Näin teet sokerimassaneilikat kakun koristeeksi

Näin teet sokerimassaneilikat kakun koristeeksi

Päivitetty 1.12.2017

Sokerimassasta valmistat herkkiä neilikoita täytekakun koristeeksi. Näillä vinkeillä ja selkeillä vaihekuvilla onnistuu sokerimassaa ensikertaakin muotoileva leipuri.

Tiesitkö, että sokerimassa kovettuu helposti? Pidä sokerimassa muovipussissa tai kääri se kelmuun, jos sitä ei käsitellä. Voit sekoittaa valkoista ja vaaleanpunaista massaa, jotta saat kukista marmoroidun värisiä. Voit valmistaa kukat hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. 

Näin teet neilikat sokerimassasta

1. Yhdistä valkoinen sokerimassa käsissä palloksi ja kauli valkoinen tomusokeroidulla alustalla levyksi.

Kaulitse_sokerimassa

2. Leikkaa ohueksi kaulitusta sokerimassasta yhtä kukkaa varten vapaalla kädellä 5 erikokoista ympyrää, jotka pienenevät suhteessa toisiinsa.

Leikaa_ympyrat

3. Painele ympyröiden reunoja leikkuulautaa vasten haarukalla, jotta reunat ohenevat ja saat niistä epätasaiset.

Muotoile_reunat

4. Käännä ympyrät sileämpi puoli ylöspäin ja kokoa kukat asettelemalla ympyröitä sisäkkäin pienimmästä aloittaen. Kääntele terälehtiä haluamaasi asentoon esimerkiksi cocktailtikulla. Aseta kukat kuivumaan esimerkiksi foliosta muotoiltuun kuppiin.

Kokoa_neilikat

Voit lisätä kakun koristeeksi myös sokerimassalehtiä ja -köynnöksiä. Leikkaa ohueksi kaulitusta vihreästä sokerimassasta haluamasi muotoisia lehtiä ja pyöritä massasta pitkä pötkö köynnökseksi. Köynnös kannattaa muotoilla suoraan kakun pinnalle. Säilytä koristeltu kakku jääkaapissa ilman kakkukupua, jotta pinta ei kostu. 

Koko ohjeen sokerimassalla koristeltuun vadelmatäytekakkuun löydät täältä.