Hyppää sisältöön
Angry birds -kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Angry birds -kakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Angry Birds -possukakku on prinsessakakku, joka on koristeltu lasten juhliin Angry Birds -hengessä.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    n. 2 dl
     
    vadelmahilloa
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    sitruunanmehua laimennettuna
    tai

    Kuorrutus

    n. 400 g
     
    vihreää marsipaania
    tai
    1 (20 g)
     
    Fazer lakritsipatukka
    tai
     
    tomusokeria
    tai
     
    vettä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 143 kJ / 273 kcal
    Rasva
    14,5 g
    josta tyydyttynyttä
    5,4 g
    Hiilihydraatit
    29,5 g
    josta sokereita
    22,6 g
    Proteiini
    5,3 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päälimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.
    Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee hieman pyöreä. Levitä täytettä ohuesti myös kakun pinnalle.
    Pehmennä marsipaania käsissä vaivaten. Kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Voit käyttää apuna vehnäjauhoja tai tomusokeria. Leikkaa levy pyöreäksi lautasen (halkaisija noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja painele marsipaani tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa.
    Muotoile marsipaanista possulle kärsä ja korvat. Leikkaa lakusta ohuita viipaleita korviin, kärsään ja silmiin. Lakritsiviipaleita voit muotoilla isommaksi kaulimella tai käsin painelemalla ja pienemmäksi saksilla leikkaamalla. Leikkaa lakritsista myös kulmakarvat possulle. Sekoita tilkka vettä pieneen määrään tomusokeria. Tee tomusokerikuorrutteella possulle silmät.
    Vinkki! Helpon possukakun saat Pirkka prinsessakakusta (pakaste). Poista jäisestä kakusta suklaakoristeet terävällä veitsellä mahdollisimman nopeasti, ettei suklaa ehdi tahria marsipaania. (Jos kakkuun jää suklaata, voit halutessasi peittää kakun pinnan uudella ohuella marsipaanikerroksella.) Anna kakun sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele possuksi marsipaanilla, sokerivesikuorrutuksella ja lakritsilla kuvan mukaan.