Vadelmatryffelit
Vadelmatryffelit ovat yhdistelmä makeista ja leivonnaista - mikäs sen parempaa? Vadelma, sitruslikööri ja suklaa ovat salaiset ainekset. Tarjoa kahvin kera.
n. 30 kplalle 15 min40 kcal / annos (15g)
Ainekset
n. 30 kpl
- 100gpremiumsuklaata (70%)
- 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma, 28 %)
- 1 1/2rklsitruslikööriä
- 1Pirkka foliovuoka 0,85l ( 10 cm x 17 cm)
- 1rklPirkka kaakaojuomajauhetta
- n. 30kokonaista pakastevadelmaa (suomalainen)
- 1rkltomusokeria
Valmistus
alle 15 min- Paloittele suklaa pinnoitettuun kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
- Sekoita nopeasti joukkoon ranskankerma ja likööri. Kaada seos foliovuokaan (10 x 17 cm) ja tasoita pinta. Peitä kannella ja nosta vuoka kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
- Irrota tryffelilevy vuoasta. Leikkaa kuumalla veitsellä 2 x 2 cm:n paloja. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Nosta tryffelit tarjoiluvadille tai karamellivuokiin. Aseta jokaiselle tryffelipalalle kokonainen jäinen vadelma. Säilytä kylmässä.
- Siivilöi tryffeleille tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana kahvin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 15g100 g
- 40 kcal167 kJ
- Proteiinia 0,5 g
- Hiilihydraatteja3 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi