Suklaatäytekakku
Suklaaunelmatäytekakku on täytekakku täynnä silkkaa suklaata! Täytteeseen voit lisätä konjakkia tai sitruunamehua makusi mukaan. Noin 0,65€/annos.*
20 annostayli 60 min277 kcal / annos (85g)
Ainekset
20 annosta
Kakkupohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Täyte
- 4liivatelehteä
- 200gFazer taloussuklaata
- 1/2dlkonjakkia (tai sitruunanmehua)
- 2kananmunaa
- 1/2dlsokeria
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Kostutus
- 2dlPirkka appelsiinitäysmehua
Kuorrutus
- 100gFazer taloussuklaata
Pinnalle
- suklaalastuja
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm).
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Pane liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin. Lisää keltuais-tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa ja liivateseos. Kääntele lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
- Aseta kansilevy vuoan pohjalle ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä sille puolet suklaatäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen, kostuta ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi kostutettu pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
- Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä pinnalle suklaakermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 277 kcal1 160 kJ
- Proteiinia 4,5 g
- Hiilihydraatteja26,2 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvä suklaakakku! Tehty jo useamman kerran.
Todella hyvää. Vieraatkin kehui. Pohjan tein puolet isompana. Täyte ei valunut vaikka muut siitä ovat valittaneet.
Tein kaiken ohjeen mukaan mutta kakku ei meinaa kypsyä sisältä, ensimmäinen läsähti uuni päälle ja toinen on ollut jo 15 min pitenpään. Pitää katsoa tuleeko mitään vai joutaako roskiin.
Hämmentynyt, kiitos palautteesta. Paistoajat ovat ohjeellisia koska uneissa on eroja, jolloin kakku voi vaatia jossain uunissa hiukan pidempää paistoa. Kakun kypsyyttä kannattaa testata tikulla.
Hei, millä liivatteen voisi korvata?
Moi, resepti on testattu liivatteella. Liivatteen voi korvata esimerkiksi samalla painomäärällä agar agar -jauhetta. Yksi liivatelehti painaa noin kaksi grammaa. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
Voiko nuo raa'aksi jätettävät munat tuosta täytteestä jättää kokonaan pois? Onnistuuko silti? Vieroksun raakoja munia.
Paljon leiponut, kananmunat tuovat täytteeseen kuohkeutta. Täytteen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu ilman kananmunia.
Otetaan sen verran äsköistä kommenttia takaisin, että onnistumistodennäköisyys on ehkä parempi kun "varoitus arvaamattomuudesta" on löytynyt erillisenä maininta kauppalistan perästä. Putäisi olla heti sivun alussa jottei jää huomaamatta. Toinen asia on tuo että kakku on kasattava tuohon **kakkuvuokaan** siten että siinä on tuo muotti mukana. Ei suoraan tarjottimelle tavallisen täytekakun tyyliin (kuten täytekakkua on aiemmin tehnyt).
Katastrofaalisen surkea ohje. Pohjaa tarvitsee ainakin tuplamäärän ja paistaa se kahdessa osassa tai sitten tehdä se reilusti pienemmällä kakkupohjalla. Täytettä taas saa olla sitten puolet vähemmän vaikka tekisi tuplamäärällä pohjaa (eli 1/4 riittää). Myönnetään tosin ettei tuorejuustoa voinut käyttää ja täytyi soveltaa suklaa-appelsiini-rahkalla, mutta määrät on silti vastaavia. Jos täyte on lainkaan notkeaa, se valuu lainehtien pöydälle näillä määrillä. Suhteutettuna työmäärään mitä tästä enää saa kasaa, niin ei ole tekemisen arvoinen vaikka tulisi kuinka hyvä. Reseptissä voisi olla edes jotain mainintaa siitä kuinka kakku ja ainekset annetuilla mitoilla saadaan yhteen kasaan.
Turhautunut, harmillista ettei kakun tekeminen onnistunut toivotulla tavalla. Tosiaan kakku kannattaa koota vuokaan ja jähmettää kakkua yön yli kylmässä, jotta se pysyy paremmin kasassa. Ikävää ettei vaihtoehtoisten raaka-aineiden kanssa kakun teko onnistunut.
Hyvä resepti, toteutettu useaan kertaan! Kerää kehuja vierailtakin 😊
Ystävän syntypäivillä sain ja oli "niin ihanaa" että yritän myös itse tehdä ensiviikolla. Hän oli laittanut väliin lisäksi vadelmahilloa joka sopii maultaan hyvin suklaan kanssa.
Tää on täydellinen. Monta kertaa tehnyt ja aina yllättää silti.
Täytteen tekemisessä kestää kauan... ja täytteestä tuli löysää :(