Kinkkutemppu tulee jälleen!

Kinkkutemppu tulee jälleen!

Suomalaiset pääsevät tänäkin jouluna lahjoittamaan jouluruokiensa paistinrasvat Kinkkutemppu-kampanjalle kiertotalouden hengessä.

Huikean suosion saavuttanut Kinkkutemppu palaa jo viidennen kerran piristämään suomalaisten joulunviettoa. Tänä vuonna tavoitteena on tehdä uusi ennätys ja kierrättää 250 000 kotitalouden kinkun paistinrasvat Neste MY uusiutuvaksi dieselpolttoaineeksi.

Suomalaiset syövät joka joulu noin seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua. Kinkun paistamisen yhteydessä syntyy valtava määrä rasvajätettä, joka sekä tukkii viemäriputkistoa että kuormittaa ympäristöä.

Kinkkutemppu on oiva kiertotalousteko, joka havainnollistaa, kuinka materiaaleja voidaan kekseliäästi käyttää uudelleen ja valmistaa niistä jotain uutta ja hyödyllistä. Näin voimme vähentää ympäristövaikutuksia ja ruokahävikkiä.

312 K-ruokakauppaa mukana kampanjassa!

Kinkkutemppuun voit osallistua jouluna 2020 kaikissa Suomen K-Citymarketeissa ja lukuisissa muissa K-ruokakaupoissa. Paistinrasvan keräysaika on 18.12.2020-8.1.2021. Tänä vuonna K-ruokakauppoja on Kinkkutempussa mukana ennätykselliset 312! K-ruokakauppojen keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta kinkkutemppu.com.

Hyvä tietää:

  • Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi yhtä hyvin muutkin jouluruokien paistinrasvat, kuten esimerkiksi kalkkunan, kalan tai juuressipsien paistinrasvat.
  • Ainoa soveltuva palautusastia on kartonkiastia, kuten maitotölkki. Lasi-, metalli- tai muoviastioissa rasvaa ei voi palauttaa.

Tiesitkö?

Keskikokoisesta kuuden kilon kinkusta paistaessa tirisevällä rasvalla voi ajaa noin 3 kilometriä henkilöautolla, ja rasvajätteestä tuotetun polttoaineen hiilijalanjälki on tavalliseen fossiiliseen dieseliin verrattuna jopa 90 % pienempi.

#joulukinkku #ympäristö #kinkkurasva #kinkkutemppu #joulukinkku