Korvapuustin muuttumisleikit
Korvapuustipäivää vietetään 4. lokakuuta ja sen kunniaksi perinteinen mehevä korvapuusti saa juhlallisen hunnun kuorrutteista, herkullisen täytteen tai uuden yllättävän muodon. Poimi parhaimmat puustivinkit!
Leivotpa korvapuustit sitten itse tai oikaiset sulatusta vaille valmiilla Pirkka korvapuusteilla, on 4. lokakuuta takuuvarmasti herkullinen päivä. Maukasta korvapuustipäivää!
Korvapuustin juhlavaatteet
Supisuomalainen leivonnainen on ikuinen suosikki kahvipöydissä. Pue korvapuustille uudet vaatteet suklaasta – kaunis suklainen huntu syntyy sulatetulla Pirkan leivontasuklaalla.
Kuvassa: Kukkapullat
Uutta ilmettä korvapuustille saat pyöräyttämällä pullan uuteen muotoon. Rakas korvapuustimme tunnetaan tietysti omintakeisesta muodostaan, mutta näin korvapuustipäivän kunniaksi muodoilla saa leikitellä. Viuhkamainen muoto puustille syntyy leikkaamalla pullaan kolme viiltoa lähes pohjaan asti ja levittämällä osiot viuhkamaisesti pellille. Näyttävän korvapuustikranssin saa tehtyä, kun taikinarullan puolittaa ja kieputtaa puolikkaat lopulta yhdistäen ne kranssin muotoon. Jos muoto ei mene ihan kohdilleen, muista, että ainakin pullat maistuvat taivaallisilta.
Kuvassa: Korvapuustikranssi
Jos vieraat pääsevät yllättämään ja kahvipöydästä puuttuvat pullat, silloin apuun voivat tulla helpot korvapuustirullat! Korvapuustirullat valmistuvat nopeasti muutamasta raaka-aineesta, eikä taikinaa tarvitse edes itse tehdä, sillä pullien pohjana käytetään kaurapaahtoleipää. Leipärullien välistä löytyy perinteinen korvapuustien kaneli-sokeritäyte ja lopuksi rullat paistetaan pannulla voissa. Helppoa ja herkullista!
Kuvassa: Helpot korvapuustirullat
Kätke puustiin uusia makuja
Jos kahviseurueeseen kuuluu useampi ihminen, kannattaa kerralla tehdä isompi satsi korvapuusteja. Tähän sopii mainiosti korvapuustipelti! Korvapuustipellin pullien väliin on kätketty tuorejuustoa, joka takaa korvapuustien mehevyyden.
Kuvassa: Korvapuustipelti
Uudella tavalla korvapuustit - korvapuustivohvelit. Voit tarjota pullavohvelit lämpiminä esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.
Kuvassa: Korvapuustivohvelit
Omenat ovat syksyn parasta antia, lisää siis niitäkin korvapuusteihin. Omena-korvapuustipiirakassa korvapuustit korvaavat taikinapohjan ja pullapiirakka koristellaan omenaviipaleilla. Myös muusattu banaani sopii korvapuustin väliin.
Kuvassa: Omena-korvapuustipiirakka
Korvapuustin keskieurooppalainen serkku, sveitsiläinen suklaapulla, muistuttaa korvapuustia, mutta kätkee sisäänsä uusia makuja. Makustele mielessäsi hasselpähkinälevitettä, hasselpähkinärouhetta ja tuttua kardemummaa. Makean suolainen versio pullapitkosta on pistaasitäytteinen pistaasipulla.
Kuvassa: Pistaasipulla
Korvapuustin koreat koristeet
Puustin pintaan ripotellaan perinteisesti raesokeria. Entä jos korvaisitkin sokerin kookoshiutaleilla tai pähkin ärouheella? Uunista ottamisen jälkeen voit kuorruttaa puustit sulatetulla suklaalla sekä karamelleilla ja erilaisilla leivontarouheilla. Kokeile esimerkiksi tulista turkinpippurirouhetta.