Suklainen appelsiinihyytelökakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Herkullisen mehevä suklainen appelsiinihyytelökakku kootaan kerroksittain kakkuvuokaan hyytymään. Appelsiini maustaa suklaisen kakun raikkaasti.
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl appelsiininkuorta raastettuna
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 tl leivinjauhetta
Appelsiiníhyytelö
- 4 dl appelsiineista puristettua mehua
- 4 liivatelehteä
Kostutus ja täyte
- 1 1/2 dl appelsiineista puristettua mehua
- 1 dl Pirkka appelsiinimarmeladia
Suklaahyytelö
- 200 g taloussuklaata
- 2 tlk (à 2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl appelsiineista puristettua mehua
Reunoille
- 1 1/2 tlk (à 2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
Koristeeksi
- appelsiininkuorisuikaleita
- sitruunamelissanlehtiä
Ravintosisältö
- Energia1 203 kJ / 287 kcal
- Rasva17 g
- josta tyydyttynyttä10 g
- Hiilihydraatit28 g
- josta sokereita23,5 g
- Proteiini4,1 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
- Kumoa kakku heti vuoasta ja anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka. Kakku kootaan nurinpäin vuokaan hyytymään.
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Siivilöi puristettu appelsiininmehu, jos siinä on hedelmälihaa mukana. Erota appelsiinmehusta 1/2 dl mehua pieneen kattilaan. Kuumenna mehu ja siirrä pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos sekoittaen ison mehumäärän joukkoon. Kaada liivatemehu vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin hyytymään tasaiselle alustalle noin puoleksi tunniksi.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiininmehulla. Sivele marmeladilla kaksi alimmaista levyä.
- Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa 500 W noin 2 minuuttia 30 sekuntia. Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi. Pane liivateet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon sulanut suklaa. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
- Nosta appelsiinimehuhyytelön päälle vuokaan kakkulevy. Levitä levylle puolet suklaavaahdosta. Täytä samoin toinen kerros. Aseta päälle kolmas levy paistopinta päällimmäiseksi. Peitä kakku muovikelmulla. Kakku saa hyytyä vileässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota vuoka puoleen väliin veteen noin viideksi sekunniksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele appelsiinkuorisuikaleilla ja sitruunamelissalla.
Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Plussa-etu −19 %Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,79/kpl18,95/kgIlman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210gHinta 2,39/kpl11,38/kg
- Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230gHinta 1,89/kpl8,22/kg
- Plussa-etu −19 %Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,79/kpl18,95/kgIlman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
- Pirkka tumma suklaa 200g RFAHinta 3,85/kpl19,25/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(60 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min4,7(50 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min4,4(21 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min3,6(238 arviota)
- yli 60 min4,6(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (10 arviota)
- Helkata7 vuotta sittenÄlkää sitten ainakaan kokeilko irtopohjavuoassa. Päällyshän lirisee vuoan raoista pois saman tien. Kaadoin juuri yli puolet päälliseen menevästä mehusta pois, en pysty käyttämään kuin pienen määrän, vain vuoan rakoihin asti. Tämä olisi ollut kiva kertoa heti alkuun. Saas nähdä, hyytyykö, ja onko liian ohut kerros, ja saako sen kumottua lopuksi. Alan jo epäillä, että tästä tulee ongelmia...
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHelkata, todella harmillista kuulla, ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.