Joulu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Joulukinkun paistorasvasta polttoainetta

Joulukinkun paistorasvasta polttoainetta

Kinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen – 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi

Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu innosti ennätysmäärän suomalaisia tekemään kiertotalousteon, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat. Paistinrasvan keräyspisteitä oli yli 200 K-kaupan yhteydessä ympäri Suomea.

Kinkkutemppu on innostanut jo kolmena jouluna

Kinkkutemppu on kerännyt jo kolmena peräkkäisenä vuotena joulun paistinrasvat kodeista hyvään tarkoitukseen ja näyttänyt samalla, miten helppoa ja hauskaa kiertotalous voi olla. Kinkkutemppu-keräykseen osallistuneiden kotitalouksien määrä on kasvanut vuosi vuodelta.

Tänä jouluna tempaus kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, sillä nyt siihen osallistui jo 185 000 suomalaista kotitaloutta. Kotimaan joulukinkkujen paistinrasvoista yhteensä jopa 13 prosenttia kierrätettiin uusiutuvaksi polttoaineeksi, ja tällä määrällä voidaan ajaa lähes 18 kertaa maapallon ympäri.

Mainioon tulokseen siivitti kasvanut kierrätyspisteiden verkosto, ja suurin osa – reilut 200 – kierrätyspisteistä sijaitsi K-kauppojen yhteydessä. Kinkkutemppu alkoi 20.12.2018 ja jatkui 7.1.2019 asti.

Kinkkutemppu-kampanja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen 20 000 euroa ja kohteena on tälläkin kertaa Hope ry, joka tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä.

Tarkat päivämäärät, paistinrasvan palautusohjeet, keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta löytyvät osoitteesta www.kinkkutemppu.fi.

Kekseliäs kiertotalousteko

Kinkkutemppu on K-ryhmän ja 13 muun suomalaisen yrityksen ja organisaation voittoa tavoittelematon yhteishanke. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuisella tempauksella havainnollistetaan kiertotalouden mahdollisuuksia ja säästetään sekä viemäriputkistoa että ympäristöä.

Luonnonvarojen kestävän käytön ja kiertotalouden edistäminen ovat osa K-ryhmän vastuullista toimintaa. Kinkkutemppu-tempauksella tuomme kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistamme, kuinka jätteitä voidaan käyttää uudelleen ja valmistaa niistä uusia tuotteita, tässä tapauksessa korkealaatuista uusiutuvaa dieseliä.

Tiesitkö?

Suomessa syödään joka joulu noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Keskikokoisesta kuuden kilon kinkusta paistaessa tirisevällä rasvalla voi ajaa noin 3 kilometriä henkilöautolla, ja rasvajätteestä tuotetun polttoaineen hiilijalanjälki on tavalliseen fossiiliseen dieseliin verrattuna jopa 90 % pienempi.

Kiitos kaikille Kinkkutemppuun osallistuneille!