Hyppää sisältöön
Vadelmatäytekakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmatäytekakku

  • Annosmäärä25 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Näyttävän sokerimassakakun täyte on raikkaan vadelmainen. Pienikin pala tätä herkkua täyttää makeanhimon. Voit koristella kakun myös kermavaahdolla.

    Ainekset

    25 annosta

    Pohja

    • 4 kananmunaa
    • 3 dl sokeria
    • 150 g voita sulatettuna
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    Kostutukseen

    • n. 1 1/2 dl maitoa

    Voi-sokerikreemi

    Kuorrutus ja koristeet

    • 3 pkt (à 250 g) Dr. Oetker valkoista sokerimassaa
    • n. 1/2 pkt (à 250 g) Dr. Oetker vaaleanpunaista ja vihreää
    • sokerimassaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 565 kJ / 374 kcal
    • Rasva
      15,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      9,5 g
    • Hiilihydraatit
      54,6 g
    • josta sokereita
      46,4 g
    • Proteiini
      3,2 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
    2. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. (Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.) Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    3. Kuumenna vadelmat kattilassa ja keitä 2 minuuttia. Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
    4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja vadelma-sokeriseos. Purista liivatelehdet ja liuota ne kattilassa kuumaan veteen (2 rkl). Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
    5. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Nosta alin pohja vuokaan ja kostuta pohja. Lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Nosta keskimmäinen kerros päälle, kostuta ja lisää loppu täyte. Kostuta kolmas kakkukerros molemmilta puolilta ja nosta vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
    6. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää joukkoon tomusokeria 1 dl kerrallaan. Vatkaa hyvin joka välissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Levitä valmis kreemi kakun pinnalle ja reunoille. Lämmitä tarvittaessa veistä hieman, jotta kreemi levittyy tasaisesti.
    7. Yhdistä valkoinen sokerimassa käsissä palloksi ja kauli tomusokeroidulla alustalla levyksi (n. 2 1/2 mm, Ø 40 cm). Nosta varovasti kakun päälle ja tasoita käsin ensin kakun pinta. Painele massa reunoille tasaisesti. Leikkaa ylijäävä osa pois.
    8. Kukat: Leikkaa ohueksi kaulitusta sokerimassasta yhtä kukkaa varten vapaalla kädellä 5 erikokoista ympyrää, jotka pienenevät suhteessa toisiinsa. Painele ympyröiden reunoja leikkuulautaa vasten haarukalla, jotta reunat ohenevat ja saat niistä epätasaiset. Käännä ympyrät sileämpi puoli ylöspäin ja kokoa kukat asettelemalla ympyröitä sisäkkäin pienimmästä aloittaen. Kääntele terälehtiä haluamaasi asentoon esimerkiksi cocktailtikulla. Aseta kukat kuivumaan esimerkiksi foliosta muotoiltuun kuppiin.
    9. Lehdet ja köynnös: Leikkaa ohueksi kaulitusta vihreästä sokerimassasta haluamasi muotoisia lehtiä ja pyöritä massasta pitkä pötkö köynnökseksi kakun pinnalle.
    Huom! Säilytä koristeltu kakku jääkaapissa ilman kakkukupua, jotta pinta ei kostu. Vinkki! Sokerimassa kovettuu helposti. Pidä sokerimassa muovipussissa tai kääri se kelmuun, jos sitä ei käsitellä. Voit sekoittaa valkoista ja vaaleanpunaista massaa, jotta saat kukista marmoroidun värisiä. Voit valmistaa kukat hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Köynnös kannattaa muotoilla suoraan kakun pinnalle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Valio voi 500g suolaamaton
      Hinta 5,99/kpl
      11,98/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Dr. Oetker 1kg Sugar Fondant White
      Hinta 8,15/kpl
      8,15/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • K-Menu vadelma 500g pakaste
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
      Hinta 5,39/kpl
      26,95/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Pysyvästi edullinen
      Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/l
    • Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositon
      Hinta 1,15/kpl
      7,67/kg
    • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
      Hinta 1,85/kpl
      4,63/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Dr.Oetker Sokerimassa 250g valkoinen
      Hinta 2,59/kpl
      10,36/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (79 arviota)

    • Mimmu
      9 kuukautta sitten
      Maukas kakku, useamman kerran tullut tehtyä ja taas kaivoin reseptin esiin.
    • Aloittelija
      1 vuosi sitten
      Peitetäänkö tässä siis kelmulla kakku vai kakkuvuoka?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Aloittelija, työvaiheessa 5 vuorataan kakkuvuoka kelmulla.
    • Perfect timing
      2 vuotta sitten
      Jos kakku vaatii vuorokauden jähmettämisen, niin silloin valmistusaika on yli vuorokausi, ei yli 60 min. Ikävä huomata tämä seikka kakkua tehdessä iltapäivän juhliin.
    • Leipuri hiiva
      5 vuotta sitten
      Hei, kiitos hyvästä reseptistä! Jos kakun tekee 26cm vuokaan, niin riittääkö jos täytteen tekee 1,5kertaisena vai tuleeko tehdä tuplana?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Leipuri hiiva, valitettavasti kakku on testattu vain 24 cm vuoalla. 1,5 kertaisen täytteen tulisi kuitenkin riittää 26 cm vuokaan.