Cassispäärynät ja Roquefort-vaahtoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cassispäärynät ja Roquefort-vaahto

Mustaherukka värjää haudutetut päärynät kauniin punaisiksi. Cassispäärynät ja roquefort-vaahto sopivat vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 235 kcal / annos (220g)

Ainekset

6 annosta

Roquefort-vaahto

    • 50gRoquefort -sinihomejuustoa
    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma, 28 %)
    • 2rkltomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Laimenna mehu ja lisää anikset. Kuumenna mehu kiehuvaksi laakeassa kannellisessa paistokasarissa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Nosta kasari pois levyltä ja lisää likööri.
  2. Kuori ja halkaise päärynät. Jätä kanta paikoilleen, mutta pyöräytä siemenkota pois pikkulusikan tai perunankuorimaveitsen kärjellä. Nosta jokainen puolikas heti kuorittuasi keitinliemeen halkaisupinta ylöspäin ja valele liemellä.
  3. Kun kaikki puolikkaat ovat liemessä, kuumenna se kiehuvaksi. Hauduta päärynöitä miedolla lämmöllä kannen alla pehmeiksi 15-25 minuuttia päärynöiden koosta ja rakenteesta riippuen. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä täysin.
  4. Soseuta juusto haarukalla. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita juusto joukkoon. Mausta seos sokerilla.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
  6. Valuta jäähtyneet päärynänpuolikkaat liemestä. Nosta ne tarjoiluvadille ja pursota siemenkotien koloihin ruusuke juustovaahtoa. Ripottele mantelilastut pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keitinliemen voit käyttää booliin tai glögiin tai laimentaa mehuksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 220g100 g

  • 235 kcal984 kJ
  • Proteiinia 3 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    4,29/kpl8,38/l
  • Pirkka päärynä Conference
    Pirkka päärynä Conference
    0,84/kpl2,99/kg
  • Roquefort Papillon
    Roquefort Papillon
    45,90/kg
  • Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,49/kpl9,93/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    1,99/kpl19,90/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    1,75/kpl35,00/kg
  • Meira Mantelilastu 160g
    Meira Mantelilastu 160g
    4,59/kpl28,69/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu