Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Cassispäärynät ja Roquefort-vaahtoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cassispäärynät ja Roquefort-vaahto

Mustaherukka värjää haudutetut päärynät kauniin punaisiksi. Cassispäärynät ja roquefort-vaahto sopivat vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 235 kcal / annos (220g)

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2dlPirkka mustaherukkamehutiivistettä
    • 5dlvettä
    • 2tähtianista
    • 2dlmustaherukkalikööriä (Creme de Cassis)
    • 3kypsää, kookasta ja kiinteää päärynää

Roquefort-vaahto

    • 50gRoquefort -sinihomejuustoa
    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma, 28 %)
    • 2rkltomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Laimenna mehu ja lisää anikset. Kuumenna mehu kiehuvaksi laakeassa kannellisessa paistokasarissa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Nosta kasari pois levyltä ja lisää likööri.
  2. Kuori ja halkaise päärynät. Jätä kanta paikoilleen, mutta pyöräytä siemenkota pois pikkulusikan tai perunankuorimaveitsen kärjellä. Nosta jokainen puolikas heti kuorittuasi keitinliemeen halkaisupinta ylöspäin ja valele liemellä.
  3. Kun kaikki puolikkaat ovat liemessä, kuumenna se kiehuvaksi. Hauduta päärynöitä miedolla lämmöllä kannen alla pehmeiksi 15-25 minuuttia päärynöiden koosta ja rakenteesta riippuen. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä täysin.
  4. Soseuta juusto haarukalla. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita juusto joukkoon. Mausta seos sokerilla.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
  6. Valuta jäähtyneet päärynänpuolikkaat liemestä. Nosta ne tarjoiluvadille ja pursota siemenkotien koloihin ruusuke juustovaahtoa. Ripottele mantelilastut pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keitinliemen voit käyttää booliin tai glögiin tai laimentaa mehuksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 235 kcal984 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka päärynä Conference
    Pirkka päärynä Conference
    0,50/kpl1,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Roquefort Papillon
    Roquefort Papillon
    44,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Roquefort Société sinihomejuusto 100g
    Roquefort Société sinihomejuusto 100g
    4,39/kpl43,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,39/kpl9,27/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl19,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    1,65/kpl33,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Mantelilastu 160g
    Meira Mantelilastu 160g
    4,49/kpl28,06/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu