Gorgonzola-päärynäpasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Gorgonzola-päärynäpastassa suolainen ja voimakas juusto sekä makea päärynä täydentävät toisiaaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
300 g | tai |
300 g | kesäkurpitsaa tai |
2 (400 g) | kypsää päärynää tai |
1–2 rkl | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
150 g | tai |
n. 1/2–3/4 dl | pastan keitinlientä tai |
1/2 dl | basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna tai |
(pekaani- tai saksanpähkinöitä) tai |
Valmistus
alle 15 min
Pane vesi kiehumaan pastaa varten. Huuhdo kesäkurpitsa ja päärynät. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Halkaise päärynät, poista siemenkota ja kanta. Leikkaa kuorineen viipaleiksi. Kuullota kesäkurpitsaa ja päärynää paistokasarissa voissa parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinlientä talteen noin 1 dl ja valuta pasta.
Paloittele gorgonzola kapeaan astiaan. Lisää hiukan keitinlientä ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi.
Sekoita valutettu pasta, kastike ja kesäkurpitsa-päärynähöystö. Ripottele pinnalle basilikaa tai ruohosipulia. Voit halutessasi ripotella pinnalle pekaani- tai saksanpähkinöitä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka tagliatelle 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka päärynä ConferenceHinta n. 0,73/kpl2,59/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Galbani Gorgonzola Cremoso 150 gHinta 4,05/kpl27,00/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,97/kpl3,89/kg
- Pirkka päärynä Conference luomuHinta n. 0,85/kpl4,99/kg
- Päärynä XeniaHinta n. 0,59/kpl3,49/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(232 arviota)
- 30 - 60 min3,8(61 arviota)
- alle 30 min3,9(50 arviota)
- 30 - 60 min4,0(93 arviota)
- alle 30 min4,0(250 arviota)
- alle 30 min4,0(24 arviota)
- alle 15 min4,1(307 arviota)
- 30 - 60 min4,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (66 arviota)
- Culinarist6 vuotta sittenLemppari, mutta Auralla :) Vinkki, päärynöiden on hyvä olla tosi kypsiä jotta makeus on riittävä homejuuston pariksi.