Juhlapöytään kahvia, teetä ja vettä
- Varaa vierasta kohden kaksi kupillista kahvia.
- Puhtaat välineet ja kylmä, raikas vesi ovat hyvän kahvin perusedellytykset.
- Kata kahvipöytään maitoa ja kahvikermaa. Muista myös laktoositon vaihtoehto sekä kasvimaito (soija-, riisi- tai kauramaito). 10 hengelle kermaa 2 dl ja maitoa 4 dl; 50 hengelle kermaa 8 dl ja maitoa 1,5 l.
- Kata pöytään myös sokeria ja makeutusainetta. 10 hengelle sokeria 100 g ja 50 hengelle 0,5 kg.
- Muista myös teenjuojat. Tee tarjoillaan kahvikuppia isommasta kupista. Kata pöytään myös hunajaa ja sitruunan viipaleita.
- Haudutettu tee kannusta tarjoiltuna on pussiteetä juhlavampi vaihtoehto. Musta, maustamaton tee on yleensä neutraali valinta. Isommissa juhlissa kannattaa varata myös yrttiteetä. 2 litrasta vettä ja 0,5 desistä teelehtiä haudutat 10 kupillista teetä.
- Kahvin ja teen lisäksi on huomaavaista pitää tarjolla myös mehua ja kylmää vettä. Juomia kuluu yllättävän paljon etenkin kesäjuhlissa.
Vieraita | Vettä | Kahvijauhetta | Valmista kahvia |
---|---|---|---|
5 | 1,5 l | 100 g (2,5 dl) | 10 kkp |
10 | 3 l | 200 g (5 dl) | 20 kkp |
25 | 8 l | 500 g (12,5 dl) | 50 kkp |
50 | 15 l | 1 kg (25 dl) | 100 kkp |
100 | 30 l | 2 kg (50 dl) | 200 kkp |