Viikunat ja mascarponevaahto
Syksyn ja talven helpoin jälkiruoka syntyy kardemummalla maustetusta mascarponevaahdosta ja fariinisokerin kanssa paistetuista viikunoista.
4 annostaalle 15 min
Ainekset
4 annosta
- 6(300 g)tuoretta viikunaa
- 2rklfariinisokeria
- 1rs(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rklsokeria
- 1/2tlkardemummaa
- rouhittuja pistaasipähkinöitä koristeluun
Valmistus
alle 15 min- Leikkaa viikunat lohkoiksi. Pane viikunat ja sokeri pieneen pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmenneet mutta lohkot pysyvät vielä kasassa. Siirrä kattila pois liedeltä odottamaan.
- Pane mascarpone ja kerma kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja kardemummalla. Tarjoa mascarponevaahto viikunoiden kanssa. Koristele annokset pistaasipähkinöillä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi