• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosuklaamousse ja mansikkakastike

Valkosuklaamousse ja mansikkakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 326 kcal / annos (130g)

Ainekset

6 annosta
    • 2dlPirkka kuohukermaa
    • 3keltuaista
    • 1/2dlsokeria
    • 1liivate
    • 2rklappelsiinitäysmehua
    • 100gvalkoista suklaata

Kastike

    • 200gmansikoita (pakaste)
    • 1dlappelsiinitäysmehua
    • 1/2rklsokeria

Koristelu

    • 4palaataloussuklaata
    • sitruunamelissaa
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane liivate likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vaahdota myös keltuaiset ja sokeri.
  2. Kuumenna mehu kattilassa Ota kattila liedeltä ja liuota mehuun vedestä puristettu liivate. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Sekoita hieman jäähtynyt suklaaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita joukkoon vielä keltuais-sokerivaahto. Hyydytä jääkaapissa noin tunti.
  4. Kastiketta varten soseuta kohmeiset mansikat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Ohenna sose appelsiinimehulla ja mausta sokerilla.
  5. Jaa mousse ja kastike annoslaseihin. Koristele raastetulla suklaalla ja sitruunamelissalla.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 326 kcal1 370 kJ
  • Proteiinia4,6 g
  • Hiilihydraatteja25,2 g
  • Rasvaa23,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19