Vuohenjuustokohokkaat ja hedelmäsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vuohenjuustokohokkaat ja hedelmäsalaatti

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vuohenjuustokohokkaat ja hedelmäsalaatti on suolaisen ja makean maukas yhdistelmä!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

5–6 annosta
2 rkl
 
voita tai margariinia
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
2 dl
 
kevytmaitoa
tai
1 rs (150 g)
 
tai
3
 
kananmunan keltuaista
tai
3
 
kananmunan valkuaista
tai

Vuokien voiteluun

 
voita tai margariinia
tai

Hedelmäsalaatti

1 tlk (425 g/255 g)
 
tai
1 iso (200 g)
 
päärynä
tai
150 g
 
viinirypäleitä
tai
1/2 dl
 
vaahterasiirappia
tai
1/2
 
limetin raastettu kuori ja mehu
tai
1/2 tl
 
kardemummaa
tai
1/2 dl
 
pekaanipähkinöitä
tai
1/2–1 dl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
676 kJ / 162 kcal
Rasva
8,6 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
15,9 g
josta sokereita
13,5 g
Proteiini
4,6 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti.

Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon ensin vuohenjuusto ja sitten keltuaiset yksitellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti nostellen kohokastaikinaan.

Kaada taikina huolellisesti voideltuihin, korkeareunaisiin noin 2–3 dl:n annosvuokiin. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua turhaan, jotta kohokkaat eivät laskisi. Kypsät kohokkaat ovat kullanruskeita ja keskeltä hyvin kohonneita.

Valuta mangoviipaleet ja kuutioi ne. Kuori ja paloittele päärynä ja halkaise huuhdotut viinirypäleet. Poista tarvittaessa siemenet. Sekoita hedelmäpalat paloiteltujen pekaanipähkinöiden kanssa. Sekoita vaahterasiirapin joukkoon limetin mehu ja kuori. Mausta vielä kardemummalla ja mintulla. Tarjoa lämpimän kohokkaan kanssa.