Angry birds -kakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Angry Birds -possukakku on prinsessakakku, joka on koristeltu lasten juhliin Angry Birds -hengessä.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
n. 2 dl | vadelmahilloa tai |
Kostutus | |
1 dl | sitruunanmehua laimennettuna tai |
Kuorrutus | |
n. 400 g | vihreää marsipaania tai |
1 (20 g) | Fazer lakritsipatukka tai |
tomusokeria tai | |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 143 kJ / 273 kcal |
Rasva | 14,5 g |
josta tyydyttynyttä | 5,4 g |
Hiilihydraatit | 29,5 g |
josta sokereita | 22,6 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päälimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.
Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee hieman pyöreä. Levitä täytettä ohuesti myös kakun pinnalle.
Pehmennä marsipaania käsissä vaivaten. Kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Voit käyttää apuna vehnäjauhoja tai tomusokeria. Leikkaa levy pyöreäksi lautasen (halkaisija noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja painele marsipaani tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa.
Muotoile marsipaanista possulle kärsä ja korvat. Leikkaa lakusta ohuita viipaleita korviin, kärsään ja silmiin. Lakritsiviipaleita voit muotoilla isommaksi kaulimella tai käsin painelemalla ja pienemmäksi saksilla leikkaamalla. Leikkaa lakritsista myös kulmakarvat possulle. Sekoita tilkka vettä pieneen määrään tomusokeria. Tee tomusokerikuorrutteella possulle silmät.
Vinkki! Helpon possukakun saat Pirkka prinsessakakusta (pakaste). Poista jäisestä kakusta suklaakoristeet terävällä veitsellä mahdollisimman nopeasti, ettei suklaa ehdi tahria marsipaania. (Jos kakkuun jää suklaata, voit halutessasi peittää kakun pinnan uudella ohuella marsipaanikerroksella.) Anna kakun sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele possuksi marsipaanilla, sokerivesikuorrutuksella ja lakritsilla kuvan mukaan.