K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Korvapuustin muuttumisleikit

Korvapuustin muuttumisleikit

Lokakuun neljäntenä vietettävän korvapuustipäivän kunniaksi saa perinteinen mehevä korvapuusti juhlallisen hunnun kuorrutteista, erilaisia herkullisia täytteitä tai uuden yllättävän muodon. Poimi parhaimmat puustivinkit!

Leivot korvapuustit sitten itse tai oikaiset sulatusta vaille valmiilla Pirkka korvapuusteilla, on 4. lokakuuta takuuvarmasti herkullinen päivä. Maukasta korvapuustipäivää!

Korvapuustin juhlavaatteet

Supisuomalainen leivonnainen on ikuinen suosikki kahvipöydissä. Pue korvapuustille uudet vaatteet suklaasta – kaunis suklainen huntu syntyy sulatetulla Pirkan leivontasuklaalla.

Kukkapullat (680x300) Kuvassa: Kukkapullat

Uutta ilmettä korvapuustille saat pyöräyttämällä pullan uuteen muotoon. Rakas korvapuustimme tunnetaan tietysti omintakeisesta muodostaan, mutta näin korvapuustipäivän kunniaksi muodoilla saa leikitellä. Viuhkamainen muoto puustille syntyy leikkaamalla pullaan kolme viiltoa lähes pohjaan asti ja levittämällä osiot viuhkamaisesti pellille. Näyttävän korvapuustikranssin puolestaan saa tehtyä, kun taikinarullan puolittaa ja kieputtaa puolikkaat lopulta yhdistäen ne kranssin muotoon. Jos muoto ei mene ihan kohdilleen, muista, että ainakin pullat maistuvat taivaallisilta.

Korvapuustikranssi 2017 Kuvassa: Korvapuustikranssi

Kätke puustiin uusia makuja

Uudella tavalla korvapuustit - korvapuustivohvelit. Voit tarjota pullavohvelit lämpiminä esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.

Korvapuustivohvelit 2018 Kuvassa: Korvapuustivohvelit

Omenat ovat syksyn parasta antia, lisää siis niitäkin korvapuusteihin. Omena-korvapuustipiirakassa korvapuustit korvaavat taikinapohjan ja pullapiirakka koristellaan omenaviipaleilla. Myös muusattu banaani sopii korvapuustin väliin.

Omena-korvapuustipiirakka (680x300) Kuvassa: Omena-korvapuustipiirakka

Korvapuustin keskieurooppalainen serkku, sveitsiläinen suklaapulla, muistuttaa korvapuustia, mutta kätkee sisäänsä uusia makuja. Makustele mielessäsi hasselpähkinälevitettä, hasselpähkinärouhetta ja tuttua kardemummaa. Makean suolainen versio pullapitkosta on pistaasitäytteinen pistaasipulla.

Pistaasipulla 2016 Kuvassa: Pistaasipulla

Luovuutta kehiin: kun normaalisti levittäisit pullataikinalevyn päälle pehmeää voita, kokeile tällä kertaa suklaa–hasselpähkinälevite Nutellaa, näin saat herkullisia Nutellapullia. Huomaa, että Nutellan makeudesta johtuen ei sokeria tarvitse erikseen lisätä. Kokeile Nutellan lisäksi myös hilloa tai vanijakreemiä.

Hasselpähkinä-suklaapullat 2016 Kuvassa: Hasselpähkinä-suklaapullaet eli Nutellapullat

Korvapuustin koreat koristeet

Puustin pintaan ripotellaan perinteisesti raesokeria. Entä jos korvaisitkin sokerin kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella? Uunista ottamisen jälkeen voit kuorruttaa puustit sulatetulla suklaalla sekä karamelleilla ja erilaisilla leivontarouheilla. Kokeile esimerkiksi tulista turkinpippurirouhetta.

Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäpullat (680x300) Kuvassa: Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäpullat