• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Halloweenkakku

Halloweenin kurpitsakakku maistuu suklaalta ja appelsiinilta. Tämäkin resepti vain n. 0,75€/annos*.
Halloweenkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 420 kcal / annos (130g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Kostutus

Täyte

Pinnalle

    • 1pkt(250 g)Dr. Oetker keltaista sokerimassaa
    • 1/2pkt(à 250 g)Dr. Oetker punaista sokerimassaa
    • vihreää ja mustaa sokerimassaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää vaahtoon pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
  2. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa (500 W) noin 2 minuuttia 30 sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa kermavaahtoon. Kuumenna kattilassa appelsiininmehu. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.
  3. Sekoita sokerimassat keskenään käsissä tasaiseksi, kunnes ne muodostavat tasaisen oranssin massan. Kauli massa suureksi (Ø noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta levy tuorekelmun päälle ja nosta se pyöreäpohjaiseen suureen (Ø 23 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon. Painele levy kulhon reunoja vasten.
  4. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se appelsiininmehulla. Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja suklaatäytettä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se mehulla.
  5. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino. Anna kakun kostua 3-4 tuntia jääkaapissa.
  6. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu. Painele kakkuun varovasti pystysuuntaisia vakoja, jotta saat kakusta kurpitsan näköisen. Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja mustasta massasta kurpitsalle kasvot.

Tiesitkö että...

Vinkki! Yhdestä appelsiinista tulee noin 1 dl mehua appelsiinin koosta ja mehukkuudesta riippuen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja68 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12
  • mAnnika28.10.2016

    Miten ohjeesta saisi 20hengen kakun?

  • K-Kuluttajapalvelu28.10.2016

    Hei mAnnika, ohje on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan. Jos haluat suuremman annoksen, kannattaa mieluiten tehdä kaksi kakkua.