Raidallinen mustaherukkakääretorttu
- Annosmäärän. 16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Raidallinen mustaherukkakääretorttu on kahvipöydän huomiota herättävä tarjottava. Vaihtele sokerimassaraitojen värien määrää ja leveyttä.
Ainekset
n. 16 viipaletta
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | Pirkka vehnä- tai ruisjauhoja tai |
1/2 dl | Pirkka perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
---|---|
3–4 dl (200 g) | suomalaisia mustaherukoita (pakaste) tai |
1 (200 g) | banaani tai |
2 dl | tai |
1 dl | rahkaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Lisäksi | |
1 pkt (250 g) | Dr. Oetker sokerimassaa (valkoista) tai |
n. 150 g | Dr. Oetker sokerimassaa (1-5 eri väriä) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 284 kJ / 308 kcal |
Rasva | 8,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 51,4 g |
josta sokereita | 44 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Soseuta kohmeiset mustaherukat sauvasekoittimella. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mustaherukoiden joukkoon banaanipalat, rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta jätä 1 dl kermavaahtoa jääkaappiin kuorrutusta varten.
Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna kostua jääkaapissa noin tunti.
Mittaa kääretortun ympärys ja pituus. Kauli valkoisesta sokerimassasta hieman pienempi suorakaiteenmuotoinen levy kuin kääretortun mitat ovat. Levy venyy raitoja kauliten kiinnitettäessä. Käytä kaulimisessa tomusokeria apuna. Siirrä sokerimassalevy kaulimisen loppupuolella leivinpaperin päälle. Peitä levy toisella leivinpaperilla, ettei massa kuivu.
Kauli värikkäistä massoista, yksi väri kerrallaan, suorakaiteen muotoisia levyjä, joiden pituus on hieman alle kääretortun leveyden. Leikkaa värikkäät sokerimassat noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi viivotinta ja pizzaleikkuria apuna käyttäen. Asettele suikaleet valkoiselle levylle. Kauli suikaleet kiinni valkoiseen levyyn. Voit kaulia tarvittaessa leivinpaperin päältä. Suikaleet venyvät kaulittaessa, joten kauli molempiin suuntiin.
Levitä kääretortun pinnalle sivuun jätetty kermavaahto, jotta sokerimassalevy kiinnittyy paremmin kääretorttuun. Kiepauta raidallinen sokerimassalevy kaulimen päälle ja sen avulla kääretortun päälle. Painele levy tiiviisti kääretortun pintaan kiinni. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Säilytä kääretorttu jääkaapissa ilman kupua, ettei pinta kostu.
Vinkki! Sokerimassa kovettuu helposti. Pidä sokerimassa muovipussissa tai kääri se kelmuun, jos sitä ei käsitellä. Ota ylimääräisestä sokerimassalevystä esimerkiksi pienillä piparkkakkumuoteilla eilaisia kuvioita ja anna niiden kuivua pellillä tai taivutettuina esimerkiksi foliolla peitetyn kananmunakennon pohjalla. Voit myös muovailla massasta erilaisia koristeita. Anna koristeiden kuivua pari päivää. Säilytä koristeet kosteudelta suijattuina kannellisissa rasioissa. Voit käyttää koristeita esimerkiksi kuppikakkujen, kakkujen tai jäätelöannosten koristeena.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka banaaniHinta n. 0,30/kpl1,69/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dr.Oetker Sokerimassa 250g valkoinenHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Chiquita banaaniHinta n. 0,33/kpl1,89/kg
- Pirkka luomu Reilun kaupan banaaniHinta n. 0,42/kpl2,39/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Dr. Oetker 1kg Sugar Fondant WhiteHinta 8,15/kpl8,15/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- 30 - 60 min4,2(91 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min4,2(71 arviota)
- yli 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,9 (16 arviota)