Cassispäärynät ja Roquefort-vaahto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Mustaherukka värjää haudutetut päärynät kauniin punaisiksi. Cassispäärynät ja roquefort-vaahto sopivat vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 1/2 dl Pirkka mustaherukkamehutiivistettä
- 5 dl vettä
- 2 tähtianista
- 2 dl mustaherukkalikööriä (Creme de Cassis)
- 3 kypsää, kookasta ja kiinteää päärynää
Roquefort-vaahto
- 50 g Roquefort -sinihomejuustoa
- 1 prk (150 g) crème fraîchea (ranskankerma, 28 %)
- 2 rkl tomusokeria
- 3 rkl (15 g) Pirkka mantelilastuja
Ravintosisältö
- Energia569 kJ / 136 kcal
- Rasva5 g
- josta tyydyttynyttä2,9 g
- Hiilihydraatit15,2 g
- josta sokereita15,1 g
- Proteiini1,5 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Laimenna mehu ja lisää anikset. Kuumenna mehu kiehuvaksi laakeassa kannellisessa paistokasarissa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Nosta kasari pois levyltä ja lisää likööri.
- Kuori ja halkaise päärynät. Jätä kanta paikoilleen, mutta pyöräytä siemenkota pois pikkulusikan tai perunankuorimaveitsen kärjellä. Nosta jokainen puolikas heti kuorittuasi keitinliemeen halkaisupinta ylöspäin ja valele liemellä.
- Kun kaikki puolikkaat ovat liemessä, kuumenna se kiehuvaksi. Hauduta päärynöitä miedolla lämmöllä kannen alla pehmeiksi 15–25 minuuttia päärynöiden koosta ja rakenteesta riippuen. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä täysin.
- Soseuta juusto haarukalla. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita juusto joukkoon. Mausta seos sokerilla.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
- Valuta jäähtyneet päärynänpuolikkaat liemestä. Nosta ne tarjoiluvadille ja pursota siemenkotien koloihin ruusuke juustovaahtoa. Ripottele mantelilastut pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.
Vinkki! Keitinliemen voit käyttää booliin tai glögiin tai laimentaa mehuksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15gHinta 2,59/kpl172,67/kg
- Pirkka päärynä ConferenceHinta n. 0,92/kpl3,29/kg
- Roquefort Société sinihomejuusto 100gHinta 4,99/kpl49,90/kg
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,95/kpl9,75/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 lHinta 6,95/kpl11,98/l
- Sallinen Tähtianis 120gHinta 13,95/kpl116,25/kg
- K-Menu päärynä Conference 1kg 1lkHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Pirkka päärynä Conference luomuHinta n. 0,76/kpl4,49/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Meira Mantelilastu 50g pussiHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Dr. Oetker Mantelilastu 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,5(12 arviota)
- alle 15 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,9(64 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- alle 30 min3,6(13 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,5(140 arviota)
- yli 60 min4,3(44 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (1 arvio)