Raidallinen mustaherukkakääretorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raidallinen mustaherukkakääretorttu

  • Annosmäärän. 16 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raidallinen mustaherukkakääretorttu on kahvipöydän huomiota herättävä tarjottava. Vaihtele sokerimassaraitojen värien määrää ja leveyttä.

    Ainekset

    n. 16 viipaletta
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    Pirkka vehnä- tai ruisjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    Pirkka perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    3–4 dl (200 g)
     
    suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
    tai
    1 (200 g)
     
    banaani
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    rahkaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Lisäksi

    1 pkt (250 g)
     
    Dr. Oetker sokerimassaa (valkoista)
    tai
    n. 150 g
     
    Dr. Oetker sokerimassaa (1-5 eri väriä)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 284 kJ / 308 kcal
    Rasva
    8,5 g
    josta tyydyttynyttä
    4,6 g
    Hiilihydraatit
    51,4 g
    josta sokereita
    44 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

    Soseuta kohmeiset mustaherukat sauvasekoittimella. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

    Sekoita mustaherukoiden joukkoon banaanipalat, rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta jätä 1 dl kermavaahtoa jääkaappiin kuorrutusta varten.

    Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna kostua jääkaapissa noin tunti.

    Mittaa kääretortun ympärys ja pituus. Kauli valkoisesta sokerimassasta hieman pienempi suorakaiteenmuotoinen levy kuin kääretortun mitat ovat. Levy venyy raitoja kauliten kiinnitettäessä. Käytä kaulimisessa tomusokeria apuna. Siirrä sokerimassalevy kaulimisen loppupuolella leivinpaperin päälle. Peitä levy toisella leivinpaperilla, ettei massa kuivu.

    Kauli värikkäistä massoista, yksi väri kerrallaan, suorakaiteen muotoisia levyjä, joiden pituus on hieman alle kääretortun leveyden. Leikkaa värikkäät sokerimassat noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi viivotinta ja pizzaleikkuria apuna käyttäen. Asettele suikaleet valkoiselle levylle. Kauli suikaleet kiinni valkoiseen levyyn. Voit kaulia tarvittaessa leivinpaperin päältä. Suikaleet venyvät kaulittaessa, joten kauli molempiin suuntiin.

    Levitä kääretortun pinnalle sivuun jätetty kermavaahto, jotta sokerimassalevy kiinnittyy paremmin kääretorttuun. Kiepauta raidallinen sokerimassalevy kaulimen päälle ja sen avulla kääretortun päälle. Painele levy tiiviisti kääretortun pintaan kiinni. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Säilytä kääretorttu jääkaapissa ilman kupua, ettei pinta kostu.

    Vinkki! Sokerimassa kovettuu helposti. Pidä sokerimassa muovipussissa tai kääri se kelmuun, jos sitä ei käsitellä. Ota ylimääräisestä sokerimassalevystä esimerkiksi pienillä piparkkakkumuoteilla eilaisia kuvioita ja anna niiden kuivua pellillä tai taivutettuina esimerkiksi foliolla peitetyn kananmunakennon pohjalla. Voit myös muovailla massasta erilaisia koristeita. Anna koristeiden kuivua pari päivää. Säilytä koristeet kosteudelta suijattuina kannellisissa rasioissa. Voit käyttää koristeita esimerkiksi kuppikakkujen, kakkujen tai jäätelöannosten koristeena.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,9 (16 arviota)