K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Korvapuustin muuttumisleikit

Korvapuustin muuttumisleikit

Lokakuun neljäntenä vietettävän korvapuustipäivän kunniaksi saa perinteinen kanelipulla juhlallisen hunnun suklaasta, yllätystäytteen pähkinälevitteestä tai uuden viuhkamaisen muodon.

Leivot korvapuustit sitten itse tai oikaiset sulatustavaille valmilla Pirkka korvapuusteilla, on 4.10. takuuvarmasti herkullinen päivä. Maukasta korvapuustipäivää!

Korvapuustin juhlavaatteet

Supisuomalainen leivonnainen on ikuinen suosikki kahvipöydissä. Pue korvapuustille uudet vaatteet suklaasta – kaunis suklainen huntu syntyy sulatetulla Pirkan leivontasuklaalla.

Uutta ilmettä korvapuustille saat pyöräyttämällä pullan uuteen muotoon. Rakas korvapuustimme tunnetaan tietysti omintakeisesta muodostaan, mutta näin korvapuustipäivän kunniaksi muodoilla saa leikitellä. Viuhkamainen muoto puustille syntyy leikkaamalla pullaan kolme viiltoa lähes pohjaan asti ja levittämällä osiot viuhkamaisesti pellille. Jos muoto ei mene ihan kohdilleen, muista, että ainakin ne maistuvat taivaallisilta. Yhdistämällä kaksi korvapuustia kiinni toisiinsa, syntyy puolestaan jättikokoinen korvapuustisydän!

Kätke puustiin uusia makuja

Uudella tavalla korvapuustit - korvapuustivohvelit. Voit tarjoa lämpiminä esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.

Omenat ovat syksyn parasta antia, piilota siis niitäkin korvapuusteihin. Omena-kanelipullat muotoillaan kauniin ruusumaisiksi. Myös muusattu banaani sopii korvapuustin väliin.

Korvapuustin keskieurooppalainen serkku, sveitsiläinen suklaapulla, muistuttaa korvapuustia, mutta kätkee sisäänsä uusia makuja. Makustele mielessäsi hasselpähkinälevitettä, hasselpähkinärouhetta ja tuttua kardemummaa. Makean suolainen versio pullapitkosta on pistaasitäytteinen pistaasipulla.

Amerikan oma kanelipulla ei olekaan pulla vaan pitko. Texaspulla maistuu kanelilta ja vaniljalta. Jos haluat pysytellä tutummassa, sujauta uuniin kanelinen pitko.

Luovuutta kehiin: kun normaalisti levittäisit pullataikinalevyn päälle pehmeää voita, kokeile tällä kertaa suklaa–hasselpähkinälevite Nutellaa. Huomaa, että Nutellan makeudesta johtuen ei sokeria tarvitse erikseen lisätä. Kokeile Nutellan lisäksi myös hilloa tai vanijakreemiä.

Korvapuustin koreat koristeet

Puustin pintaan ripotellaan perinteisesti raesokeria. Entä jos korvaisitkin sokerin kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella? Uunista ottamisen jälkeen voit kuorruttaa puustit sulatetulla suklaalla sekä karamelleilla ja erilaisilla leivontarouheilla. Kokeile esimerkiksi tulista turkinpippurirouhetta.