• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gorgonzola-päärynäpasta

Gorgonzola-päärynäpastassa suolainen ja voimakas juusto sekä makea päärynä täydentävät toisiaaan. N. 1,45€/annos.
Gorgonzola-päärynäpasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 300gkesäkurpitsaa
    • 2(400 g)kypsää päärynää
    • 1-2rklvoita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 150gGorgonzola-sinihomejuustoa
    • n. 1/2-3/4dlpastan keitinlientä
    • 1/2dlbasilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna
    • (pekaani- tai saksanpähkinöitä)

Valmistus

alle 15 min
  1. Pane vesi kiehumaan pastaa varten. Huuhdo kesäkurpitsa ja päärynät. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Halkaise päärynät, poista siemenkota ja kanta. Leikkaa kuorineen viipaleiksi. Kuullota kesäkurpitsaa ja päärynää paistokasarissa voissa parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinlientä talteen noin 1 dl ja valuta pasta.
  3. Paloittele gorgonzola kapeaan astiaan. Lisää hiukan keitinlientä ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi.
  4. Sekoita valutettu pasta, kastike ja kesäkurpitsa-päärynähöystö. Ripottele pinnalle basilikaa tai ruohosipulia. Voit halutessasi ripotella pinnalle pekaani- tai saksanpähkinöitä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7