• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kinuskihyytelö ja marjat

Kinuski ja marjat ovat verraton makupari. Tarjoa kinuskihyytelö ja marjat jälkiruoaksi tai välipalana.
Kinuskihyytelö ja marjat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 202 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • n. 300gPirkka vadelmia tai -marjasekoitusta (pakaste)
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Varaa hyytelöä varten noin 6-7 desin vetoinen mielellään suorakaiteenmuotoinen vuoka ja vuoraa se tuorekelmulla. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  2. Kuumenna kinuskikastike pinnoitetussa kasarissa ja lisää mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet kastikkeeseen ja sekoita kunnes sulavat. Nosta kastike liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes se alkaa hiukan hyytyä.
  3. Sekoita kermavaahto hyvin kastikkeeseen ja kaada seos vuokaan. Nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yli yön.
  4. Sulata marjat kohmeisiksi ja siivilöi mausteeksi tomusokeria. Kumoa hyytelö ja leikkaa viipaleiksi. Koristele annos marjoilla, sitruunamelissan lehdillä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 202 kcal846 kJ
  • Proteiinia2,44 g
  • Hiilihydraatteja21,3 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua