Angry birds -kakku
Angry Birds -possukakku on prinsessakakku, joka on koristeltu lasten juhliin Angry Birds -hengessä.
16 annostayli 60 min304 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rklsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 2tlsitruunankuorta raastettuna
- n. 2dlvadelmahilloa
Kostutus
- 1dlsitruunanmehua laimennettuna
Kuorrutus
- n. 400gvihreää marsipaania
- 1(20 g)Fazer lakritsipatukka
- tomusokeria
- vettä
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päälimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.
- Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee hieman pyöreä. Levitä täytettä ohuesti myös kakun pinnalle.
- Pehmennä marsipaania käsissä vaivaten. Kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Voit käyttää apuna vehnäjauhoja tai tomusokeria. Leikkaa levy pyöreäksi lautasen (halkaisija noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja painele marsipaani tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa.
- Muotoile marsipaanista possulle kärsä ja korvat. Leikkaa lakusta ohuita viipaleita korviin, kärsään ja silmiin. Lakritsiviipaleita voit muotoilla isommaksi kaulimella tai käsin painelemalla ja pienemmäksi saksilla leikkaamalla. Leikkaa lakritsista myös kulmakarvat possulle. Sekoita tilkka vettä pieneen määrään tomusokeria. Tee tomusokerikuorrutteella possulle silmät.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Helpon possukakun saat Pirkka prinsessakakusta (pakaste). Poista jäisestä kakusta suklaakoristeet terävällä veitsellä mahdollisimman nopeasti, ettei suklaa ehdi tahria marsipaania. (Jos kakkuun jää suklaata, voit halutessasi peittää kakun pinnan uudella ohuella marsipaanikerroksella.) Anna kakun sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele possuksi marsipaanilla, sokerivesikuorrutuksella ja lakritsilla kuvan mukaan.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 304 kcal1 270 kJ
- Proteiinia 5,95 g
- Hiilihydraatteja35,2 g
- Rasvaa15,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi