Halloweenkakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
1 1/2 dl | appelsiineista puristettua mehua tai |
1 dl | tai |
Täyte | |
1 levy (200 g) | tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 | liivatelehteä tai |
2 rkl | appelsiineista puristettua mehua tai |
Pinnalle | |
1 pkt (250 g) | Dr. Oetker keltaista sokerimassaa tai |
1/2 pkt (à 250 g) | Dr. Oetker punaista sokerimassaa tai |
vihreää ja mustaa sokerimassaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 482 kJ / 355 kcal |
Rasva | 16,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,8 g |
Hiilihydraatit | 46,1 g |
josta sokereita | 39,7 g |
Proteiini | 4,6 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa (500 W) noin 2 minuuttia 30 sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa kermavaahtoon. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
Sekoita sokerimassat keskenään käsissä tasaiseksi, kunnes ne muodostavat tasaisen oranssin massan. Kauli massa suureksi (Ø noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta levy tuorekelmun päälle ja nosta se pyöreäpohjaiseen suureen (Ø 23 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon. Painele levy kulhon reunoja vasten.
Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se appelsiininmehulla. Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja suklaatäytettä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se mehulla.
Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu. Painele kakkuun varovasti pystysuuntaisia vakoja, jotta saat kakusta kurpitsan näköisen. Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja mustasta massasta kurpitsalle kasvot.
Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Dr.Oetker sokerimassa keltainen 250gHinta 2,95/kpl11,80/kg
- Dr.Oetker Sokerimassa 250g PunainenHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Dr Oetker vihreä sokerimassa 250gHinta 2,95/kpl11,80/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,65/kpl1,83/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(9 arviota)
- yli 60 min4,0(388 arviota)
- yli 60 min4,6(47 arviota)
- yli 60 min4,0(69 arviota)
- yli 60 min4,6(9 arviota)
- yli 60 min4,0(73 arviota)
- yli 60 min4,0(287 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
Arvostele resepti
- Jaana.viljanen@gmail.com3 vuotta sittenOli kyllä ihan hyvää.
- testaaja@4 vuotta sittenTarvitseeko olla vältämätt ä Dr. Oetker sokerimassaa
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittentestaaja@, resepti on testattu k-koekeittiöllä käyttämällä näitä aineksia.
- 24 vuotta sittenHalloween fani testattiin kyllä voi tehdä noita kakun
- Halloween fani5 vuotta sittenVoiko tuosta kurpitsa kakusta tehdä noita kakun.
- Namittelija5 vuotta sittenNam
- mAnnika6 vuotta sittenMiten ohjeesta saisi 20hengen kakun?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei mAnnika, ohje on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan. Jos haluat suuremman annoksen, kannattaa mieluiten tehdä kaksi kakkua.