Suklainen appelsiinihyytelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklainen appelsiinihyytelökakku

Herkullisen mehevä suklainen appelsiinihyytelökakku kootaan kerroksittain kakkuvuokaan hyytymään. Appelsiini maustaa suklaisen kakun raikkaasti.

  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (100g)

Ainekset

20 annosta

Pohja

Appelsiiníhyytelö

    • 4dlappelsiineista puristettua mehua
    • 4liivatelehteä

Kostutus ja täyte

Suklaahyytelö

Reunoille

Koristeeksi

    • appelsiininkuorisuikaleita
    • sitruunamelissanlehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
  2. Kumoa kakku heti vuoasta ja anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka. Kakku kootaan nurinpäin vuokaan hyytymään.
  3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Siivilöi puristettu appelsiininmehu, jos siinä on hedelmälihaa mukana. Erota appelsiinmehusta 1/2 dl mehua pieneen kattilaan. Kuumenna mehu ja siirrä pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos sekoittaen ison mehumäärän joukkoon. Kaada liivatemehu vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin hyytymään tasaiselle alustalle noin puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiininmehulla. Sivele marmeladilla kaksi alimmaista levyä.
  5. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa 500 W noin 2 minuuttia 30 sekuntia. Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi. Pane liivateet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon sulanut suklaa. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
  6. Nosta appelsiinimehuhyytelön päälle vuokaan kakkulevy. Levitä levylle puolet suklaavaahdosta. Täytä samoin toinen kerros. Aseta päälle kolmas levy paistopinta päällimmäiseksi. Peitä kakku muovikelmulla. Kakku saa hyytyä vileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  7. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota vuoka puoleen väliin veteen noin viideksi sekunniksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele appelsiinkuorisuikaleilla ja sitruunamelissalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 100g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,68/kpl2,49/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    1,49/kpl11,92/kg
  • Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,50/kpl18,00/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Fazer kaakaojauhe 200g
    2,59/kpl12,95/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Pirkka appelsiinimarmeladi 350g
    Pirkka appelsiinimarmeladi 350g
    1,59/kpl4,54/kg
  • Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
    Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
    1,19/kpl2,64/kg
  • Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
    Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
    3,09/kpl25,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    0,95/kpl9,50/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,19/kpl5,48/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
    Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Helkata6.1.2018

    Älkää sitten ainakaan kokeilko irtopohjavuoassa. Päällyshän lirisee vuoan raoista pois saman tien. Kaadoin juuri yli puolet päälliseen menevästä mehusta pois, en pysty käyttämään kuin pienen määrän, vain vuoan rakoihin asti. Tämä olisi ollut kiva kertoa heti alkuun. Saas nähdä, hyytyykö, ja onko liian ohut kerros, ja saako sen kumottua lopuksi. Alan jo epäillä, että tästä tulee ongelmia...

  • K-Kuluttajapalvelu6.1.2018

    Helkata, todella harmillista kuulla, ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.