Täytekakun kuorrutus voikreemillä ja sokerimassalla
Päivitetty 11.6.2018Näyttävästi kuorrutetut täytekakut onnistuvat myös kotikondiittoreilta. Opi vaihekuvien avulla kuorruttamaan kakku sokerimassalla tai marsipaanikuorrutteella, ja nappaa talteen niksit voi-sokerikreemin levittämiseen.
Valmista kakkupohja vadelmatäytekakun ohjeella. Täytekakun pinnalle levitetään ensin voi-sokerikreemi ja sen jälkeen sokerimassakuorrutus. Kreemi toimii eristeenä kostean kakun pinnalla eikä sokerikuorrutus pääse vettymään yhtä helposti kuin ilman kreemiä.
Voi-sokerikreemin valmistukseen tarvitset:
150 g suolatonta voita kuutioina
250 g (noin 4 dl) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
Näin onnistut
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää joukkoon tomusokeria 1 dl kerrallaan. Vatkaa hyvin joka välissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Levitä valmis kreemi kakkupohjan pinnalle ja reunoille veitsen avulla. Lämmitä veistä tarvittaessa hieman, jotta kreemi levittyy tasaisesti.
2. Sokerimassakuorrutukseen tarvitset kolme pakettia (à 250 g) Dr. Oetker -sokerimassaa. Yhdistä sokerimassa käsin yhdeksi palloksi. Kauli siitä tomusokeroidulla alustalla noin 2,5 millimetriä paksu, halkaisijaltaan noin 40 cm ympyrä.
3. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja tasoita kuorrutus käsin kakun pinnalta.
4. Painele sokerimassa reunoille tasaisesti.
5. Leikkaa ylimääräinen massa terävällä veitsellä pois.
Voit taiteilla erivärisestä sokerimassasta kakun pinnalle koristeeksi vaikkapa kukkasia tai lehtiä. Katso ohjeet täältä.