• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raidallinen mustaherukkakääretorttu

Raidallinen mustaherukkakääretorttu on kahvipöydän huomiota herättävä tarjottava. Vaihtele sokerimassaraitojen värien määrää ja leveyttä.
Raidallinen mustaherukkakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 viipaletta
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (80g)

Ainekset

n. 16 viipaletta
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlPirkka vehnä- tai ruisjauhoja
    • 1/2dlPirkka perunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 3-4dl(200 g)suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
    • 1(200 g)banaani
    • 2dlPirkka kuohu- tai vispikermaa
    • 1dlrahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Lisäksi

    • 1pkt(250 g)Dr. Oetker sokerimassaa (valkoista)
    • n. 150gDr. Oetker sokerimassaa (1-5 eri väriä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  2. Soseuta kohmeiset mustaherukat sauvasekoittimella. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita mustaherukoiden joukkoon banaanipalat, rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta jätä 1 dl kermavaahtoa jääkaappiin kuorrutusta varten.
  4. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna kostua jääkaapissa noin tunti.
  5. Mittaa kääretortun ympärys ja pituus. Kauli valkoisesta sokerimassasta hieman pienempi suorakaiteenmuotoinen levy kuin kääretortun mitat ovat. Levy venyy raitoja kauliten kiinnitettäessä. Käytä kaulimisessa tomusokeria apuna. Siirrä sokerimassalevy kaulimisen loppupuolella leivinpaperin päälle. Peitä levy toisella leivinpaperilla, ettei massa kuivu.
  6. Kauli värikkäistä massoista, yksi väri kerrallaan, suorakaiteen muotoisia levyjä, joiden pituus on hieman alle kääretortun leveyden. Leikkaa värikkäät sokerimassat noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi viivotinta ja pizzaleikkuria apuna käyttäen. Asettele suikaleet valkoiselle levylle. Kauli suikaleet kiinni valkoiseen levyyn. Voit kaulia tarvittaessa leivinpaperin päältä. Suikaleet venyvät kaulittaessa, joten kauli molempiin suuntiin.
  7. Levitä kääretortun pinnalle sivuun jätetty kermavaahto, jotta sokerimassalevy kiinnittyy paremmin kääretorttuun. Kiepauta raidallinen sokerimassalevy kaulimen päälle ja sen avulla kääretortun päälle. Painele levy tiiviisti kääretortun pintaan kiinni. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Säilytä kääretorttu jääkaapissa ilman kupua, ettei pinta kostu.

Tiesitkö että...

Vinkki! Sokerimassa kovettuu helposti. Pidä sokerimassa muovipussissa tai kääri se kelmuun, jos sitä ei käsitellä. Ota ylimääräisestä sokerimassalevystä esimerkiksi pienillä piparkkakkumuoteilla eilaisia kuvioita ja anna niiden kuivua pellillä tai taivutettuina esimerkiksi foliolla peitetyn kananmunakennon pohjalla. Voit myös muovailla massasta erilaisia koristeita. Anna koristeiden kuivua pari päivää. Säilytä koristeet kosteudelta suijattuina kannellisissa rasioissa. Voit käyttää koristeita esimerkiksi kuppikakkujen, kakkujen tai jäätelöannosten koristeena.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 200 kcal816 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua