VoikreemiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Voikreemi

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Klassinen voikreemi sopii kakkujen kuorrutteeksi ja täytteeksi. Se jähmettyy hyvin ja on erinomainen dripping cake -kakkujen pohjakuorrute.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
200 g
 
voita
tai
200 g (n. 3 dl)
 
tomusokeria
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 364 kJ / 565 kcal
Rasva
40,2 g
josta tyydyttynyttä
26,1 g
Hiilihydraatit
50,9 g
josta sokereita
49,9 g
Proteiini
0,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa.

Mausta vaniljasokerilla ja käytä kakun kuorrutteena. Reseptillä tulee noin 3 dl valmista voikreemiä.

Värillisen voikreemin saat helposti, kun korvaat tomusokerin vaaleanpunaisella mansikanmakuisella tomusokerilla tai vaaleanruskealla kaakaotomusokerilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (163 arviota)

  • Baiiiooo
    3 kuukautta sitten
    Voiko käyttää eri voita ja vanilja sokeria?
  • Hilkka
    10 kuukautta sitten
    Annalle, joka vuosi sitten kommentoi tavallisen sokerin käyttämisestä voikreemissä. Laita 200gvoita, n.3dl tav.sokeria ja 2tl vanilja tai vanilliinisokeria korkeaan lasipurkkiin tai sauvasekoittimen astiaan. Ja annat mennä:). Valkuaisia jos haluat sekaan yksi kerrallaan saat ranskalaisen kreemin. Onnistumisen iloa sinulle Anna.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    muffinssikuorutus, 1 annoksesta voikreemiä riittää noin 12 muffinin kuorrutukseen. Toki voikreemin riittävyyteen vaikuttaa myös se, kuinka näyttävät kuorrutukset muffineille haluaa.
  • muffinssikuorutus
    1 vuosi sitten
    Paljonko tosta 1 annoksesta saa koristeltua muffinsseja?
  • Leipuri123
    1 vuosi sitten
    Pitäisi kokeilla sitä reseptiä voikreemin tekemiseen. Kokeilin yhden youtuberin voikreemia ja oli siis aivan liian makea, koska tomusokeria oli laiettu tuplamäärä voita nähdeen. Mietin että eikö saisi olla vähemmän tomusokeria. Kai saa. Teen seuraavan kerrän tämän ohjeen mukaan koska muuten voikreemi maistuu aika hyvälle ja on kiva kuorrutta sillä kakkuja.
  • Outi
    1 vuosi sitten
    Onnistuuko voikreemi jollain levitteellä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Outi, voit hyvin valmistaa kreemin käyttäen esimerkiksi margariinia.
  • Anna
    1 vuosi sitten
    Voi kunpa löytyisi ohje, jossa tomusokerin tilalla olisi oikea määrä tavallista hienoa sokeria. Sitä kun kaapista löytyy aina, tomusokeria ei. Enkä omista blenderiä. Vai onko määrä vain sama kuin tomusokerillakin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Anna, valitettavasti K-Koekeittiöllä ei ole testattu voikreemin valmistamista tavallisesta sokerista. Todennäköisesti rakenne jää rakeiseksi tavallista sokeria käyttämällä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Taikku, tässä esimerkkejä kakuista, joissa on käytetty voikreemiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/popcornkakku, https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vadelmataytekakku ja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vaaleanpunainen-overikakku.
  • Taikku
    4 vuotta sitten
    Millainen pohja tälle kreemille?Ajattelin tehdä jouluksi ja pakastaa etukäteen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Laura, suosittelemme kuorruttamaan kakun vasta samana päivänä.
  • Laura
    5 vuotta sitten
    Voiko voikreemillä kuorruttaa kakun edellisenä päivänä?
  • Dripcake
    5 vuotta sitten
    Pidin voikreemiä jääkapissa muutaman tunnin, koska teen dripping caken ja odotin edellisen voikreemikerroksen kovettumista. Nyt siis aikeissa tehdä pursotuksia. Vinkkejä miten sen saisi taas sulaksi?
  • Kotileipuri
    5 vuotta sitten
    Voiks tätä sit värjätä pastaväreillä huoletta??
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kotileipuri, voikreemin voi värjätä myös elintarvikeväreillä.
  • Yaas
    5 vuotta sitten
    Hyvä oli! Meni kakun väliin hyvin👍🏻
  • Poika 12 v.
    6 vuotta sitten
    Luulin voikreemin olevan vaikea tehdä mutya tämmäpä on helppoa.
  • Viivi
    6 vuotta sitten
    tämäpä onkin hyvä resepti
  • Hyvä
    7 vuotta sitten
    Tomusokeria 200g on deseinä n.4,ei 3. Ihan hyvä tuli muuten.