• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marjajäädyke

Marjajäädyke tehdään vadelmista ja tarjotaan mustikkakastikkeen kanssa.
Marjajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 252 kcal / annos (120g)

    Ainekset

    8 annosta

    Vadelmajäädyke

      • 3dlvispikermaa
      • 2tlvanilliinisokeria
      • 2dlvadelmahilloa
      • (1 rklsitruslikööriä)
      • 3keltuaista
      • 2rkltomusokeria

    Mustikkakastike

      • 1ps(200 g)mustikoita (pakaste)
      • 2-3rkltomusokeria
      • 1/2-1dlappelsiininmehua

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Nosta kylmään. Mausta hillo halutessasi sitrusliköörillä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää hillo ja sekoita vain hieman, jolloin seos jää marmorimaisen kirjavaksi.
    2. Lusikoi jäädyke kylmällä vedellä kasteltuun rengasvuokaan (tilavuus 1 l), jonka torvi on avoin. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 3-4 tuntia, mielellään yli yön.
    3. Valmista mustikkakastike. Jauha kohmeiset mustikat ja tomusokeri sileäksi soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa appelsiininmehulla. Tarjoa kastike erikseen kastikekannusta.
    4. Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään noin 45 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta vuoka muutaman sekunnin ajan kiehuvaan veteen ja kumoa tarjolle. Koristele jäädyke mustikoilla tai vadelmilla.

    Ravintosisältö perannos 120g100 g

    • 252 kcal1 050 kJ
    • Proteiinia3 g
    • Hiilihydraatteja21 g
    • Rasvaa17 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille