HalloweenkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloweenkakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Hurjan hienossa halloweenkakussa maistuvat suklaa ja appelsiini. Kurpitsanmuotoinen kakku kootaan kolhon avulla.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    appelsiininkuorta raastettuna
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    appelsiineista puristettua mehua
    tai
    1 dl
     
    tai

    Täyte

    1 levy (200 g)
     
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    2
     
    liivatelehteä
    tai
    2 rkl
     
    appelsiineista puristettua mehua
    tai

    Pinnalle

    1 pkt (250 g)
     
    Dr. Oetker keltaista sokerimassaa
    tai
    1/2 pkt (à 250 g)
     
    Dr. Oetker punaista sokerimassaa
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 503 kJ / 359 kcal
    Rasva
    15,9 g
    josta tyydyttynyttä
    9,2 g
    Hiilihydraatit
    48 g
    josta sokereita
    41,7 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kakkupohja

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
    Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

    Täyte

    Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa (500 W 30 sekuntia kerrallaan välissä sekoittaen). Vaahdota kerma. Sekoita suklaa kermavaahtoon.
    Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.

    Kakun kokoaminen

    Sekoita sokerimassat keskenään käsissä tasaiseksi, kunnes ne muodostavat tasaisen oranssin massan. Kauli massa suureksi (Ø noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta levy tuorekelmun päälle ja nosta se pyöreäpohjaiseen suureen (Ø 23 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon. Painele levy kulhon reunoja vasten.
    Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se appelsiininmehulla. Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja suklaatäytettä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se mehulla.
    Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino. Anna kakun kostua 3–4 tuntia jääkaapissa.
    Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu. Painele kakkuun varovasti pystysuuntaisia vakoja, jotta saat kakusta kurpitsan näköisen. Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja mustasta massasta kurpitsalle kasvot.
    Voit käyttää kakkuun myös valkoista sokerimassaa, jonka värjäät oranssilla, mustalla ja vihreällä geelivärillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta