Hyppää sisältöön
MarjajäädykeTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Marjajäädyke

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Marjajäädyke tehdään vadelmista ja tarjotaan mustikkakastikkeen kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta

Vadelmajäädyke

  • 3 dl vispikermaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl vadelmahilloa
  • (1 rkl sitruslikööriä)
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl Pirkka tomusokeria

Mustikkakastike

  • 1 ps (200 g) mustikoita (pakaste)
  • 2–3 rkl Pirkka tomusokeria
  • 1/2–1 dl appelsiininmehua

Ravintosisältö

  • Energia
    747 kJ / 259 kcal
  • Rasva
    12 g
  • josta tyydyttynyttä
    7,6 g
  • Hiilihydraatit
    18,9 g
  • josta sokereita
    18,4 g
  • Proteiini
    1,7 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Nosta kylmään. Mausta hillo halutessasi sitrusliköörillä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää hillo ja sekoita vain hieman, jolloin seos jää marmorimaisen kirjavaksi.
  2. Lusikoi jäädyke kylmällä vedellä kasteltuun rengasvuokaan (tilavuus 1 l), jonka torvi on avoin. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 3–4 tuntia, mielellään yli yön.
  3. Valmista mustikkakastike. Jauha kohmeiset mustikat ja tomusokeri sileäksi soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa appelsiininmehulla. Tarjoa kastike erikseen kastikekannusta.
  4. Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään noin 45 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta vuoka muutaman sekunnin ajan kiehuvaan veteen ja kumoa tarjolle. Koristele jäädyke mustikoilla tai vadelmilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti