Korvapuustin muuttumisleikit

Korvapuustin muuttumisleikit

Korvapuustipäivää vietetään 4. lokakuuta ja sen kunniaksi perinteinen mehevä korvapuusti saa juhlallisen hunnun kuorrutteista, herkullisen täytteen tai uuden yllättävän muodon. Poimi parhaimmat puustivinkit!

Leivotpa korvapuustit sitten itse tai oikaiset sulatusta vaille valmiilla Pirkka korvapuusteilla, on 4. lokakuuta takuuvarmasti herkullinen päivä. Maukasta korvapuustipäivää!

Korvapuustin juhlavaatteet

Supisuomalainen leivonnainen on ikuinen suosikki kahvipöydissä. Pue korvapuustille uudet vaatteet suklaasta – kaunis suklainen huntu syntyy sulatetulla Pirkan leivontasuklaalla.

Kukkapullat (680x300) Kuvassa: Kukkapullat

Uutta ilmettä korvapuustille saat pyöräyttämällä pullan uuteen muotoon. Rakas korvapuustimme tunnetaan tietysti omintakeisesta muodostaan, mutta näin korvapuustipäivän kunniaksi muodoilla saa leikitellä. Viuhkamainen muoto puustille syntyy leikkaamalla pullaan kolme viiltoa lähes pohjaan asti ja levittämällä osiot viuhkamaisesti pellille. Näyttävän korvapuustikranssin saa tehtyä, kun taikinarullan puolittaa ja kieputtaa puolikkaat lopulta yhdistäen ne kranssin muotoon. Jos muoto ei mene ihan kohdilleen, muista, että ainakin pullat maistuvat taivaallisilta.

Korvapuustikranssi 2017 Kuvassa: Korvapuustikranssi

Jos vieraat pääsevät yllättämään ja kahvipöydästä puuttuvat pullat, silloin apuun voivat tulla helpot korvapuustirullat! Korvapuustirullat valmistuvat nopeasti muutamasta raaka-aineesta, eikä taikinaa tarvitse edes itse tehdä, sillä pullien pohjana käytetään kaurapaahtoleipää. Leipärullien välistä löytyy perinteinen korvapuustien kaneli-sokeritäyte ja lopuksi rullat paistetaan pannulla voissa. Helppoa ja herkullista!

Helpot korvapuustirullat (680x300) Kuvassa: Helpot korvapuustirullat

Kätke puustiin uusia makuja

Jos kahviseurueeseen kuuluu useampi ihminen, kannattaa kerralla tehdä isompi satsi korvapuusteja. Tähän sopii mainiosti korvapuustipelti! Korvapuustipellin pullien väliin on kätketty tuorejuustoa, joka takaa korvapuustien mehevyyden.

Korvapuustipelti (680x300) Kuvassa: Korvapuustipelti

Uudella tavalla korvapuustit - korvapuustivohvelit. Voit tarjota pullavohvelit lämpiminä esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.

Korvapuustivohvelit 2018 Kuvassa: Korvapuustivohvelit

Omenat ovat syksyn parasta antia, lisää siis niitäkin korvapuusteihin. Omena-korvapuustipiirakassa korvapuustit korvaavat taikinapohjan ja pullapiirakka koristellaan omenaviipaleilla. Myös muusattu banaani sopii korvapuustin väliin.

Omena-korvapuustipiirakka (680x300) Kuvassa: Omena-korvapuustipiirakka

Korvapuustin keskieurooppalainen serkku, sveitsiläinen suklaapulla, muistuttaa korvapuustia, mutta kätkee sisäänsä uusia makuja. Makustele mielessäsi hasselpähkinälevitettä, hasselpähkinärouhetta ja tuttua kardemummaa. Makean suolainen versio pullapitkosta on pistaasitäytteinen pistaasipulla.

Pistaasipulla 2016 Kuvassa: Pistaasipulla

Korvapuustin koreat koristeet

Puustin pintaan ripotellaan perinteisesti raesokeria. Entä jos korvaisitkin sokerin kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella? Uunista ottamisen jälkeen voit kuorruttaa puustit sulatetulla suklaalla sekä karamelleilla ja erilaisilla leivontarouheilla. Kokeile esimerkiksi tulista turkinpippurirouhetta.

Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäpullat (680x300) Kuvassa: Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäpullat