• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Viikunasuklaakonvehdit

Viikunasuklaakonvehdit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 36 kpl
  • alle 30 min
  • 413 kcal / 100 g

Ainekset

36 kpl
    • 50gtaloussuklaata
    • 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä kuivattuja viikunoita
    • 1 1/2dl(75 g)pekaanipähkinöitä

Päälle

    • 2pientä viikunaa
    • 50gtaloussuklaata
    • 1/2tlvoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele suklaa monitoimikoneen kulhoon. Poista viikunoista kuiva kova kanta. Valitse hedelmistä kaksi pientä ja pyöreää koristeeksi. Leikkaa loput hedelmät pienemmiksi paloiksi.
  2. Levitä pähkinät uunipellille ja kuumenna niitä 175-asteisessa uunissa viisi minuuttia. Kaada kuumat pähkinät monitoimikoneen kulhoon. Jauha, kunnes suklaa sulaa pähkinöiden lämmössä. Lisää viikunat ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Leivo massasta tasainen tiukka levy tuorekelmun sisään. Paloittele levy noin 36 tasakokoiseksi kuutioksi ja pyöritä palloiksi. Painele pallot tiukasti alumiinisiin konvehtivuokiin hiukan reunan alapuolelle. Nosta kylmään.
  4. Leikkaa koristeviikunat puoliksi terävällä veitsellä ja leikkaa puolikkaista mahdollisimman ohuita lohkoja. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulan suklaan joukkoon nokare voita.
  5. Levitä suklaata veitsenkärjellä viikunasuklaan pintaan. Koristele viikunalohkolla. Nosta kylmään kovettumaan. Viikunasuklaa säilyy kylmässä 2-3 viikkoa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 413 kcal1 730 kJ
  • Proteiinia4,68 g
  • Hiilihydraatteja49,8 g
  • Rasvaa24,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Tietämätön15.12.2016

    Mitä ovat säännölliset viikunat?

  • K-Kuluttajapalvelu15.12.2016

    Tietämätön, säännöllisillä viikunoilla tarkoitetaan, että konvehtien koristeeksi kannattaa valita mahdollisimman tasaisen mallisia, kauniita ja pieniä viikunoita.