Hyppää sisältöön
Cassispäärynät ja Roquefort-vaahtoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cassispäärynät ja Roquefort-vaahto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Mustaherukka värjää haudutetut päärynät kauniin punaisiksi. Cassispäärynät ja roquefort-vaahto sopivat vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Roquefort-vaahto

Ravintosisältö

  • Energia
    569 kJ / 136 kcal
  • Rasva
    5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,9 g
  • Hiilihydraatit
    15,2 g
  • josta sokereita
    15,1 g
  • Proteiini
    1,5 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Laimenna mehu ja lisää anikset. Kuumenna mehu kiehuvaksi laakeassa kannellisessa paistokasarissa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Nosta kasari pois levyltä ja lisää likööri.
  2. Kuori ja halkaise päärynät. Jätä kanta paikoilleen, mutta pyöräytä siemenkota pois pikkulusikan tai perunankuorimaveitsen kärjellä. Nosta jokainen puolikas heti kuorittuasi keitinliemeen halkaisupinta ylöspäin ja valele liemellä.
  3. Kun kaikki puolikkaat ovat liemessä, kuumenna se kiehuvaksi. Hauduta päärynöitä miedolla lämmöllä kannen alla pehmeiksi 15–25 minuuttia päärynöiden koosta ja rakenteesta riippuen. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä täysin.
  4. Soseuta juusto haarukalla. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita juusto joukkoon. Mausta seos sokerilla.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
  6. Valuta jäähtyneet päärynänpuolikkaat liemestä. Nosta ne tarjoiluvadille ja pursota siemenkotien koloihin ruusuke juustovaahtoa. Ripottele mantelilastut pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.
Vinkki! Keitinliemen voit käyttää booliin tai glögiin tai laimentaa mehuksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,59/kpl
    172,67/kg
  • Pirkka päärynä Conference
    Hinta n. 0,92/kpl
    3,29/kg
  • Roquefort Société sinihomejuusto 100g
    Hinta 4,99/kpl
    49,90/kg
  • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
    Hinta 1,95/kpl
    9,75/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 l
    Hinta 6,95/kpl
    11,98/l
  • Sallinen Tähtianis 120g
    Hinta 13,95/kpl
    116,25/kg
  • K-Menu päärynä Conference 1kg 1lk
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka päärynä Conference luomu
    Hinta n. 0,76/kpl
    4,49/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (1 arvio)