Juhla
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kahvinkeittäjän pieni muistilista juhliin

Kahvinkeittäjän pieni muistilista juhliin

Kahvinkeitto ei ole salatiedettä. Juhlien nautinnolliset kahvihetket syntyvät oikeasta määrästä hyvin valmistettua kahvia ja tietysti juhlavieraiden luomasta ikimuistoisesta tunnelmasta.

Juhlapöytään kahvia, teetä ja vettä

  • Varaa vierasta kohden kaksi kupillista kahvia.
  • Puhtaat välineet ja kylmä, raikas vesi ovat hyvän kahvin perusedellytykset.
  • Kata kahvipöytään maitoa ja kahvikermaa. Muista myös laktoositon vaihtoehto sekä kasvimaito (soija-, riisi- tai kauramaito).  10 hengelle kermaa 2 dl ja maitoa 4 dl; 50 hengelle kermaa 8 dl ja maitoa 1,5 l.
  • Kata pöytään myös sokeria ja makeutusainetta. 10 hengelle sokeria 100 g ja 50 hengelle 0,5 kg.
  • Muista myös teenjuojat. Tee tarjoillaan kahvikuppia isommasta kupista. Kata pöytään myös hunajaa ja sitruunan viipaleita.
  • Haudutettu tee kannusta tarjoiltuna on pussiteetä juhlavampi vaihtoehto. Musta, maustamaton tee on yleensä neutraali valinta. Isommissa juhlissa kannattaa varata myös yrttiteetä. 2 litrasta vettä ja 0,5 desistä teelehtiä haudutat 10 kupillista teetä.
  • Kahvin ja teen lisäksi on huomaavaista pitää tarjolla myös mehua ja kylmää vettä. Juomia kuluu yllättävän paljon etenkin kesäjuhlissa.
VieraitaVettäKahvijauhettaValmista kahvia
51,5 l100 g (2,5 dl)10 kkp
103 l200 g (5 dl)20 kkp
258 l500 g (12,5 dl)50 kkp
5015 l1 kg (25 dl)100 kkp
10030 l2 kg (50 dl)200 kkp

Lue lisää