Joulu
Joulukinkun paistorasvasta polttoainetta

Joulukinkun paistorasvasta polttoainetta

Suomalaiset saavat tänäkin jouluna lahjoittaa kinkunpaistosta syntyvän rasvajätteen Kinkkutemppu-kampanjalle kiertotalouden hengessä. 

Kinkkutemppu tulee taas! Huikean suosion saavuttanut Kinkkutemppu palaa jo neljännen kertaa piristämään suomalaisten joulunviettoa. Tavoitteena on kerätä ja kierrättää 200 000 kotitalouden kinkun paistinrasvat uusiutuvaksi dieselpolttoaineeksi. Lisäksi kampanja tekee lahjoituksen Hope Ry:lle.

Kaikki K-Citymarketit mukana kampanjassa

Kinkkutemppuun voit osallistua jouluna 2019 kaikissa Suomen K-Citymarketeissa 21.12.2019-7.1.2020. Muiden K-Ruokakauppojen keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta kinkkutemppu.com >

Hyvä tietää:

  • Palautettavaksi kelpaavat myös muut rasvat, kuten kalan, kalkkunan tai juuressipsien rasvat.
  • Ainoa soveltuva palautusastia on kartonkiastia, kuten maitotölkki. Lasi-, metalli- tai muoviastioissa rasvaa ei voi palauttaa.

Katso helpot ohjeet kinkkutempun tekemiseen ja rasvan palauttamiseen alla olevasta videosta.

Tiesitkö?

Suomessa syödään joka joulu noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Keskikokoisesta kuuden kilon kinkusta paistaessa tirisevällä rasvalla voi ajaa noin 3 kilometriä henkilöautolla, ja rasvajätteestä tuotetun polttoaineen hiilijalanjälki on tavalliseen fossiiliseen dieseliin verrattuna jopa 90 % pienempi.