. Tarjoa rapea appelsiinijäätelökakku heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmista pohjat etukäteen ja kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 295 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1