• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vadelmatryffelit

Vadelmatryffelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • alle 15 min
  • 40 kcal / annos (15g)

Ainekset

n. 30 kpl
    • 100gpremiumsuklaata (70%)
    • 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma, 28%)
    • 1 1/2rklsitruslikööriä
    • 1Pirkka foliovuoka 0,85l ( 10 cm x 17 cm)
    • 1rklPirkka kaakaojuomajauhetta
    • n. 30kokonaista pakastevadelmaa (suomalainen)
    • 1rkltomusokeria

Valmistus

alle 15 min
  1. Paloittele suklaa pinnoitettuun kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
  2. Sekoita nopeasti joukkoon ranskankerma ja likööri. Kaada seos foliovuokaan (10 x 17 cm) ja tasoita pinta. Peitä kannella ja nosta vuoka kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
  3. Irrota tryffelilevy vuoasta. Leikkaa kuumalla veitsellä 2 x 2 cm:n paloja. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Nosta tryffelit tarjoiluvadille tai karamellivuokiin. Aseta jokaiselle tryffelipalalle kokonainen jäinen vadelma. Säilytä kylmässä.
  4. Siivilöi tryffeleille tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jälki­ruokana kahvin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 15g100 g

  • 40 kcal167 kJ
  • Proteiinia0,5 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille