SuklaatäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaatäytekakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaaunelmatäytekakku on täytekakku täynnä silkkaa suklaata! Täytteeseen voit lisätä konjakkia tai sitruunamehua makusi mukaan.

    Ainekset

    20 annosta

    Kakkupohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    200 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    konjakkia (tai sitruunanmehua)
    tai
    2 dl
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rs (180 g)
     
    Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    Pirkka appelsiinitäysmehua
    tai

    Kuorrutus

    100 g
     
    Fazer taloussuklaata
    tai
    2 dl
     
    tai

    Pinnalle

     
    suklaalastuja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm).
    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
    Pane liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto.
    Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin. Lisää keltuais-tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa ja liivateseos. Kääntele lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
    Aseta kansilevy vuoan pohjalle ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä sille puolet suklaatäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen, kostuta ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi kostutettu pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
    Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä pinnalle suklaakermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      0,99/kpl
      1,98/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Fazer taloussuklaalevy 200g
      Fazer taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -32 %
      9,004 kpl
      3,35/kpl
      16,75/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
      Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
      1,59/kpl
      1,59/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l sisältää hedelmälihaa
      Pirkka appelsiinitäysmehu 1l sisältää hedelmälihaa
      2,15/kpl
      2,15/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 2 dl
      Pirkka appelsiinitäysmehu 2 dl
      0,75/kpl
      3,75/l
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      2,95/kpl
      5,90/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      1,19/kpl
      5,95/l
    • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
      Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
      3,59/kpl
      10,88/l
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      1,39/kpl
      81,76/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Meira liivatelehti 20g pussi
      1,35/kpl
      67,50/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      1,19/kpl
      2,38/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      1,99/kpl
      3,98/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,57/kpl
      2,99/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      2,09/kpl
      10,45/kg
    • Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
      Lindt Excellence 70% tumma suklaa 100g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -18 %
      4,502 kpl
      2,75/kpl
      27,50/kg
    • Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
      Lindt Excellence 85% tumma suklaa 100g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -18 %
      4,502 kpl
      2,75/kpl
      27,50/kg
    • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      2,25/kpl
      11,25/kg
    • Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
      Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
      2,25/kpl
      11,25/kg
    • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
      Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
      3,79/kpl
      12,63/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -34 %
      3,002 kpl
      2,29/kpl
      18,32/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (239 arvostelua)

    • Kotileipuri
      4 kuukautta sitten
      Kaakaon määrä on taikinan massaan liian vähäinen ja väri jää vaalean ruskeaksi. Ensi kerralla kokeilen vähintään 1 dl.
    • fanni123
      5 kuukautta sitten
      Magee! tosi magee!!!
    • Nimetön...
      5 kuukautta sitten
      Todella hyvä kakkuohje! suosittelen muillekin!!! Mutta onko pakko laittaa appelsiinimehua? Vai voiko laittaa jotain muutakin, esim. maitoa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 kuukautta sitten
      Nimetön, kakun voi halutessaan kostuttaa appelsiinimehun sijaan maidolla.
    • Nam
      10 kuukautta sitten
      Todella hyvä suklaakakku! Tehty jo useamman kerran.
    • Niina
      1 vuosi sitten
      Todella hyvää. Vieraatkin kehui. Pohjan tein puolet isompana. Täyte ei valunut vaikka muut siitä ovat valittaneet.
    • Hämmentynyt
      1 vuosi sitten
      Tein kaiken ohjeen mukaan mutta kakku ei meinaa kypsyä sisältä, ensimmäinen läsähti uuni päälle ja toinen on ollut jo 15 min pitenpään. Pitää katsoa tuleeko mitään vai joutaako roskiin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Hämmentynyt, kiitos palautteesta. Paistoajat ovat ohjeellisia koska uneissa on eroja, jolloin kakku voi vaatia jossain uunissa hiukan pidempää paistoa. Kakun kypsyyttä kannattaa testata tikulla.
    • Moi
      2 vuotta sitten
      Hei, millä liivatteen voisi korvata?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Moi, resepti on testattu liivatteella. Liivatteen voi korvata esimerkiksi samalla painomäärällä agar agar -jauhetta. Yksi liivatelehti painaa noin kaksi grammaa. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
    • Paljon leiponut
      2 vuotta sitten
      Voiko nuo raa'aksi jätettävät munat tuosta täytteestä jättää kokonaan pois? Onnistuuko silti? Vieroksun raakoja munia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Paljon leiponut, kananmunat tuovat täytteeseen kuohkeutta. Täytteen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu ilman kananmunia.
    • Turhautunut (ja reseptin pilkulleen uudelleen lukenut)
      2 vuotta sitten
      Otetaan sen verran äsköistä kommenttia takaisin, että onnistumistodennäköisyys on ehkä parempi kun "varoitus arvaamattomuudesta" on löytynyt erillisenä maininta kauppalistan perästä. Putäisi olla heti sivun alussa jottei jää huomaamatta. Toinen asia on tuo että kakku on kasattava tuohon **kakkuvuokaan** siten että siinä on tuo muotti mukana. Ei suoraan tarjottimelle tavallisen täytekakun tyyliin (kuten täytekakkua on aiemmin tehnyt).
    • Turhautunut
      2 vuotta sitten
      Katastrofaalisen surkea ohje. Pohjaa tarvitsee ainakin tuplamäärän ja paistaa se kahdessa osassa tai sitten tehdä se reilusti pienemmällä kakkupohjalla. Täytettä taas saa olla sitten puolet vähemmän vaikka tekisi tuplamäärällä pohjaa (eli 1/4 riittää). Myönnetään tosin ettei tuorejuustoa voinut käyttää ja täytyi soveltaa suklaa-appelsiini-rahkalla, mutta määrät on silti vastaavia. Jos täyte on lainkaan notkeaa, se valuu lainehtien pöydälle näillä määrillä. Suhteutettuna työmäärään mitä tästä enää saa kasaa, niin ei ole tekemisen arvoinen vaikka tulisi kuinka hyvä. Reseptissä voisi olla edes jotain mainintaa siitä kuinka kakku ja ainekset annetuilla mitoilla saadaan yhteen kasaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Turhautunut, harmillista ettei kakun tekeminen onnistunut toivotulla tavalla. Tosiaan kakku kannattaa koota vuokaan ja jähmettää kakkua yön yli kylmässä, jotta se pysyy paremmin kasassa. Ikävää ettei vaihtoehtoisten raaka-aineiden kanssa kakun teko onnistunut.
    • Kaisuli
      2 vuotta sitten
      Hyvä resepti, toteutettu useaan kertaan! Kerää kehuja vierailtakin 😊
    • Raija
      5 vuotta sitten
      Ystävän syntypäivillä sain ja oli "niin ihanaa" että yritän myös itse tehdä ensiviikolla. Hän oli laittanut väliin lisäksi vadelmahilloa joka sopii maultaan hyvin suklaan kanssa.
    • sanna
      7 vuotta sitten
      Tää on täydellinen. Monta kertaa tehnyt ja aina yllättää silti.
    • epäonnistui :(
      7 vuotta sitten
      Täytteen tekemisessä kestää kauan... ja täytteestä tuli löysää :(