Suklaatäytekakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suklaaunelmatäytekakku on täytekakku täynnä silkkaa suklaata! Täytteeseen voit lisätä konjakkia tai sitruunamehua makusi mukaan.
Ainekset
20 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
200 g | tai |
1/2 dl | konjakkia (tai sitruunanmehua) tai |
2 dl | tai |
2 | kananmunaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 rs (180 g) | Pirkka maustamatonta tuorejuustoa tai |
Kostutus | |
2 dl | Pirkka appelsiinitäysmehua tai |
Kuorrutus | |
100 g | Fazer taloussuklaata tai |
2 dl | tai |
Pinnalle | |
suklaalastuja tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm).
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Pane liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto.
Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin. Lisää keltuais-tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa ja liivateseos. Kääntele lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Aseta kansilevy vuoan pohjalle ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä sille puolet suklaatäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen, kostuta ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi kostutettu pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä pinnalle suklaakermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(126 arvostelua)
- yli 60 min4,0(64 arvostelua)
- yli 60 min4,1(29 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(58 arvostelua)
- yli 60 min3,8(40 arvostelua)
- yli 60 min4,6(32 arvostelua)
- yli 60 min4,2(22 arvostelua)
- yli 60 min3,9(28 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (239 arvostelua)
- Kotileipuri4 kuukautta sittenKaakaon määrä on taikinan massaan liian vähäinen ja väri jää vaalean ruskeaksi. Ensi kerralla kokeilen vähintään 1 dl.
- fanni1235 kuukautta sittenMagee! tosi magee!!!
- Nimetön...5 kuukautta sittenTodella hyvä kakkuohje! suosittelen muillekin!!! Mutta onko pakko laittaa appelsiinimehua? Vai voiko laittaa jotain muutakin, esim. maitoa?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenNimetön, kakun voi halutessaan kostuttaa appelsiinimehun sijaan maidolla.
- Nam10 kuukautta sittenTodella hyvä suklaakakku! Tehty jo useamman kerran.
- Niina1 vuosi sittenTodella hyvää. Vieraatkin kehui. Pohjan tein puolet isompana. Täyte ei valunut vaikka muut siitä ovat valittaneet.
- Hämmentynyt1 vuosi sittenTein kaiken ohjeen mukaan mutta kakku ei meinaa kypsyä sisältä, ensimmäinen läsähti uuni päälle ja toinen on ollut jo 15 min pitenpään. Pitää katsoa tuleeko mitään vai joutaako roskiin.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHämmentynyt, kiitos palautteesta. Paistoajat ovat ohjeellisia koska uneissa on eroja, jolloin kakku voi vaatia jossain uunissa hiukan pidempää paistoa. Kakun kypsyyttä kannattaa testata tikulla.
- Moi2 vuotta sittenHei, millä liivatteen voisi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMoi, resepti on testattu liivatteella. Liivatteen voi korvata esimerkiksi samalla painomäärällä agar agar -jauhetta. Yksi liivatelehti painaa noin kaksi grammaa. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
- Paljon leiponut2 vuotta sittenVoiko nuo raa'aksi jätettävät munat tuosta täytteestä jättää kokonaan pois? Onnistuuko silti? Vieroksun raakoja munia.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPaljon leiponut, kananmunat tuovat täytteeseen kuohkeutta. Täytteen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu ilman kananmunia.
- Turhautunut (ja reseptin pilkulleen uudelleen lukenut)2 vuotta sittenOtetaan sen verran äsköistä kommenttia takaisin, että onnistumistodennäköisyys on ehkä parempi kun "varoitus arvaamattomuudesta" on löytynyt erillisenä maininta kauppalistan perästä. Putäisi olla heti sivun alussa jottei jää huomaamatta. Toinen asia on tuo että kakku on kasattava tuohon **kakkuvuokaan** siten että siinä on tuo muotti mukana. Ei suoraan tarjottimelle tavallisen täytekakun tyyliin (kuten täytekakkua on aiemmin tehnyt).
- Turhautunut2 vuotta sittenKatastrofaalisen surkea ohje. Pohjaa tarvitsee ainakin tuplamäärän ja paistaa se kahdessa osassa tai sitten tehdä se reilusti pienemmällä kakkupohjalla. Täytettä taas saa olla sitten puolet vähemmän vaikka tekisi tuplamäärällä pohjaa (eli 1/4 riittää). Myönnetään tosin ettei tuorejuustoa voinut käyttää ja täytyi soveltaa suklaa-appelsiini-rahkalla, mutta määrät on silti vastaavia. Jos täyte on lainkaan notkeaa, se valuu lainehtien pöydälle näillä määrillä. Suhteutettuna työmäärään mitä tästä enää saa kasaa, niin ei ole tekemisen arvoinen vaikka tulisi kuinka hyvä. Reseptissä voisi olla edes jotain mainintaa siitä kuinka kakku ja ainekset annetuilla mitoilla saadaan yhteen kasaan.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTurhautunut, harmillista ettei kakun tekeminen onnistunut toivotulla tavalla. Tosiaan kakku kannattaa koota vuokaan ja jähmettää kakkua yön yli kylmässä, jotta se pysyy paremmin kasassa. Ikävää ettei vaihtoehtoisten raaka-aineiden kanssa kakun teko onnistunut.
- Kaisuli2 vuotta sittenHyvä resepti, toteutettu useaan kertaan! Kerää kehuja vierailtakin 😊
- Raija5 vuotta sittenYstävän syntypäivillä sain ja oli "niin ihanaa" että yritän myös itse tehdä ensiviikolla. Hän oli laittanut väliin lisäksi vadelmahilloa joka sopii maultaan hyvin suklaan kanssa.
- sanna7 vuotta sittenTää on täydellinen. Monta kertaa tehnyt ja aina yllättää silti.
- epäonnistui :(7 vuotta sittenTäytteen tekemisessä kestää kauan... ja täytteestä tuli löysää :(