Hyppää sisältöön
Suklainen appelsiinihyytelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklainen appelsiinihyytelökakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullisen mehevä suklainen appelsiinihyytelökakku kootaan kerroksittain kakkuvuokaan hyytymään. Appelsiini maustaa suklaisen kakun raikkaasti.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    Appelsiiníhyytelö

    • 4 dl appelsiineista puristettua mehua
    • 4 liivatelehteä

    Kostutus ja täyte

    Suklaahyytelö

    Reunoille

    Koristeeksi

    • appelsiininkuorisuikaleita
    • sitruunamelissanlehtiä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 203 kJ / 287 kcal
    • Rasva
      17 g
    • josta tyydyttynyttä
      10 g
    • Hiilihydraatit
      28 g
    • josta sokereita
      23,5 g
    • Proteiini
      4,1 g
    • Suola
      0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
    2. Kumoa kakku heti vuoasta ja anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka. Kakku kootaan nurinpäin vuokaan hyytymään.
    3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Siivilöi puristettu appelsiininmehu, jos siinä on hedelmälihaa mukana. Erota appelsiinmehusta 1/2 dl mehua pieneen kattilaan. Kuumenna mehu ja siirrä pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos sekoittaen ison mehumäärän joukkoon. Kaada liivatemehu vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin hyytymään tasaiselle alustalle noin puoleksi tunniksi.
    4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiininmehulla. Sivele marmeladilla kaksi alimmaista levyä.
    5. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa 500 W noin 2 minuuttia 30 sekuntia. Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi. Pane liivateet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon sulanut suklaa. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
    6. Nosta appelsiinimehuhyytelön päälle vuokaan kakkulevy. Levitä levylle puolet suklaavaahdosta. Täytä samoin toinen kerros. Aseta päälle kolmas levy paistopinta päällimmäiseksi. Peitä kakku muovikelmulla. Kakku saa hyytyä vileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
    7. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota vuoka puoleen väliin veteen noin viideksi sekunniksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele appelsiinkuorisuikaleilla ja sitruunamelissalla.
    Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
      Hinta 1,99/kpl
      4,42/kg
    • Plussa-etu −19 %
      Karl Fazer Taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,79/kpl
      18,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
      Hinta 1,99/kpl
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka Luomu appelsiini
      Hinta n. 0,75/kpl
      2,99/kg
    • Appelsiini
      Hinta n. 0,94/kpl
      3,49/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 4,75/kpl
      38,00/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210g
      Hinta 2,39/kpl
      11,38/kg
    • Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230g
      Hinta 1,89/kpl
      8,22/kg
    • Plussa-etu −19 %
      Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,79/kpl
      18,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Hinta 3,85/kpl
      19,25/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Pysyvästi edullinen
      Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/l
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,4 (10 arviota)

    • Helkata
      7 vuotta sitten
      Älkää sitten ainakaan kokeilko irtopohjavuoassa. Päällyshän lirisee vuoan raoista pois saman tien. Kaadoin juuri yli puolet päälliseen menevästä mehusta pois, en pysty käyttämään kuin pienen määrän, vain vuoan rakoihin asti. Tämä olisi ollut kiva kertoa heti alkuun. Saas nähdä, hyytyykö, ja onko liian ohut kerros, ja saako sen kumottua lopuksi. Alan jo epäillä, että tästä tulee ongelmia...
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Helkata, todella harmillista kuulla, ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.