Gorgonzola-päärynäpastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gorgonzola-päärynäpasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Gorgonzola-päärynäpastassa suolainen ja voimakas juusto sekä makea päärynä täydentävät toisiaaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
300 g
 
tai
300 g
 
kesäkurpitsaa
tai
2 (400 g)
 
kypsää päärynää
tai
1–2 rkl
 
voita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
150 g
 
tai
n. 1/2–3/4 dl
 
pastan keitinlientä
tai
1/2 dl
 
basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna
tai
 
(pekaani- tai saksanpähkinöitä)
tai

Ravintosisältö

Energia
992 kJ / 236 kcal
Rasva
7,9 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
31,1 g
josta sokereita
5,7 g
Proteiini
8,9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Pane vesi kiehumaan pastaa varten. Huuhdo kesäkurpitsa ja päärynät. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Halkaise päärynät, poista siemenkota ja kanta. Leikkaa kuorineen viipaleiksi. Kuullota kesäkurpitsaa ja päärynää paistokasarissa voissa parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinlientä talteen noin 1 dl ja valuta pasta.

Paloittele gorgonzola kapeaan astiaan. Lisää hiukan keitinlientä ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi.

Sekoita valutettu pasta, kastike ja kesäkurpitsa-päärynähöystö. Ripottele pinnalle basilikaa tai ruohosipulia. Voit halutessasi ripotella pinnalle pekaani- tai saksanpähkinöitä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tagliatelle 500g
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,00/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka päärynä Conference luomu
    Hinta n. 0,93/kpl
    5,49/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Galbani Gorgonzola Cremoso 150 g
    Hinta 3,99/kpl
    26,60/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Hinta 3,15/kpl
    25,20/kg
  • Pirkka Luomu tagliatelle 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Rummo Tagliatelle No107 pasta 500g
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,62/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka päärynä Conference
    Hinta n. 0,92/kpl
    3,29/kg
  • K-Menu päärynä Conference 1kg 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    2,29/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Grefinn Super Nuts pecanpähkinä 300g
    Hinta 11,95/kpl
    39,83/kg
  • Sallistelta Pekaanipähkinä 250g
    Hinta 8,95/kpl
    35,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (65 arviota)

  • Culinarist
    6 vuotta sitten
    Lemppari, mutta Auralla :) Vinkki, päärynöiden on hyvä olla tosi kypsiä jotta makeus on riittävä homejuuston pariksi.