• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaamousse-mangomaljat

Suklaamousse-mangomaljat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 275 kcal / annos (80g)

Ainekset

8 annosta

Suklaamousse

    • 125gtaloussuklaata
    • 2rklvettä
    • 1 1/2rklsokeria
    • 1 1/2tlPirkka pikakahvijauhetta
    • 1keltuainen
    • 1 3/4dlPirkka kuohukermaa

Päälle

    • suklaata rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata valkosuklaa kerman kanssa mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maissihiutaleet ja sekoita, jotta suklaa tarttuu niihin tasaisesti. Jaa hiutaleet 8 jalalliseen jälkiruokamaljaan tai lasiin.
  2. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha paksuina viipaleina kiven molemmin puolin. Leikkaa viipaleet edelleen suikaleiksi. Asettele 3 suikaletta laseihin pystyyn reunaa vasten. (Voit myös kuutioida mangon ja lusikoida kuutiot valmiiden annosten päälle.)
  3. Sulata taloussuklaa vesihauteessa. Liuota vesitilkkaan sokeri ja pikakahvi. Sekoita kahviseos ja keltuainen suklaan joukkoon. Anna suklaan hieman jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita se hyvin suklaanseoksen joukkoon ja annostele laseihin. Nosta kylmään hyytymään noin tunniksi.
  5. Koristele annokset suklaarouheella. Tarjoa jälkiruoka noin 2 tunnin kuluttua, jos haluat, että maissihiutaleet säilyvät rapeina.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2