K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
HalloweenkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloweenkakku

Halloweenin kurpitsakakku maistuu suklaalta ja appelsiinilta. Tämäkin resepti vain n. 0,75€/annos*.

12 annostayli 60 min420 kcal / annos (130g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Kostutus

    • 1 1/2dlappelsiineista puristettua mehua
    • 1dlPirkka appelsiinimarmeladia

Täyte

Pinnalle

    • 1pkt(250 g)Dr. Oetker keltaista sokerimassaa
    • 1/2pkt(à 250 g)Dr. Oetker punaista sokerimassaa
    • vihreää ja mustaa sokerimassaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
  2. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa (500 W) noin 2 minuuttia 30 sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa kermavaahtoon. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
  3. Sekoita sokerimassat keskenään käsissä tasaiseksi, kunnes ne muodostavat tasaisen oranssin massan. Kauli massa suureksi (Ø noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta levy tuorekelmun päälle ja nosta se pyöreäpohjaiseen suureen (Ø 23 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon. Painele levy kulhon reunoja vasten.
  4. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se appelsiininmehulla. Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja suklaatäytettä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se mehulla.
  5. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino. Anna kakun kostua 3-4 tuntia jääkaapissa.
  6. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu. Painele kakkuun varovasti pystysuuntaisia vakoja, jotta saat kakusta kurpitsan näköisen. Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja mustasta massasta kurpitsalle kasvot.

Tiesitkö että...

Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 130g100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja68 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,38/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,46/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,12/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,49/kpl
    0,74/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    1,89/kpl
    9,45/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,79/kpl
    7,90/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
    Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
    1,39/kpl
    3,09/kg
  • Mackays Perinteinen appelsiinimarmeladi 340g
    Mackays Perinteinen appelsiinimarmeladi 340g
    2,99/kpl
    8,79/kg
  • Mackays Appelsiinimarmeladi 340g
    Mackays Appelsiinimarmeladi 340g
    2,99/kpl
    8,79/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    3,502 kpl
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -6 %
    5,502 kpl
    2,95/kpl
    19,67/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g UTZ
    1,29/kpl
    12,90/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,25/kpl
    73,53/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Sallinen sokerimassa 250g punainen
    Sallinen sokerimassa 250g punainen
    2,29/kpl
    9,16/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille54 arvostelua