Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku kätkee sisälleen täyteläisen mascarpone-suklaa-banaanitäytteen.
Suklaatäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 353 kcal / annos (125g)

Ainekset

15 annosta

Pohja

Kostutus

    • 2appelsiinin mehu (n. 1 1/2 dl)

Täyte

Kuorrutus

Pinnalle

    • suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä
    • tai
    • Pirkka suklaarusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi kuoritut banaanit. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele suklaamanteleilla ja - hasselpähkinöillä.

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 353 kcal1 480 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi