Voikreemi
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Klassinen voikreemi sopii kakkujen kuorrutteeksi ja täytteeksi. Se jähmettyy hyvin ja on erinomainen dripping cake -kakkujen pohjakuorrute.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ravintosisältö
Energia | 2 364 kJ / 565 kcal |
Rasva | 40,2 g |
josta tyydyttynyttä | 26,1 g |
Hiilihydraatit | 50,9 g |
josta sokereita | 49,9 g |
Proteiini | 0,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa.
Mausta vaniljasokerilla ja käytä kakun kuorrutteena. Reseptillä tulee noin 3 dl valmista voikreemiä.
Värillisen voikreemin saat helposti, kun korvaat tomusokerin vaaleanpunaisella mansikanmakuisella tomusokerilla tai vaaleanruskealla kaakaotomusokerilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(181 arviota)
- alle 15 min3,5(118 arviota)
- yli 60 min3,9(145 arviota)
- alle 15 min
- alle 15 min4,6(10 arviota)
- 30 - 60 min3,2(39 arviota)
- yli 60 min4,0(35 arviota)
- 30 - 60 min3,1(56 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (163 arviota)
- Baiiiooo3 kuukautta sittenVoiko käyttää eri voita ja vanilja sokeria?
- Hilkka10 kuukautta sittenAnnalle, joka vuosi sitten kommentoi tavallisen sokerin käyttämisestä voikreemissä. Laita 200gvoita, n.3dl tav.sokeria ja 2tl vanilja tai vanilliinisokeria korkeaan lasipurkkiin tai sauvasekoittimen astiaan. Ja annat mennä:). Valkuaisia jos haluat sekaan yksi kerrallaan saat ranskalaisen kreemin. Onnistumisen iloa sinulle Anna.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenmuffinssikuorutus, 1 annoksesta voikreemiä riittää noin 12 muffinin kuorrutukseen. Toki voikreemin riittävyyteen vaikuttaa myös se, kuinka näyttävät kuorrutukset muffineille haluaa.
- muffinssikuorutus1 vuosi sittenPaljonko tosta 1 annoksesta saa koristeltua muffinsseja?
- Leipuri1231 vuosi sittenPitäisi kokeilla sitä reseptiä voikreemin tekemiseen. Kokeilin yhden youtuberin voikreemia ja oli siis aivan liian makea, koska tomusokeria oli laiettu tuplamäärä voita nähdeen. Mietin että eikö saisi olla vähemmän tomusokeria. Kai saa. Teen seuraavan kerrän tämän ohjeen mukaan koska muuten voikreemi maistuu aika hyvälle ja on kiva kuorrutta sillä kakkuja.
- Outi1 vuosi sittenOnnistuuko voikreemi jollain levitteellä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOuti, voit hyvin valmistaa kreemin käyttäen esimerkiksi margariinia.
- Anna1 vuosi sittenVoi kunpa löytyisi ohje, jossa tomusokerin tilalla olisi oikea määrä tavallista hienoa sokeria. Sitä kun kaapista löytyy aina, tomusokeria ei. Enkä omista blenderiä. Vai onko määrä vain sama kuin tomusokerillakin?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnna, valitettavasti K-Koekeittiöllä ei ole testattu voikreemin valmistamista tavallisesta sokerista. Todennäköisesti rakenne jää rakeiseksi tavallista sokeria käyttämällä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTaikku, tässä esimerkkejä kakuista, joissa on käytetty voikreemiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/popcornkakku, https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vadelmataytekakku ja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vaaleanpunainen-overikakku.
- Taikku4 vuotta sittenMillainen pohja tälle kreemille?Ajattelin tehdä jouluksi ja pakastaa etukäteen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLaura, suosittelemme kuorruttamaan kakun vasta samana päivänä.
- Laura5 vuotta sittenVoiko voikreemillä kuorruttaa kakun edellisenä päivänä?
- Dripcake5 vuotta sittenPidin voikreemiä jääkapissa muutaman tunnin, koska teen dripping caken ja odotin edellisen voikreemikerroksen kovettumista. Nyt siis aikeissa tehdä pursotuksia. Vinkkejä miten sen saisi taas sulaksi?
- Kotileipuri5 vuotta sittenVoiks t ätä sit värjätä pastaväreillä huoletta??
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKotileipuri, voikreemin voi värjätä myös elintarvikeväreillä.
- Yaas5 vuotta sittenHyvä oli! Meni kakun väliin hyvin👍🏻
- Poika 12 v.6 vuotta sittenLuulin voikreemin olevan vaikea tehdä mutya tämmäpä on helppoa.
- Viivi6 vuotta sittentämäpä onkin hyvä resepti
- Hyvä7 vuotta sittenTomusokeria 200g on deseinä n.4,ei 3. Ihan hyvä tuli muuten.