Suklainen appelsiinihyytelökakku
Herkullisen mehevä suklainen appelsiinihyytelökakku kootaan kerroksittain kakkuvuokaan hyytymään. Appelsiini maustaa suklaisen kakun raikkaasti.
- 20 annosta
- yli 60 min
- 270 kcal / annos (100g)
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlappelsiininkuorta raastettuna
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Appelsiiníhyytelö
- 4dlappelsiineista puristettua mehua
- 4liivatelehteä
Kostutus ja täyte
- 1 1/2dlappelsiineista puristettua mehua
Suklaahyytelö
- 200gtaloussuklaata
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2liivatelehteä
- 2rklappelsiineista puristettua mehua
Reunoille
- 1 1/2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rklsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
Koristeeksi
- appelsiininkuorisuikaleita
- sitruunamelissanlehtiä
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
- Kumoa kakku heti vuoasta ja anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka. Kakku kootaan nurinpäin vuokaan hyytymään.
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Siivilöi puristettu appelsiininmehu, jos siinä on hedelmälihaa mukana. Erota appelsiinmehusta 1/2 dl mehua pieneen kattilaan. Kuumenna mehu ja siirrä pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos sekoittaen ison mehumäärän joukkoon. Kaada liivatemehu vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin hyytymään tasaiselle alustalle noin puoleksi tunniksi.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiininmehulla. Sivele marmeladilla kaksi alimmaista levyä.
- Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa 500 W noin 2 minuuttia 30 sekuntia. Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi. Pane liivateet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon sulanut suklaa. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
- Nosta appelsiinimehuhyytelön päälle vuokaan kakkulevy. Levitä levylle puolet suklaavaahdosta. Täytä samoin toinen kerros. Aseta päälle kolmas levy paistopinta päällimmäiseksi. Peitä kakku muovikelmulla. Kakku saa hyytyä vileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota vuoka puoleen väliin veteen noin viideksi sekunniksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele appelsiinkuorisuikaleilla ja sitruunamelissalla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Älkää sitten ainakaan kokeilko irtopohjavuoassa. Päällyshän lirisee vuoan raoista pois saman tien. Kaadoin juuri yli puolet päälliseen menevästä mehusta pois, en pysty käyttämään kuin pienen määrän, vain vuoan rakoihin asti. Tämä olisi ollut kiva kertoa heti alkuun. Saas nähdä, hyytyykö, ja onko liian ohut kerros, ja saako sen kumottua lopuksi. Alan jo epäillä, että tästä tulee ongelmia...
Helkata, todella harmillista kuulla, ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.