Kinuskihyytelö ja marjat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kinuski ja marjat ovat verraton makupari. Tarjoa kinuskihyytelö ja marjat jälkiruoaksi tai välipalana.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 tlk | tai |
3 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 300 g | Pirkka vadelmia tai -marjasekoitusta (pakaste) tai |
tomusokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Varaa hyytelöä varten noin 6–7 desin vetoinen mielellään suorakaiteenmuotoinen vuoka ja vuoraa se tuorekelmulla. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
Kuumenna kinuskikastike pinnoitetussa kasarissa ja lisää mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet kastikkeeseen ja sekoita kunnes sulavat. Nosta kastike liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes se alkaa hiukan hyytyä.
Sekoita kermavaahto hyvin kastikkeeseen ja kaada seos vuokaan. Nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yli yön.
Sulata marjat kohmeisiksi ja siivilöi mausteeksi tomusokeria. Kumoa hyytelö ja leikkaa viipaleiksi. Koristele annos marjoilla, sitruunamelissan lehdillä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.