Vadelmatäytekakku
- Annosmäärä25 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Näyttävän sokerimassakakun täyte on raikkaan vadelmainen. Pienikin pala tätä herkkua täyttää makeanhimon. Voit koristella kakun myös kermavaahdolla.
Ainekset
25 annosta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 150 g voita sulatettuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 ps (à 200 g) Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1 dl sokeria
- 4 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
- 6 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Kostutukseen
- n. 1 1/2 dl maitoa
Voi-sokerikreemi
- 150 g suolatonta voita kuutioina
- 250 g (n. 4 dl) tomusokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 rkl maitoa
Kuorrutus ja koristeet
- 3 pkt (à 250 g) Dr. Oetker valkoista sokerimassaa
- n. 1/2 pkt (à 250 g) Dr. Oetker vaaleanpunaista ja vihreää
- sokerimassaa
Ravintosisältö
- Energia1 565 kJ / 374 kcal
- Rasva15,7 g
- josta tyydyttynyttä9,5 g
- Hiilihydraatit54,6 g
- josta sokereita46,4 g
- Proteiini3,2 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. (Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.) Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Kuumenna vadelmat kattilassa ja keitä 2 minuuttia. Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja vadelma-sokeriseos. Purista liivatelehdet ja liuota ne kattilassa kuumaan veteen (2 rkl). Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
- Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Nosta alin pohja vuokaan ja kostuta pohja. Lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Nosta keskimmäinen kerros päälle, kostuta ja lisää loppu täyte. Kostuta kolmas kakkukerros molemmilta puolilta ja nosta vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää joukkoon tomusokeria 1 dl kerrallaan. Vatkaa hyvin joka välissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Levitä valmis kreemi kakun pinnalle ja reunoille. Lämmitä tarvittaessa veistä hieman, jotta kreemi levittyy tasaisesti.
- Yhdistä valkoinen sokerimassa käsissä palloksi ja kauli tomusokeroidulla alustalla levyksi (n. 2 1/2 mm, Ø 40 cm). Nosta varovasti kakun päälle ja tasoita käsin ensin kakun pinta. Painele massa reunoille tasaisesti. Leikkaa ylijäävä osa pois.
- Kukat: Leikkaa ohueksi kaulitusta sokerimassasta yhtä kukkaa varten vapaalla kädellä 5 erikokoista ympyrää, jotka pienenevät suhteessa toisiinsa. Painele ympyröiden reunoja leikkuulautaa vasten haarukalla, jotta reunat ohenevat ja saat niistä epätasaiset. Käännä ympyrät sileämpi puoli ylöspäin ja kokoa kukat asettelemalla ympyröitä sisäkkäin pienimmästä aloittaen. Kääntele terälehtiä haluamaasi asentoon esimerkiksi cocktailtikulla. Aseta kukat kuivumaan esimerkiksi foliosta muotoiltuun kuppiin.
- Lehdet ja köynnös: Leikkaa ohueksi kaulitusta vihreästä sokerimassasta haluamasi muotoisia lehtiä ja pyöritä massasta pitkä pötkö köynnökseksi kakun pinnalle.
Huom! Säilytä koristeltu kakku jääkaapissa ilman kakkukupua, jotta pinta ei kostu. Vinkki! Sokerimassa kovettuu helposti. Pidä sokerimassa muovipussissa tai kääri se kelmuun, jos sitä ei käsitellä. Voit sekoittaa valkoista ja vaaleanpunaista massaa, jotta saat kukista marmoroidun värisiä. Voit valmistaa kukat hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Köynnös kannattaa muotoilla suoraan kakun pinnalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Valio voi 500g suolaamatonHinta 5,99/kpl11,98/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr. Oetker 1kg Sugar Fondant WhiteHinta 8,15/kpl8,15/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- K-Menu vadelma 500g pakasteHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositonHinta 1,15/kpl7,67/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Dr.Oetker Sokerimassa 250g valkoinenHinta 2,59/kpl10,36/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(137 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min3,9(284 arviota)
- yli 60 min4,1(138 arviota)
- yli 60 min4,5(339 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min3,8(152 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (79 arviota)
- Mimmu9 kuukautta sittenMaukas kakku, useamman kerran tullut tehtyä ja taas kaivoin reseptin esiin.
- Aloittelija1 vuosi sittenPeitetäänkö tässä siis kelmulla kakku vai kakkuvuoka?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAloittelija, työvaiheessa 5 vuorataan kakkuvuoka kelmulla.
- Perfect timing2 vuotta sittenJos kakku vaatii vuorokauden jähmettämisen, niin silloin valmistusaika on yli vuorokausi, ei yli 60 min. Ikävä huomata tämä seikka kakkua tehdessä iltapäivän juhliin.
- Leipuri hiiva5 vuotta sittenHei, kiitos hyvästä reseptistä! Jos kakun tekee 26cm vuokaan, niin riittääkö jos täytteen tekee 1,5kertaisena vai tuleeko tehdä tuplana?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri hiiva, valitettavasti kakku on testattu vain 24 cm vuoalla. 1,5 kertaisen täytteen tulisi kuitenkin riittää 26 cm vuokaan.