Voikreemi
Klassinen voikreemi sopii kakkujen kuorrutteeksi ja täytteeksi. Se jähmettyy hyvin ja on erinomainen dripping cake -kakkujen pohjakuorrute.
3 dlalle 15 min
Ainekset
3 dl
- 200gvoita
- 200g(n. 3 dl)tomusokeria
Valmistus
alle 15 min- Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa.
- Mausta vaniljasokerilla ja käytä kakun kuorrutteena.
Tiesitkö että...
Vinkki! Värillisen voikreemin saat helposti, kun korvaat tomusokerin vaaleanpunaisella mansikanmakuisella tomusokerilla tai vaaleanruskealla kaakaotomusokerilla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Taikku, tässä esimerkkejä kakuista, joissa on käytetty voikreemiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/popcornkakku, https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vadelmataytekakku ja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vaaleanpunainen-overikakku.
Millainen pohja tälle kreemille?Ajattelin tehdä jouluksi ja pakastaa etukäteen.
Laura, suosittelemme kuorruttamaan kakun vasta samana päivänä.
Pidin voikreemiä jääkapissa muutaman tunnin, koska teen dripping caken ja odotin edellisen voikreemikerroksen kovettumista. Nyt siis aikeissa tehdä pursotuksia. Vinkkejä miten sen saisi taas sulaksi?
Voiks tätä sit värjätä pastaväreillä huoletta??
Kotileipuri, voikreemin voi värjätä myös elintarvikeväreillä.
Hyvä oli! Meni kakun väliin hyvin👍🏻
Luulin voikreemin olevan vaikea tehdä mutya tämmäpä on helppoa.
tämäpä onkin hyvä resepti
Tomusokeria 200g on deseinä n.4,ei 3. Ihan hyvä tuli muuten.