• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paprika-sipulimunakas

Paprikalla ja sipulilla täytetty munakas on mehevä ja nopeasti valmistuva arkiruoka.
Paprika-sipulimunakas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2-3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 149 kcal / 100 g

Ainekset

2-3 annosta
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklöljyä
    • 1ps(300 g)Pirkka paprikasekoitusta (pakaste)
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklvoita tai margariinia
    • 5Pirkka Luomu kananmunaa
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota siinä ohuiksi renkaiksi leikattua sipuli niin, että se hiukan pehmenee. Lisää paprikasekoitus ja kuumenna käännellen pannulla, kunnes sulava vesi on haihtunut, 3-4 minuuttia. Mausta täyte ja pidä lämpimänä.
  2. Riko munat ja lisää kerma sekä suola. Sekoita vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kuumenna munakasta varten mielellään pinnoitetussa pannussa (halkaisija 24 cm) voita tai margariinia. Kaada munakasseos pannulle ja työntele sitä lastalla reunoilta keskelle päin, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Anna kostean munakkaan hetken aikaa paistua pohjasta.
  3. Liu'uta munakas puolittain tarjoiluvadille ja kaada täyte päälle. Taita munakkaan toinen puoli osin täytteen päälle. Tarjoa heti tomaattiviipaleiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 149 kcal623 kJ
  • Proteiinia5,16 g
  • Hiilihydraatteja2,28 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua