Halloweenkakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Hurjan hienossa halloweenkakussa maistuvat suklaa ja appelsiini. Kurpitsanmuotoinen kakku kootaan kolhon avulla.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
1 1/2 dl | appelsiineista puristettua mehua tai |
1 dl | tai |
Täyte | |
1 levy (200 g) | tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 | liivatelehteä tai |
2 rkl | appelsiineista puristettua mehua tai |
Pinnalle | |
1 pkt (250 g) | Dr. Oetker keltaista sokerimassaa tai |
1/2 pkt (à 250 g) | Dr. Oetker punaista sokerimassaa tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 503 kJ / 359 kcal |
Rasva | 15,9 g |
josta tyydyttynyttä | 9,2 g |
Hiilihydraatit | 48 g |
josta sokereita | 41,7 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kakkupohja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Täyte
Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa (500 W 30 sekuntia kerrallaan välissä sekoittaen). Vaahdota kerma. Sekoita suklaa kermavaahtoon.
Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
Kakun kokoaminen
Sekoita sokerimassat keskenään käsissä tasaiseksi, kunnes ne muodostavat tasaisen oranssin massan. Kauli massa suureksi (Ø noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta levy tuorekelmun päälle ja nosta se pyöreäpohjaiseen suureen (Ø 23 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon. Painele levy kulhon reunoja vasten.
Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se appelsiininmehulla. Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja suklaatäytettä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se mehulla.
Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu. Painele kakkuun varovasti pystysuuntaisia vakoja, jotta saat kakusta kurpitsan näköisen. Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja mustasta massasta kurpitsalle kasvot.
Voit käyttää kakkuun myös valkoista sokerimassaa, jonka värjäät oranssilla, mustalla ja vihreällä geelivärillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta